O masina-capcana a explodat, sambata dimineata, intr-o parcare a aeroportului Barajas din Madrid - transmite Reuters. Patru persoane au fost ranite usor, iar alte 15 au fost foarte putin atinse de explozia masinii-capcana. Atentatul a fost revendicat de gruparea basca ETA.

Corespondentul Radio Romania a relatat ca printre victime ar fi si o romanca, insa aceasta informatie nu a fost confirmata oficial.

Ministrul spaniol de interne, Alfredo Perez Rubalcaba, a anuntat ca o persoana este data disparuta. "O persoana care s-ar fi putut afla la fata locului nu a mai reaparut si incercam sa o gasim sub daramaturi", a subliniat ministrul spaniol, potrivit agentiei France Presse.

Totodata, oficialul spaniol a adaugat ca ETA a incalcat armistitiul pe care il declarase la inceputul anului si a adaugat ca un asemenea act este incompatibil cu dialogul.

Totodata, premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, a ordonat "suspendarea tuturor initiativelor legate de dezvoltarea" procesului de pace cu ETA, in replica la atentatul comis in cursul diminetii la aeroportul din Madrid.

Acest atentat a perturbat serios activitatea aeroportului. La pranz, sute de persoane erau blocate, iar avioanele care nu au putut decola erau inconjurate de membri ai personalului AENA - organismul pentru gestionarea aeroporturilor spaniole.