Un vas indonezian cu 550 de pasageri la bord s-a scufundat, sambata dimineata, in timp ce naviga intre Java si Insulele Borneo din Oceanul Indian. Autoritatile au anunat la postul de radio local, Elshinta, ca tragedia s-a produs din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, relateaza Reuters.

Nava Senopati Nusantara, "Comandantul Arhipelagului”, s-a scufundat in Marea Java, foarte aproape de Java Centrala. Vremea nefavorabila si valurile mari ingreuneaza eforturile echipelor de salvare. Pana acum au fost gasiti 28 de supravietuitori. Un oficial al pazei de coasta indoneziene a declarat ca toti cei gasiti in viata purtau veste de salvare.

"Feribotul s-a scufundat la miezul noptii. Cateva persoane au fost salvate si transportate in insula Bawean, insa este foarte greu sa evacuam pasagerii, din cauza vremii", a precizat sursa citata, adaugand ca alte 500 de persoane sunt, inca, date disparute. Echipele de interventie incearca sa localizeze nava cu elicoptere, trei vase ale marinei si unul al politiei de coasta.

Vasele si feriboturile sunt un mijloc de transport popular in Indonezia, formata din 17.000 de insule. Transportul maritim este mai ieftin si acopera mai multe rute decat cel aerian. Totusi, naufragiile sunt destul de frecvente aceasta zona din cauza navelor vechi folosite pentru transportul de pasageri care nu respecta normele de siguranta.