Elvetianul Andreas Kuettler a castigat etapa de la Garmisch Partenkirchen, obtinand cea mai buna saritura din prima serie de sarituri si beneficiind de conditiile meteorologice care au impiedicat disputarea si celei de-a doua serii de sarituri a competitiei germane. Austriacul Gregor Schlierenzauer a fost doar al patrulea, dar ramane lider la general.

Kuettler a sarit 125,5 metri si a primit 135,9 puncte, fiind urmat dupa prima serie de finlandezul Matti Hautamaki si de Moriaki Kasai din Japonia.

Vantul si ploaia cazuta din abundenta i-au obligat pe organizatori sa anuleze a doua serie a finalei, clasamentul inregistrat dupa prima serie fiind considerat cel final.

"Ma incalzeam pentru a doua saritura si oamenii au venit la mine sa ma felicite" a declarat austriacul unei televiziuni germane. "Habar nu aveam ce s-a intamplat. Este un moment superb. Conditiile au fost dificile dar am avut o saritura buna."

Pustiul de 16 ani Gregor Schlierenzauer a reusit o saritura de 123 de metri cu care a ocupat locul 4, dar ramane lider in clasamentul general al Turneului celor patru trambuline, cu 3 puncte (echivalentul a 1,66 metri) avans fata de Koettler. Austriacul isi pastreaza sefia si in clasamentul Cupei Mondiale.

Ultimele doua etape ale turneului vor avea loc miercuri la Innsbruck si duminica la Bischofshofen.