Desi nu il vom vedea in versiune de serie si nici macar ca prototip in Europa, noul concept dezvoltat de americanii de la Lincoln, marca detinuta de Grupul Ford, denumit MKR, nu poate trece neobservat in saptamana debutului Salonului de la Detroit.

Lincoln MKR introduce un nou limbaj de design, denumit "simplitate eleganta" in comunicatul oficial al marcii. Conceptul american reia ultimul trend in designul auto, fiind un coupe cu patru usi in toata puterea cuvantului. "Am reinterpretat cele mai frumoase modele Lincoln aparute de-a lungul timpului, subliniind in acelasi timp eleganta si exclusivismul specifice marcii.

Conceptul Lincoln MKR este in acelasi timp sofisticat si modern si mai rpesus de toate seamana cu un atlet: este foarte puternic si bine cladit dar arata incredibil de bine intr-un costum elegant", spune Peter Horbury, director executiv al centrului de Design Ford din SUA.

Grila frontala este elementul forte al designului modelului american, ea fiind inspirata din cea a lui Lincoln Continental Cabriolet, model aparut in 1941. Se pare ca baietii de peste ocean se asteptau la un val de laude din partea publicului si al criticilor, ei afirmand ca noua grila va reprezenta puncul de plecare al viitoarelor modele Lincoln.

Urmand linia pe care a pasit si fratele sau american pe care AutoMarket vi l-a prezentat ieri, Ford Interceptor, noul concept dispune de un motor hibrid. Este vorba de un nou membru al familiei TwinForce. Acesta poate fi utilizat atat in versiune clasica, cu alimentare pe benzina si sistem de supraalimentare si injectie directa cat si in versiune alimentata cu etanol E85.

Performantele la care ajunge conceptul american nu lasa de dorit: 415 cai putere si 542 Nm.