Noul cod rutier. Organismele modificate genetic. Cum isi cheltuiesc "capsunarii" banii cistigati in strainatate. Dosarul Mona Musca publicat in premiera pe internet sau imagini cu noul Logan Break. Cam acestea ar fi cele mai accesate articole, unele publicate in exclusivitate de catre HotNews.ro in anul abia incheiat. Re-citire placuta.

Ca cititorii HotNews.ro au o educatie si venit peste medie nu reprezinta o noutate. Nici faptul ca cei mai multi dintre ei au masina.

In acest context, deloc surprinzator faptul ca totusi cel mai accesat articol al anului 2006 a fost cel care prezenta noile prevederi din Codul Rutier, intrat in vigoare la 1 decembrie.

Peste 53 de mii de cititori au accesat pina acum acest text, care rezuma cele mai importante prevederi ale codului rutier.

In iunie, corespondentul HotNews.ro in Germania prezenta in premiera un documentar abia lansat: We feed the world. Protagonistii filmului, pescari din Franta, lucratori imigrati din Spania, tarani din Austria, Brazilia si Romania si doi manageri (Elvetia si Romania) critica deschis anomaliile sistemului de productie alimentara globala.

"Am f...t agricultura in Vest, acum o f...m in Romania", este concluzia acestui documentar, care - plecind de la stirea HotNews.ro - a fost prezentat ulterior de mai multe televiziuni nationale. Peste 25 de mii de vizitatori au accesat aceasta informatie.

O analiza inedita a lui Radu Tatucu, Junior Professional Associate la Banca Mondiala in Washington a generat un interes notabil in rindul cititorilor HotNews.ro.

Analiza, despre capsunari si cum folosesc ei banii castigati in strainatate, argumenta ca muncitorii romani din strainatate nu doar ca aduc bani in tara - bani ce sunt folositi atit pentru educatia copiilor cit si pentru dezvoltarea economica - ci si faptul ca mentalitatea lor este in schimbare, in sens pozitiv.

"Nu m-as mira ca peste zece ani sa avem o Romanie in care, chiar daca nu vor predomina Audi-urile A6, fermele de capsuni cultivate in solarii, cele de agricultura organica si cele de curcani sa devina norma si nu exceptia in mediul rural din Romania", conchidea Tatucu, al carui articol a generat nu mai putin de 142 de comentarii pro-si-contra din partea cititorilor.

Pe 12 august, HotNews.ro lansa o premiera pentru presa online: publicarea pe internet a dosarului de Securitate al Monei Musca.

Venita pe fondul unei intense dezbateri publice asupra colaborarii cu politia politica a fostului deputat PNL, publicarea dosarului a fost apreciata de cititori, care - in numar de peste 22 de mii - au accesat acest document.

Si cum la inceput mentionam faptul ca cititorii HotNews.ro au masini, trebuie spus ca informatiile in domeniul auto sunt foarte apreciate. Astfel, imaginile cu noul Logan Break, prezentate de un site ceh, au fost accesate de peste 20 de mii de cititori HotNews.ro.

Cam asta a fost in 2006. Ce va fi in noul an, daca interesele cititorilor HotNews.ro se vor schimba, ramine de vazut.