Calin Popescu Tariceanu l-a numit in functia de presedinte al nou infiintatei ANRCTI, pe fostul presedinte al ANRC, Dan Cristian Georgescu, dupa ce in perioada sarbatorilor de iarna, primul ministru a decis sa desfiinteze autoritatea de reglementare, aflata intr-un plin scandal legat de nivelul tarifelor de interconectare practicat de doi operatori de telefonie mobila de pe piata.

Acesta nu a fost singurul scandal in care a fost implicata Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii, fostul presedinte Ion Smeeianu castigand un proces in fata lui Calin Popescu Tariceanu, premierul fiind obligat sa-l repuna in functie pe acesta, instanta hotarand ca decizia de destituire a fost abuziva.

Potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro, desfiintarea inainte de mini-vacanta de sarbatori a ANRC-ului s-a facut tocmai pentru ca revenirea lui Smeeianu in fruntea autoritatii sa devina imposibila.

ANRC- o institutie extrem de controversata

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii a fost in centrul mai multor scandaluri, fiind acuzata ca face jocurile operatorilor Orange si Vodafone.

Razboiul s-a dus intre ANRC, Orange si Vodafone pe de-o parte si Cosmote, Zappp si Romtelecom pe de alta parte.

Flacara a fost aprinsa de o decizie a institutiei de reglamentare care stabilea ca una dintre etapele de reducere a tarifelor de interconectare, aferenta perioadei 2007-2008, ar urma sa fie amanata, urmand a intra in vigoare la inceputul lui 2008.

Principalii beneficiari ai acestei decizii sunt Orange si Vodafone, in timp ce de partea invinsilor se situeaza ceilalti operatori din piata: Cosmote, Romtelecom si Zapp. La acea data, cei trei operatori anuntau ca vor face plangere la Uniunea Europeana, Romtelecom avand chiar intentia de a solicita daune de 12 milioane de euro de la ANRC.