Anul 2007 inseamna pentru romani, pentru cei dependenti de televizor si pentru toti ceilalti, nu doar mai multe stiri legate de aderarea la Uniunea Europeana, cat si "schimbarea la fata" a pietei media in diferite moduri.

Unul dintre ele, cel mai evident, va fi legat de infiintarea unor noi posturi tv, fiecare dintre acestea luptand pentru a cuceri publicul si a-l fideliza prin programe originale si vedete carismatice.

Kanal D este un post a carui lansare este foarte asteptata de publicul telespectator macar si pentru faptul ca s-a facut atata valva in jurul sau si a achizitiilor facute in zona de personalitati ale "sticlei".

Cosmin Cernat, Dana Razboiu, Adriana Trandafir, Dragos Mostenescu, regizorul Radu Dragomir (iubitul Danei Rogoz) plus faptul ca Valeriu Lazarov intentioneaza sa realizeze cateva emisiuni de divertisment si cateva telenovele, la televiziunea pe care trustul turcesc Dogan o lanseaza in curand, sunt destule motive ca lumea sa aiba mari asteptari de la noul post.

Intrarea turcilor pe piata se va face la inceputul primaverii, cu un buget pentru primul an de 35 milioane de euro. Saptamana viitoare va fi reactualizata licenta pentru Antena 2, director Mihai Gadea, dupa care se va incepe munca "la perete" cum se spune printre ziaristi, iar prima emisie se doreste a fi realizata la inceput de martie.

Moment ales de altfel si de cei care pastoresc postul Romantica (Teo Trandafir-director de programe) si care au anuntat deja data de 1 martie ca fiind cea a lansarii oficiale.

Antena 2 vrea vedete serioase

Daca Antena 2 se doreste a fi un post cu talk-show-uri serioase, cu moderatori care sa faca rating datorita credibilitatii si carismei (vorbim despre Mihai Morar si Daniel Buzdugan, Mircea Badea, Ion Cristoiu, istoricul Valentin Stan plus, se pare, Madalin Ionescu - care inca nu a dat un raspuns pozitiv -, un nume nou, Rebecca Walter, pe emisiune imobiliara, Ileana Pescariu si, este posibil,

Corina Chiriac) si nu datorita decolteurilor sau glumelor "piperate" (s-a renuntat la matinalii Razvan si Dani de la National TV!) care cer difuzarea emisiunii dupa miezul noptii, Romantica va insemna revenirea lui Teo Trandafir ca vedeta tv! Dar si revigorarea unui canal care programa numai telenovele si care, se spune, va incerca sa se bata in acelasi timp cu Acasa TV, Pro Cinema si Antena 1.

Integral in Adevarul