De luni, Dan Turturica va ocupa postul de redactor-sef al cotidianului Romania Libera, dupa ce Bodgan Ficeac s-a retras din aceasta functie din cauza unei diferente de viziune privind anuntata relansare a ziarului. Ficeac a condus redactia Rpmania Libera timp de noua ani.

Intr-un comunicat aparut in editia de vineri a ziarului Romania Libera, Consiliul de Administratie al Societatii "R", compania care editeaza cotidianul, anunta ca Bogdan Ficeac se retrage din functia de redactor-sef, ca urmare a unei decizii luate de comun acord de cele doua parti.

De asemenea, documentul precizeaza ca Ficeac va continua colaborarea cu Societatea "R" pe alte planuri. Bogdan Ficeac s-a aflat timp de noua ani in conducerea ziarului Romania libera.

„Suntem intr-un proces de relansare si intr-o luna, maximum doua, Romania Libera se va transforma intr-un alt ziar. Vor fi schimbari de layout, dar vor avea loc si reimprospatari de personal”, a declarat pentru HotNews.ro noul sef al publicatiei, Dan Turturica.

El a mai spus ca ca relansarea nu presupune schimbarea profilului ziarului, Romania Libera urmand sa fie in continuare pozitionat ca un cotidian serios, echilibrat. Relansarea va aduce o schimbare majora, atat de continut, cat si de grafica.

Cine e Turturica

Dan Turturica a fost numit initial director de dezvoltare al Societatii "R", in luna noiembrie a anului trecut. La acea vreme Turturica a declarat pentru HotNews ca in proiectul sau are in vedere nu numai relansarea cotidianului Romania Libera, ci si sa aduca pe piata inca doua publicatii.

Numele lui Dan Turturica este legat de conflictul de acum trei ani, dintre redactia ziarului Evenimentul Zilei (EVZ) si patronii trustului Ringier, care aveau de gand sa schimbe linia editoriala a cotidianului. Turturica, impreuna cu o parte a redactiei, a parasit atunci EVZ.

Un an si jumatate, mai tarziu, jurnalistul a lansat pe piata saptamanalul „Prezent” (editat de Greek Media Group), proiect pe care l-a considerat „incheiat” in urma cu cateva luni, cand a hotarat sa plece la Romania Libera.

Pe langa postul de la Romania Libera, Turturica este moderatorul emisiunii „Prim Plan” de la TVR1.