Dupa ce a castigat concursul din Belgia, reprezentanta partii valone la concursul de frumusete MISS DIASPORA - Callatis 2006, Alexandra Beldiman a reusit sa se claseze pe locul IV intr-o finala foarte disputata la care au participat peste 20 de frumuseti de origine romana din intreaga lume.

Are 17 ani si este eleva in clasa a X-a a Colegiului Athenee Royale de Woluwe Saint Lambert din Bruxelles. Vorbeste la perfectie limbile franceza si engleza (a luat cu brio testul Cambridge), ii place foarte mult sportul si joaca tenis de camp la Academia “Saint Jose”.

“Am inceput sa practic acest sport la 7 ani, la C.S. Steaua si am acum posibilitatea sa fac performanta si in Belgia” - ne-a povestit frumoasa fiica de ofiteri. ”Primul an a fost mai greu, deoarece aveam voie sa joc doar in sala si nu puteam sa particip la competitiile oficiale dintre alte cluburi.

M-am adaptat si cred ca voi face performanta, dar pentru asta trebuie sa lupt si sa muncesc mult mai mult decat colegele mele. Tenisul de camp este un sport foarte costisitor, iar parintii mei nu-si permit sa cheltuiasca prea mult!” - ne-a spus Alexandra, care a lucrat in vacanta de vara la un magazin de confectii din Bruxelles.

Deloc intamplator, ea a prezentat in concurs o demonstratie de fitness-aerobic dupa un program pus la punct special pentru ea de catre Diana Oprea, campioana mondiala en-titre la Fitness Feminin. Dimensiunile Alexandrei (86-60-90, 52 kg si 1,74 m) sunt cele la care viseaza toate pustoaicele de liceu care se vad defiland pe podiumurile de moda sau castigand concursuri de miss.

Remarcata deja de designeri belgieni (ea a pozat recent la Gent, pentru o binecunoscuta marca de jeans), pentru Alexandra Beldiman visul a capatat contur din momentul in care a castigat concursul organizat la Bruxelles pentru finala Miss Diaspora.

Ea a cochetat cu modellingul si in Romania pana cand, alaturi de fratele sau Gabriel, a sosit in Belgia, datorita tatalui lor Florin Beldiman, ofiter al Misiunii Internationale NATO a Romaniei la Bruxelles. Mama sa, Angela Beldiman, la fel de frumoasa ca si fiica, este locotenent colonel de aviatie, asa ca Alexandra stie foarte bine ce este disciplina.

Mezinul familiei Beldiman, Gabriel, joaca fotbal si este in probe la echipa de juniori a echipei Anderlecht Bruxelles. “Nu au avut probleme cu adaptarea, mai ales ca programul de invatat acasa este lejer, permitandu-le sa aiba mai mult timp pentru alte activitati” - spune mama sa Angela Beldiman, fericita ca acum, de Sarbatori, familia s-a reunit.

“Sportul este cel mai important. Baza si-o fac in cele 8 ore de la scoala, iar greul vine doar in preajma examenelor. La sfarsitul fiecarui semestru sunt supusi la diferite probe si trebuie sa fie mereu pregatiti. Cand au rezultate bune la invatatura, elevii sunt stimulati prin cecuri de cate 10-20 de euro.

Am considerat ca pentru copiii nostri este o sansa ca ei sa poata studia in strainatate, asa incat merita sa ne sacrificam. Nu este usor sa nu-i ai langa tine atata vreme”.

Integral in Cronica Romana