Cotidianul scrie ca Nastase si fostul coleg de partid si de cabinet, Dan Ioan Popescu, si-au pierdut din avere in declaratiile depuse la Camera Deputatilor.

In timp ce Evenimentul Zilei constata ca Adrian Nastase a saracit, Romania Libera observa ca fostul premier s-a imbogatit cu jumatate de milion de dolari in 2006, desi anul i-a fost nefast pentru cariera.

Nastase si DIP isi pierd averile din declaratii

Razvan Mihai Vintilescu, Mirela Corlatan, George Lacatus

Detinatorii celor mai notorii averi dintre politicieni, Adrian Nastase si Dan Ioan Popescu, ambii cercetati tocmai pentru averi, si-au publicat ieri noile declaratii de avere. Amindoi par sa fi avut cheltuieli mari anul trecut.

Din noua declaratie de avere a lui Adrian Nastase rezulta ca acesta nu mai este in proprietatea terenului din Bucuresti, din Strada Zambaccian. Totusi, terenul nu se regaseste nici la rubrica bunurilor vindute, iar cind fostul presedinte PSD a fost contactat a spus ca va comenta acest lucru abia la sfirsitul saptaminii viitoare, cind se va intoarce in tara.

DIP: 200.000 de euro in minus

Nici pentru Dan Ioan Popescu 2006 nu a fost un an tocmai bun. El a vindut unul dintre cele noua terenuri pe care le detinea impreuna cu sotia sa, Elena. Este vorba de un teren de 20.000 mp din comuna Mogosoaia, pe care l-a vindut cu 300.000 de euro, precizind in declaratia de avere ca deocamdata a incasat din aceasta suma doar 50.000.

El si-a achitat unul dintre creditele pe care le avea la banca, scadent in 2006, in valoare de 212.000 de euro, si a mai achitat circa 100.000 dintr-un altul, scadent in 2015. In acelasi timp, Dan Ioan Popescu a contractat anul trecut un alt credit de 1.050.000 RON. In concluzie, a luat de la banca aproape tot atit cit a dat. In ce priveste conturile bancare, cotele sint in scadere vizibila.

Integral in Cotidianul

Gainile de la Cornu s-au ouat de trei miliarde

Adriana Dutulescu

Adrian Nastase este mai bogat cu o jumatate de milion de dolari bani-gheata fata de anul precedent, in care batuse recordul la mosteniri de la matusi nababe. Declaratia de avere pe 2006 a lui Adrian Nastase a fost ieri postata pe site-ul Camerei Deputatilor, provocand din nou invidii, ca si anul trecut, printre colegii sai de la PSD.

Asta deoarece, desi a avut cel mai prost an din cariera, in care a fost decazut din functiile de conducere din PSD, i s-a luat presedintia Camerei Deputatilor, a fost pe punctul de a fi dat afara din partid si a fost trimis si in judecata de DNA pentru luare de mita, nepotul celebrei matusi Tamara a avut un an excelent din punct de vedere financiar.

Gainile de la Cornu i-au adus aproape 3 miliarde de lei vechi.

Dana Nastase a ramas si ea la fel de bogata chiar si dupa supararile din 2006, avand in posesie un teren in Comuna Voluntari si doua la Cornu, toate mostenite. Mostenite sunt casa de la Cornu, cu o suprafata de 540 de metri patrati, si un apartament in Bucuresti.

Dana Nastase mai are bijuterii, bibelouri si taboluri in valoare de 175.300 de euro.dolari si alte 3 miliarde de lei in banci, plus aproximativ 300.000 de dolari si 100.000 de euro.

Integral in Romania Libera

Nastase a saracit

Clarice Dinu

Jumatate din mostenirea lasata de matusa Tamara a disparut din declaratia de avere a fostului premier. Nu mai putin de 300.000 de dolari si 85.000 de euro nu se mai regasesc in declaratia de avere a fostului lider PSD, Adrian Nastase, publicata ieri pe site-ul Camerei Deputatilor.

Nici ca profesor, Adrian Nastase nu a obtinut anul trecut la fel de multi bani ca in 2005. Prestatia sa la catedra i-a adus, in 2006, 78.186 de lei, fata de 85.089 cat castigase cu un an in urma. Cu toate acestea, ferma din Cornu a fost mai profitabila, veniturile obtinute din activitatile agricole de familia Nastase dublandu-se aproape fata de 2005.

Integral in Evenimentul Zilei