Sesizare pentru primaria Bucuresti - PMB.

Postata de: Adrian Dumbravescu

La data: 04 Ianuarie 2007

Tip: Reclamatie

Cod: 12566

Abonament unic insa tot prea scump

Am observat ca in sfarsit (dupa 3 ani de la promisiunile electorale) a inceput sa prinda contur abonamentul unic METROU-RATB.

Mare a fost dezamagirea cand am constatat ca pretul acestuia este egala cu suma vechilor abonamente(METROU+RATB). Este o dovada de prostie si/sau reavointa a celor care sunt platiti din buzunarul public pentru a gasi solutii eficiente la problema din ce in ce mai grava a traficului in Bucuresti.

Abonamentul unic are ca principal obiectiv atragerea cetatenilor spre a utiliza transportul in comun in loc de a folosi automobilul. La pretul acesta oricine isi putea cumpara si pana acum cele 2 abonamente.

De asemenea RATB-ul ar fi interesat sa reduca numarul celor care circula fara sa plateasca si care dupa parerea mea este de cel putin 50%.

Eu de exemplu pot folosi FIE metroul FIE RATB-ul pentru a ajunge la servici. Nu are nici un sens sa cumpar abonament pe ambele. Ideea ar fi ca un abonament unic mi-ar fi conveni pentru ca mi-ar oferi flexibilitate. Plecand de la ideea ca oricum abonamentul pe RATB iti permite sa ajungi in orice colt al capitalei nu vad de ce abonamentul unic trebuie sa fie mai scump decat acesta.

Lansand un abonament care nu va fi folosit de nimeni nu faceti decat sa va bateti joc de cei care v-au votat si nu se va rezolva nimic in privinta traficului dezastruos din Bucuresti

Adrian Dumbravescu

www.domnuleprimar.ro