Premierul britanic, Tony Blair considera “total inadecvat”, modul in care a fost executat fostul dictator irakian Saddam Hussein, a anuntat, duminica, biroul sau de presa, citat de AFP.

Blair a refuzat sa se pronunte personal asupra acestui subiect, in ciuda faptului ca a fost criticat pentru tacerea sa, dupa spanzurarea in 30 decembrie a fostului dictator irakian.

Blair anuntase, acum doua zile, ca urmeaza sa se pronunte public, saptamana viitoare, pe marginea acestui subiect.

Posibilul sau succesor in functia de premier, actulalul ministru de Finante, Gordon Brown, a condamnat, duminica, modul de executie a lui Saddam Hussein, considerandu-l "deplorabil" si "total inacceptabil".

Tony Blair, anuntase saptamana trecuta, prin purtatorul sau de cuvant, ca sustine decizia omologului sau irakian Nuri al-Maliki de a investiga difuzarea pe internet a unor imagini neautorizate cu spanzurarea lui Saddam Hussein.

Executia a doi fosti colaboratori ai fostului lider irakian Saddam Hussein va avea loc in cursul saptamanii viitoare, in ciuda apelului noului secretar general ONU Ban Ki Moon. Un purtator de cuvant al Guvernului irakian a declarat ca ordinele de executie au fost semnate si nu e cale de intoarcere, potrivit BBC.