Ioana Popescu Tariceanu a acceptat invitatia lui Ion Cristoiu de a taifasui la emisiunea “Zig Zag” de la Antena 3, in ziua de Sf. Ion. Sotia premierului prefera sa apara cat mai putin in mass-media, dar a acceptat sa participe la aceasta emisiune de sarbatoare, cu conditia sa nu discute despre politica.

Cu bratele incrucisate, a preferat, de asemenea, sa nu comenteze si sa evite politicos raspunsurile la cateva dintre intrebarile realizatorului. Ioana Tariceanu a hotarat sa fie cat mai putin prezenta in mass-media, in urma unor materiale aparute in presa in care s-a scris despre premier ca s-a casatorit cu un fost fotomodel.

Doamna Tariceanu a declarat ca regreta retragerea din avocatura, si i-a placut mai mult viata ei de dinaintea numirii sotului in functia de premier al Romaniei, dar isi umple timpul tinand gospodaria familiei si activand intr-o organizatie non-guvernamentala, Fundatia "Copii Sanatosi", preocupata de copiii cu malformatii congenitale.

Intr-un exces de sinceritate, d-na prim-ministru a recunoscut ca se bucura daca sotul ei nu va mai fi seful guvernului, intrucat va fi un castig pentru familie.

Mama a unui baiat de patru ani, d-na Tariceanu vorbeste cu implicare despre responsabilitatile pe care ar trebui sa le aiba viitoarele mame, in special acele femei cu posibilitati materiale reduse, carora li se adreseaza Fundatia pe care o conduce de doi ani de zile.

Desi organizatia ofera consultatii medicale gratuite mamelor cu posibilitati financiare reduse, problemele materiale nu ocolesc Fundatia, unde sotia demnitarului lucreaza full time, voluntar, iar banii provin din sponsorizari si parteneriate.

Serile si le petrece cu familia, ajunge doar o data pe saptamana sa ia masa in familie, nu apuca sa se uite foarte des la tv, iar sursele de informatie sunt internetul si ziarele de dimineata. Se enerveaza si se mahneste cand presa scrie negativ despre sotul ei, dar mai putin acum, cand pare ca si ea, si Calin Popescu Tariceanu s-au mai obisnuit cu acest tip de relatari.

Ioana Popescu Tariceanu a recunoscut ca se amuza la bancurile cu blonde, desi culoarea ei nu e naturala, cu femeile la volan si chiar a confirmat faptul ca la un moment dat a ramas fara carnet. A fost chiar interesata sa-si ia carnetul pentru motocicleta, si intelege si impartaseste pasiunea sotului pentru motociclism.

Cu greu, Ion Cristoiu a reusit sa-i smulga Ioanei Tariceanu o declaratie despre cum s-a cunoscut cu actualul sot, la un miting CDR, pe Calea Victoriei, inainte de alegerile din 1996.

Ioana Tariceanu, de profesie avocat, are 29 de ani, este mama unui baiat de patru ani si este a patra sotie a premierului Calin Popescu Tariceanu.