Basescu s-a laudat ca a mers cu snowmobilul cu 80-100 km/ora. Tariceanu a vorbit la telefon, sub ochii politistilor din Poiana Brasov.

Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu-Tariceanu s-au relaxat in weekend la munte, impreuna cu familiile. Seful statului a fost la Predeal, in timp ce prim-ministrul, dupa o scurta escala la Predeal, a ales Poiana Brasov.

Basescu, vitezoman

Vineri seara, Basescu a iesit impreuna cu sotia, Maria, la o plimbare nocturna cu snowmobilul pana la cabana Susai. El a povestit ca nu se teme sa coboare partia in viteza si ca "prinde" cam 80-100 km la ora. Intrebat de un ziarist daca se descurca sa-l conduca, presedintele i-a raspuns sarcastic: "Ma descurc mai bine decat te descurci tu cu camera aia".

In timp ce-si astepta sotia, ramasa in urma pentru ca "este mai prudenta", presedintele i-a sfatuit pe romanii care vin la munte pe zapada sa-si doteze masinile asa cum trebuie. Basescu si-a deschis portbagajul masinii si le-a aratat ziaristilor ca este pregatit pentru iarna.

"Uitati, am doi saculeti de nisip, lopatica, o scufita, pentru cazurile in care se face frig", a explicat presedintele.

In drum spre cabana, Basescu si sotia sa au ajutat un turist sa iasa din zapada. "Il scoatem? Hai sa-l scoatem!", i-a indemnat presedintele pe ofiterii SPP care-l insoteau si a inceput sa impinga masina, alaturi de ei si de sotie.

Sambata seara, la Predeal a ajuns si fiica cea mica a presedintelui, Elena. Ea a schiat, dar a iesit si la o plimbare nocturna pe snowmobil cu tatal sau, tot spre cabana Susai. Presedintele s-a intalnit ieri pe partie si cu ministrul justitiei Monica Macovei.

Tariceanu a incalcat Codul Rutier

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a fost si el la Predeal, dar nu s-a intalnit cu presedintele. Seful guvernului si-a dus apoi fiul in Poiana ca sa schieze. "Eu nu mai pot schia dupa operatie, dar fiul meu poate", a explicat premierul.

Integral in EVZ