Judecatoria Iasi a respins, luni, cererea de eliberarea conditionata inaintata de istoricul american, Kurt Treptow, condamnat pentru pedofilie.

Liviu Bran, avocatul lui Treptow, a anuntat ca a facut apel la aceasta decizie, urmand ca acesta sa fie judecat peste cateva saptamani, la Tribunalul Iasi. Ultimul termen al procesului istoricului american Kurt Treptow a avut loc vinerea trecuta, cand a fost prezentat manuscrisul lucrarii acestuia, iar avocatii apararii au solicitat eliberarea conditionata a istoricului american.

Magistratii ieseni l-au audiat, vineri, atat pe Treptow, cat si pe directorul adjunct al Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi, cel din urma confirmand ca istoricul american a lucrat la lucrarea stiintifica in timp ce isi ispasea pedeapsa.

Avocatii americanului au cerut ca acesta sa fie eliberat inainte de termen pentru ca a scris in detentie o lucrare stiintifica. Aparatorii lui Treptow sustin ca, potrivit legislatiei, pentru doua zile petrecute in celula scriind la lucrarea stiintifica lui Treptow ar putea sa i se taie 3 zile din pedeapsa.

Istoricul din Statele Unite ispaseste, in Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi, o pedeapsa de 7 ani de inchisoare, din care a executat mai putin de 5 ani. El este acuzat de coruperea sexuala a doua minore.