Cateva zone din Bucuresti (1 Mai, Stefan cel Mare, Turda, Calea Mosilor, Dristor, Dorobanti si altele) au fost afectate luni dupa amiaza(ora 14.15) de o pana de curent de circa 15 minute. Semafoarele nu au mai functionat, retelele de telefonie mobila au avut probleme de conectare, iar cele de internet au cazut.

Statiile de metrou Iancului si Bucur Obor nu au fost alimentate cu energie electrica timp de mai multe minute. Garnituri de metrou au fost blocate pe traseu cateva minute.

Pana de curent din Capitala s-a produs accidental la ora 14.15, din cauza unei defectiuni la o statie de 110kV, avariile fiind remediate in 50 de minute, anunta un comunicat de presa al Electrica Muntenia Sud.

"Imediat dupa producerea defectiunii, s-a intervenit prin manevre operative, pentru separarea echipamentului defect si realimentarea consumatorilor. In acest mod, s-a reusit ca, din primele minute de la producerea intreruperii, sa fie realimentati succesiv consumatorii din zona mentionata, iar dupa 50 de minute sa fie realimentati toti consumatorii ", precizeaza reprezentantii societatii.

Acestia mai spun ca in perioada imediat urmatoare se va inlocui elementul care a determinat avaria. "Prin separarea elementului defect, s-a realizat o configuratie in reteaua de distributie de Inalta Tensiune si de Medie Tensiune, care nu afecteaza siguranta in alimentarea cu energie electrica a consumatorilor", adauga reprezentantii EMS.

Pana de curent a afectat mersul metroului, tramvaielor si troleibuzelor din zonele Colentina, Stefan cel Mare si Dimitrov.

Update: Pana de curent la reteaua de alimentare a municipiului Bucuresti a afectat semafoarele din 14 intersectii din zona centrala a Capitalei (Piata Romana-Dacia -Stefan cel Mare-Obor). 12 dintre ele functioneaza normal, in acest moment. Alte doua, (in intersectiile Str. Lacul Tei cu Str. Teiul Doamnei, respectiv Str. Turda cu Bd. Ion Mihalache) , functioneaza in regim de avarie.

Pana de curent din Capitala a avut si efecte majore. Managerul spitalului Petre Cosareanu a declarat, la Realitatea TV, ca sangele pentru transfuzii s-a coagulat si nu mai poate fi utilizat, iar unul dintre pacienti nu a mai putut fi operat, desi era anesteziat.