Consiliul Concurentei a autorizat preluarea firmelor 2T Prod si Discovery Prodimpex, ambele din Cluj, de catre compania Angst-Ro, considerand ca, desi cade sub incidenta prevederilor Legii concurentei, tranzactia nu prezinta indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal, se arata intr-un comunicat al autoritatii.

Conform dispozitiilor Legii concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a zece milioane de euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro.

Compania Angst-Ro activeaza in domeniul prepararii produselor din carne, inclusiv carnea de pasare.

Din grupul Angst mai fac parte societatile Ianis, ce activeaza in domeniul comertului cu amanuntul al produselor alimentare, bauturilor si produselor de tutun, si Salsi, activa atat la nivelul productiei de preparate din carne cat si la nivelul comertului cu amanuntul de produse alimentare in magazine. Grupul Angst detine magazine proprii in Bucuresti, Ilfov, Prahova.

Societatile 2T Prod si Discovery Prodimpex activeaza in domeniul productiei si conservarii carnii, respectiv in domeniul comertului cu amanuntul al produselor alimentare, bauturi si produse de tutun in magazine specializate, in judetul Cluj. Cele doua societati comerciale erau controlate anterior de aceeasi actionari, persoane fizice.