Activele celor doua fonduri administrate de Raiffeisen Asset Management, lansate in iunie 2006, au ajuns la 79 milioane de lei, in crestere de la 17,6 milioane de lei, cat a reprezentat investitia initiala a Raiffeisen Bank, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Fondul de actiuni Raiffeisen Prosper detine active in valoare de 51,1 milioane de lei, echivalentul a 15 milioane de euro, in crestere de la sapte milioane de lei la momentul lansarii. Structura fondului pe clase de active cuprinde o alocare pe actiuni de circa 35-40% pe piata interna si aproximativ 30% pe pietele externe.

Alocarea pe obligatiuni a ajuns la 20%, restul portofoliului de aproximativ 10-15% fiind reprezentat de depozite bancare.

Activele Raiffeisen Benefit, fond orientat preponderent spre obligatiuni, insumeaza 27,8 milioane lei. Structura fondului pe clase de active este urmatoarea: instrumente cu venit fix reprezentate de obligatiuni corporative, de stat si municipale in proportie de circa 40% si depozite la banci circa 30%.

In scopul cresterii randamentului, aproximativ 20% din active au fost investite in actiuni pe piata interna si pana la 10% pe pietele externe.

Raiffeisen Asset Management, compania de administrare a investitiilor a grupului Raiffeisen in Romania, a fost infiintata in decembrie 2005 si a lansat in iunie 2006 primele doua fonduri de investitii, numarul clientilor ajungand in prezent la peste 2200.