Sorana Coroama Stanca, dramaturg, regizor artistic, scenarist, profesor universitar a incetat din viata la aproape 86 de ani, informeaza Ministerul Culturii si Cultelor.

De-a lungul carierei a fost recompensata cu numeroase premii si distinctii, printre care amintim: Premiul special pentru intreaga activitate, decernat de A.T.M., Premiul pentru intreaga activitate acordat de UNITER, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arta „George Enescu” din Iasi, Ordinul „Meritul cultural” si „Serviciul credincios - in grad de Cavaler”.

Nascuta la 24 ianuarie 1921, la Chisinau, Sorana Coroama Stanca si-a inceput in 1948, in mediul universitar, activitatea artistica si profesionala desfasurata de-a lungul a 59 de ani.

Ca regizor, intre 1949-1994 a lucrat sute de spectacole, la Teatrul National Iasi, Teatrul National Bucuresti, Teatrul National Cluj-Napoca, Teatrul Mic, Teatrul Bulandra, Teatrul „Mihai Eminescu” Botosani, Teatrul „Alexandru Davilla” Pitesi si, nu in ultimul rand, Studioul „Casandra”.

Corpul neinsufletit al artistei va fi depus la capela Reinvierea, iar inmormantarea va avea loc marti, 9 ianuarie, la cimitirul Reinvierea.