Invitat in cadru emisiunii "Stirea zilei" de pe Antena 3, Theodor Stolojan a vorbit despre Partidul Liberal Democrat, despre Alianta, guvern si alegeri anticipate.

Alegeri anticipate

Presedintele PLD crede ca majoritatea parlamentarilor nu isi doresc in mod real alegeri anticipate si din cauza pensiilor de 16 milioane pe care le-ar putea pierde in cazul in care nu si-ar duce la bun sfarsit mandatul.

Stolojan crede ca parlamentarul roman este foarte puternic stimulat financiar astfel incat se agata cu disperare de scaun pe durata intregului mandat.

Argumentul ca partidele nu ar avea timp sa se pregateasca foarte bine pentru alegerile parlamentare este fals. In opinia lui Stolojan, partidele se vor pregati oricum foarte bine pentru alegerile pentru locurile de eurodeputati, alegeri care sunt la fel de importante ca cele parlamentare deoarece vor arata raportul real de forte dintre partidele politice.

PLD nu vrea la guvernare

PLD nu-si doreste sa faca parte dintr-un guvern condus de un premier superficial. "Am avut prim-ministri in Romania dupa care oricine ar fi putut fi prim-ministru", a declarat Teodor Stolojan, care crede insa ca el s-a achitat bine de sarcini in perioada in care a fost premier.

Acesta crede insa ca PLD este mai indreptatit sa faca parte din Alianta decat PNL, deoarece atunci cand actuala conducere a PLD punea bazele Aliantei impreuna cu PD, actuala conducere a PNL s-a opus din rasputeri proiectului.

PD ar trebui sa ia postul de premier

Stolojan mai spune ca Partidul Democrat ar fi indreptatit, conform Protocolului Aliantei, sa cera in urma unei remanieri guvernamentale postul de premier, deoarece in momentul de fata are mai multi parlamentari decat PNL

Intrebarile de final

In finalul emisiunii "Stirea zilei", moderatoarea Gabriela Vranceanu Firea i-a adresat lui Theodor Stolojan cateva intrebari:

1. Pregatiti un mare partid prezidential?

Theodor Stolojan: Nu. PLD nu va fi un partid la remorca nimanui. Il sustinem pe Basescu fiindca credem ca e cel mai bun presedinte al Romaniei.

2. Regretati pe cineva din cadrul PNL care nu v-a urmat?

Theodor Stolojan: Regret pe mai mai multi. As aminti doar pe Cornel Popa de la conducerea judetului Bihor.

Textul se actualizeaza