Cantaretul Mihai Traistariu va primi pe 20 ianuarie, la Hamburg, in Germania, trei distinctii printre care si titlul de cea mai buna voce masculina din istoria Eurovisionului.

Grecoaica Anna Vissi, despre care s-a spus ca ar fi avut o idila cu Mihai, a fost desemnata cea mai buna voce feminina de la Eurovision 2006. Premiile au fost acordate pe baza a 400.000 de voturi exprimate de fan-cluburi si asociatii implicate in promovarea concursului european.

In urma numararii voturilor exprimate pe parcursul a trei luni, Mihai Traistariu a castigat titlul de cea mai buna voce masculina din istoria concursului. Artistul roman e secondat de un solist din Bosnia, iar locul trei a fost ocupat de un turc de origine spaniola.

MEDALIAT LA HAMBURG

Traistariu a iesit invingator si la sectiunea cea mai buna voce masculina de la Eurovision 2006, in timp ce Anna Vissi a fost aleasa cea mai buna voce feminina, iar finlandezii de la Lordi, castigatorii de anul trecut, cel mai bun grup.

In cadrul ceremoniei de la Hamburg, cantaretul roman va primi o medalie in semn de recunoastere a performantelor sale si va sustine un scurt recital, de patru piese, acesta fiind primul concert pe 2007 al lui Mihai.

De asemenea, Romania a trecut pe locul 18 in topul celor 2.500 de melodii cantate la cele 51 de editii ale concursului, in urma punctajului record obtinut la Eurovision 2006 (172 de puncte).

PROCONSUL, ANDRA, NICO

In acest an, tara noastra este calificata direct in finala Eurovision Song Contest 2007, care se va desfasura in Finlanda, la Helsinki, datorita locului 4 obtinut de Traistariu la editia de anul trecut a competitiei europene, care a avut loc la Atena.

Integral in Ziarul