Teodor Melescanu: Chiar daca strategia nu trece, premierul nu isi da demisia

Prezent in emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, Teodor Melescanu, vicepresedinte PNL, a declarat ca nu neaga ca lansarea strategiei post aderare a PNL are si conotatii politice.

“Am dori ca acesta sa fie platforma pe baza careia sa obtinem un sprijin parlamentar astfel incat in perioada urmatoare guvernul Romaniei sa poata sa conteze pe un sprijin pentru un set de politici pe care il va adopta parlamentul si rezolvam aici si problemele legate de majoritatea parlamentara”, a precizat acesta.

Teodor Melescanu a recunoscut ca aceasta reprezinta un fel de asumare indirecta a raspunderii.

Cristian Diaconescu: Prima parte a strategiei ar trebui sa cuprinda capitolul “recuperarea intarzierilor”

Prezent in emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu a afirmat ca PSD considera necesar ca in prima parte a strategiei post aderare a Romaniei sa fie trecut capitolul “recuperarea intarzierilor”.

Totodata, vicepresedintele PSD a recunoscut ca un asemenea capitol nu fi foarte usor acceptat pentru actualii guvernanti.

“Sunt convins ca ar fi destul de inconfortabil politic pentru cei aflati la putere sa recunoasca pe de-o parte ceea ce sustinem noi: ca in ceea ce priveste agricultura, in ceea ce priveste sistemul de impozitare pe piata concurentiala sunt niste intarzieri pentru ca in strategia lor lipsesc aceste zone.

Ultimul raport al Comisiei Europene le subliniaza foarte pregnant: monitorizarea se va face inclusiv pe aceste probleme”, a sustinut vicepresedintele PSD.

Cristian Diaconescu a explicat ca, in aceste conditii, PSD nu isi poate da un sprijin politic pentru o strategie post aderare care sa nu contina si aceste elemente care “o data identificate nu isi gasesc o solutionare intr-un timp scurt.”