Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, constituie subiectul unei serii de conferinte organizate de Institutul Cultural Roman de la Tel Aviv, in perioada 17 - 21 ianuarie 2007, in orasele Haifa, Ierusalim si Tel Aviv.

Conferintele care au ca teme: ''Ideea de Uniune Europeana: Romania si problema federalismului'' ,''Victime, calai, tapi ispasitori sau judecatori? Rolurile rezervate evreilor in procesul reconcilierii cu trecutul comunist in Romania'' si ''Politica externa si de securitate a Uniunii Europene. Posibila contributie a Romaniei'' vor beneficia de prelegerile sustinute de dr.

Catalin Avramescu de la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti, dr. Andrei Cornea de la Facultatea de Litere a aceleiasi universitati - Departamentul de Studii Europene si Relatii Internationale si Sever Voinescu, analist politic, specialist in politica externa, Institutul pentru Politici Publice.

Programul desfasurarii conferintelor:

  • Miercuri, 17 ianuarie, ora 17.00, la Matnas Hadar (Beiteinu), Str. Ierusalim, nr. 29, Haifa. (Evenimentul este organizat in parteneriat cu Cercului Cultural Haifa sub egida H.O.R. Haifa);
  • Joi, 18 ianuarie, 14.30 - 16.00, la Universitatea Ebraica din Ierusalim, Muntele Scopus, Aripa Mexic, Sala 1747, Facultatea de Litere. (Prelegerile vor fi sustinute in limba engleza);
  • Duminica, 21 ianuarie, ora 17.00, la Institutul Cultural Roman de la Tel Aviv, Bdul. Shaul Hamelech, nr. 21, Tel Aviv.