Castigatoarea a doua premii Oscar, actrita americana Hilary Swank a primit o stea pe celebrul bulevard Walk of Fame de la Hollywood, cartier istoric al cinematografiei americane. Hilary este cea de-a 2.325-a personalitate din lumea showbiz-ului care obtine aceasta distinctie, relateaza AFP.

Provenind dintr-o familie modesta, Hilary Swank a fost descoperita de mica de producatorul Suzy Sachs, care a invatat-o actorie. La varsta de noua ani l-a interpretat Mowgli din The Jungle Book, primul sau rol din cariera.

A trait cu parintii ei in Bellingham, pana la varsta de saisprezece ani, cand s-a mutat impreuna cu mama sa la Los Angeles, unde s-a inscris in South Pasadena High School, si a inceput sa joace ca profesionista.

A aparut in Buffy the Vampire Slayer (1992) iar in The Next Karate Kid (1994) a facut senzatie. Din acel moment a fost foarte solicitata, primind diverse roluri in filme de categoria B.

Starul a reusit o performanta rara la Hollywood: sa obtina doua premii Oscars la categoria "cea mai buna actrita" inainte de a implini 30 de ani.. In anul 2000 a fost premiata pentru rolul din Boys Don't Cry, iar cinci ani mai tarziu a primit ce-l de-al doilea Oscar pentru drama regizata de Clint Eastwood Million Dollar Baby.

Saptamana trecuta a fost lansat in America de Nord cel mai nou film al sau, Freedom writers, care prezinta povestea unei invatatoare dintr-un cartier defavorizat din regiunea orasului Los Angeles.