Adrian Voinea revine in circuitul de tenis dupa trei ani si jumatate. El va juca in primul tur al calificarilor la Openul Australiei, impotriva sarbului Boris Pashanski.

Voinea, 32 de ani, se retrasese la jumatatea anului 2003 din activitate, ultima sa partida fiind o infrangere in iulie 2003 la turneul de la Sopot, Polonia, cand pierdea in fata francezului Olivier Mutis.

Cariera sa de profesionist a inceput in 1993. Romanul a castigat un singur titlu, in 1999 la Bournemouth si a mai jucat o finala la Palermo, in 1996. Tot in 1996 a reusit si cea mai buna clasare in clasamentul ATP, locul 36. A castigat pana acum din tenis peste 1,8 milioane de dolari.

Cea mai buna performanta la Openul Australiei a realizat-o in 2002, cand s-a calificat in turul 4. Cel mai bun rezultat intr-un turneu de mare slem vine insa de la Roland Garros. In 1995 el a jucat in sferturile de finala.

In afara lui Voinea, alti opt romani vor participa la calificarile primului turneu de mare slem al anului. Intre ei si Andrei Pavel, aflat pentru prima data in aceasta postura dupa 10 ani.

Programul complet al partidelor sustinute de romani in primul tur al calificarilor:

masculin:

Andrei Pavel-Viktor Troicki (Serbia)

Adrian Voinea-Boris Pashanski (Serbia)

Victor Crivoi-Lucks Kubot (Polonia)

Victor Ionita-Scott Oudesma (SUA)

Dacian Craciun-Brian Wilson (SUA)

Adrian Ungur-Kenneth Carlson (Danemarca)

feminin:

Monica Niculescu-Carly Guilliekson (SUA)

Anda Perianu-Stephanie Dubois (Canada)

Simona Matei-Marina Evakovic (Noua Zeelanda)

Pe tabloul principal, ale carui partide vor incepe luni, sunt calificati doi romani: Victor Hanescu la masculin si Edina Gallovits la feminin.