De saptamina viitoare, cititorii din Romania pot gasi in librarii cea mai recenta carte a lui George Soros: Epoca failibilitatii. Consecintele luptei impotriva terorii (traducere de Laura Morosanu; prefata de Daniel Daianu).

Volumul, aparut in Statele Unite ale Americii la inceputul verii trecute, este tradus de Polirom la numai citeva luni de la lansarea in Occident.

Potrivit Polirom, Epoca failibilitatii este un volum de interes atit pentru specialisti (economisti, jurnalisti, analisti politici si studentii de la facultatile de profil), cit si pentru toti cei preocupati de aspectele importante ale lumii actuale, semnat de un autor recunoscut pentru preocuparile sale in problemele globalizarii.

Cartea ofera o analiza lucida a unor probleme de mare actualitate si interes general care continua sa-l preocupe pe autor: lupta impotriva terorii, erorile Administratiei Bush, cultivarea democratiei si a diversitatii, eradicarea saraciei, criza globala de energie. Ideile teoretice sint ilustrate cu exemple din viata personala a autorului, ceea ce face lectura nu doar interesanta, ci si placuta.

Imbinind in mod ingenios autobiografia, filosofia si analiza politica, studiul lui Soros devine o pledoarie pentru libertate si societati deschise.

George Soros este, la ora actuala, unul dintre cei mai influenti oameni din lume. Implicarea, prin reteaua sa de fundatii, in diverse colturi ale lumii i-a creat o imagine de om aflat in spatele multor evenimente: lideri asiatici l-au acuzat de declansarea crizei financiare de acum citiva ani, Vladimir Putin e convins ca a fost in spatele revolutiilor din Ucraina si Georgia.

George Soros (n. 1930, la Budapesta) este el insusi un personaj despre care s-au scris carti. Avea treisprezece ani atunci cind Hitler a inceput deportarea evreilor din Ungaria, careia i-a supravietuit datorita spiritului intreprinzator al tatalui. In 1947, a emigrat in Anglia, unde a trebuit sa se intretina singur lucrind, in primii ani, ca hamal si chelner intr-un restaurant.

In 1952 a absolvit London School of Economics, in timpul careia a cochetat cu filosofia, fiind unul dintre discipolii lui Karl Popper. Patru ani mai tirziu a emigrat in Statele Unite ale Americii, unde a inceput sa acumuleze o mare avere printr-un fond international de investitii, infiintat si condus de el.

George Soros a intemeiat prima sa fundatie, Open Society Fund, la New York, in 1979; prima fundatie in Europa (Ungaria), in 1984, iar in Uniunea Sovietica, in 1987.

In prezent, conduce Soros Fund Management si o retea de fundatii si programe care opereaza in peste 50 tari din Europa Centrala si de Est, fosta Uniune Sovietica, Africa, Asia, Haiti, Statele Unite ale Americii si America de Sud. In 1992 a fondat Universitatea Central-Europeana, cu sediul principal la Budapesta.

Este autorul mai multor bestselleruri traduse in intreaga lume. Editura Polirom a mai publicat in traducere Criza capitalismului global: societatea deschisa in primejdie (1999) si Despre globalizare (2002), carti care s-au bucurat de un remarcabil succes in mediile academice, politice si de afaceri din Romania.