Democratul Jean Marian Marinescu a fost ales miercuri in functia de vice-presedinte al Grupului Partidului Popular European si al Democratilor Europeni (PPE-DE). Fost inginer de aviatie si actual apropiat al lui Radu Berceanu, Marinescu devine primul roman care face parte din structura de conducere a celui mai important grup politic in Parlamentul European.

Alaturi de alti noua vicepresedinti, Marinescu va lucra impreuna cu presedintele Grupului PPE-DE, Joseph Daul.

Candidatura democratului Marian-Jean Marinescu a fost propusa de Delegatia Romaniei in PPE-DE, reprezentata de membri ai Partidului Democrat, Uniunea Democrata Maghiara din Romania si reprezentantul minoritatilor nationale.

Marinescu a obtinut 128 de voturi favorabile, la acestea contribuind si grupul popularilor dim Spania, Germania si Italia.

Noul vicepresedinte PPE a declarat pentru Hotnews.ro ca are ca prioritati indeplinierea atributiilor care i-au fost acordate si promovarea interesului Romaniei in Parlamentul European.

"Prin alegerea mea ca vice-presedinte cred ca Romania va avea si mai mult sustinerea unei forte politice care poate influenta decisiv legislatia europeana. PPE-DE este cel mai puternic suport in legislativul european.

Din functia pe care o detin ma voi concentra in primul sa indeplinesc atributiile care imi vor fi date. De asemenea, sper sa sa fiu o voce care informeaza PE despre proiectele si necesitatile Romaniei din zona Balcani - Marea Neagra”, a declarat Marinescu.

Grupul PPE-DE este cel mai puternic grup politic european, avand 277 de parlamentari europeni din cele 27 state membre ale Uniunii Europene.

Marian-Jean Marinescu a fost sef al delegatiei Romaniei in Grupul PPE-DE, in calitate de observator la Parlamentul European din septembrie 2005, iar de la 1 ianuarie 2007 este parlamentar european in Grupul PPE-DE.

Este de profesie inginer proiectant de aviatie si a detinut mai multe functii de conducere la nivel local si central.