Emisiunea Fara limite - Despre lumi nestiute va introduce in lumea vedetelor de televiziune. Editia de dumunica 14 ianuarie, in episodul Icoane Mass Media, personalitati ale mediei romanesti - Robert Turcescu, Andrei Gheorghe, Florin Calinescu, Andreea Raicu si Marian Marin, reporter la TVR 2 - isi analizeaza propriul traiect in atingerea statutului de vedeta.

Vedetele prezente in emisiune sunt cele, cateva, care au consimtit sa apara pe un alt post de televiziune decat cel de care apartin, vedete oarecum independente, care au libertatea de a lua decizii in nume propriu, fara a avea in spate o manevra sau o politica de promovare.

Nume mari ale televiziunii romanesti, ca Andreea Marin, Andreea Esca, Mircea Radu sau Teo s-au dovedit a fi legati in mod esential de postul TV de care apartin. Cu exceptia Andreei Marin, care nu a putut fi prezenta in emisiune datorita programului extrem de incarcat din decembrie, ceilalti au fost ingraditi de propriul post de televiziune.

Tocmai din acest motiv, realizatorea Gia Iova impreuna cu jurnalista Elena Vladareanu au tratat subiectul cu transparenta si au analizat politica de PR care promoveaza sau, uneori, ingradeste “accesul la vedete”.

Mai mult decat atat, antropologul media Mihai Coman, decanul Facultatii de Jurnalism, face o analiza minutioasa a fenomenului media de la noi si a fiecarei vedete in parte; se vorbeste despre manipulare in si prin media, adevar sau fals, imagine si intimitate.