Dana Deac a devenit director al TVR 1 in urma concursului desfasurat la televiziunea publica joi, 11 ianuarie, conform unui comunicat de presa al TVR.

Castigatoarea a fost desemnata de o comisie formata din Tudor Giurgiu (presedinte-director general al Televiziunii Romane), Horia Romanescu (directorul Directiei Programe), Iulian Padurariu (directorul Directiei Marketing si Vanzari), Gordon Lovitt (consilier pe strategie editoriala al presedintelui-director general), Despina Neagoe (membru al Consiliului de Administratie) si George Pruteanu (membru al Consiliului de Administratie).

Comunicatul de presa afirma ca Dana Deac a avut patru contracandidati la concurs. "Evenimentul zilei" de azi relateaza ca a fost vorba de Danut Dudu, Petre Craciun, Maria Marin Tanase si Cosmin Pacuraru.

Dana Deac are 45 de ani si lucreaza in mass-media din 1990. Este licentiata in Filosofie la Universitatea Bucuresti si a urmat numeroase cursuri de perfectionare in domeniul jurnalismului in Marea Britanie, Statele Unite, Belgia, Polonia, Grecia.

A fost, pe rand, sef de sectie la Programul 3 al radioului public, Radio in blue jeans, sef sectie „Veniti cu noi pe programul doi”, Departamentul Social al TVR 2, redactor-sef la Tele 7 abc, iar din 1998 a fost producator executiv, producator, reporter si moderator la Antena 1 si Antena 3.

De numele ei sunt legate productii tv de succes, cum ar fi „Prezentul simplu”, „Cafeaua cu sare”, „Cutia neagra”, „60 de minute cu Dana Deac”, „Reporter Tele 7 abc”. A obtinut patru premii APTR si un premiu CRP.

Postul de director al canalului TVR 1 a fost ocupat anterior de Irina Radu si a ramas vacant in 16 octombrie 2006, prin plecarea Irinei Radu la Kanal D, postul de divertisment care va fi lansat in Romania de concernul turcesc Dogan.