• Imparatul mustelor, de William Golding
    traducere din engleza de Constantin Popescu

    William Golding este laureat al Premiului Nobel pentru literatura in 1983.
    Un grup de copii scapa cu viata din catastrofa prabusirii unui avion si incearca sa supravietuiasca pe o insula pustie din mijlocul Pacificului.

    Insa ceea ce ar putea fi aventura vietii lor, o noua robinsonada departe de adulti si de regulile acestora, se transforma intr-un cosmar ucigator de vise: ura ia locul inocentei si crima se instapaneste peste o lume care-si rataceste busola.

    O parabola de o forta incredibila care ne ofera un raspuns deopotriva crud si realist la intrebarea: este libertatea absoluta calea spre paradis?

    "Alaturi de romanul De veghe in lanul de secara, Imparatul mustelor e cartea de capatai a tinerilor de pretutindeni." (New York Times Review of Books)


  • Vila Amalia, de Pascal Quignard
    traducere din franceza de Emanoil Marcu

    Fascinat de epocile crepusculare ale istoriei, Pascal Quignard dezvaluie in Vila Amalia paloarea propriei noastre epoci. Suntem sortiti, pare sa spuna autorul, sa cautam, precum eroina acestui roman, un refugiu din calea cotidianului sufocant si a micilor tragedii ale vietii, un refugiu iluzoriu, dar necesar.

    El ar putea fi o insula pierduta in mare, o vila inecata in verdeata, o copila care iti strange cu putere mana...

    "In dorinta ei incrancenata de a disparea, eroina se aseamana cu creatorul ei, scriitor care se incapataneaza sa traiasca in unghiul mort al societatii." (Nouvel Observateur)



  • Eva Luna, deIsabel Allende
    seria de autor Isabel Allende
    traducere din spaniola de Cornelia Radulescu

    Prin dragoste, o femeie salveaza de la moarte un indian otravit de veninul unui sarpe. Din aceasta pasiune tamaduitoare se va naste Eva, botezata astfel ca sa iubeasca viata. Orfana de mica, Eva isi croieste un drum presarat cu lacrimi, dar si cu miracolele pe care le pot face dragostea si bunatatea.

    Destinul ei si al tovarasilor ei de calatorie se intretes in tapiseria complicata si multicolora a istoriei sud-americane, iar vocea Evei Luna deapana, cu nostalgie si umor, povestea fascinanta a unei femei pe care viata a iubit-o.

    "Un roman somptuos si amplu, plin de culoare si de peripetii, a carui eroina este la ea acasa si in padurile amazoniene, alaturi de gherile, si in jungla marilor orase." (Chicago Tribune)