Ministrul polonez al Muncii, Anna Kalata, a semnat un acord care permite accesul pe piata muncii a cetatenilor din toate tarile Uniunii Europene, inclusiv noile state membre Romania si Bulgaria.

Guvernul de la Varsovia a anuntat ca nici cetatenii din Elvetia, Islanda, Lichtenstein si Norvegia nu vor avea resctrictii in domeniul muncii din Polonia, transmite Radio Polonia, in pagina electronica.

Gratie acestei reglementari, toate cele 27 de statele membre UE, printre care si Romania si Bulgaria, vor avea acces la piata muncii din Polonia, la fel ca si cetatenii din Elvetia, Islanda, Lichtenstein si Norvegia.

Ministrul Kalata a subliniat ca nu se teme de nici o destabilizare a pietii muncii, muncitorii romani si bulgari prezentand de departe un interes mai mare fata de gasirea unui unui job in Suedia, Franta si in spatiul mediteraneean.

Anna Kalata doreste sa imbunatateasca si posturile consulare poloneze, astfel incat sa sprijine cetatenii polonezi sa obtina locuri de munca in strainatate. O serie de birouri speciale vor fi deschise in Italia, Germania, Spania, Olanda, Norvegia si Marea Britanie