Primarul Capitalei, Adriean Videanu, vrea sa interzica circulatia in municipiul Bucuresti a mijloacelor de transport cu grad de poluare peste un anumit nivel. Videanu a lansat in discutie publica un proiect de hotarare care se refera la masinile construite in urma cu treizeci de ani, al caror acces in capitala ar putea fi interzis.

Proiectul are ca scop "reducerea poluarii generale in Bucuresti, in conformitate cu recomandarile Uniunii Europene, si vizeaza in principal interzicerea circulatiei autovehiculelor de tip RABA in Capitala", informeaza Biroul de presa al Primariei Capitalei intr-un comunicat.

“Vom incerca sa interzicem patrunderea in Bucuresti a acelor utilaje (vestitele rabe) de 30-40 de ani care polueaza excesiv Bucurestiul.

Desigur, vom da o perioada de timp, astfel incat agentii economici proprietari ai unor astfel de mijloace de transport sa se poata conforma, dar va trebui sa se stie ca intr-un timp limitat - o jumatate de an sau un an - nu vor mai putea avea posibilitatea sa intre in Bucuresti cu mijloace care polueaza excesiv.

De regula, persoanele juridice, nu persoanele fizice trebuie sa stie ca e nevoie sa-si modernizeze parcul auto daca vor sa functioneze in Bucuresti”, a declarat Primarul Capitalei.

Controalele vor fi realizate, cel mai probabil, prin sondaj de catre Serviciul de Circulatie al Politiei Rutiere, cu care Primaria urmeaza sa aiba discutii.