Ulrich Lehner, presedinte al Consiliului de Administratie al grupului Henkel, va demisiona din aceasta functia in luna aprilie 2008, cand implineste 62 de ani, varsta de pensionare in cadrul Henkel, locul sau urmand a fi luat de Kasper Rorsted, in prezent Vice-Presedinte al Consiliului de Administratie.

Ulrich Lehner, care - cu exceptia unei scurte pauze - lucreaza in cadrul Henkel din anul 1981 si ocupa functia de presedinte al Consiliului de Administratie din luna mai 2000, isi va incheia mandatul din cadrul Consiliului de Administratie la Adunarea Generala Anuala din 2008.

Comitetul Actionarilor l-a numit pe Kasper Rorsted in varsta de 44 ani, actualmente vice-presedinte executiv “Resurse Umane/Achizitii/Tehnologia informatiilor/Servicii de infrastructura” din aprilie 2005 si vice-presedinte al Consiliului de Administratie incepand cu 1 ianuarie 2007.

Acesta va fi numit presedinte dupa Adunarea Generala Anuala din anul 2008.

Kasper Rorsted a detinut anterior functii de conducere in cadrul companiilor Digital, Oracle, Compaq si Hewlett Packard. Inainte de a se alatura Consiliului de conducere al Henkel KGaA, Rorsted a fost Vice-Presedinte si Director General al Hewlett Packard, in cadrul careia a condus activitatile din Europa, Orientul Mijlociu si Africa avand aproximativ 40.000 de angajati in subordine.

Grupul Henkel activeaza in urmatoarele domenii: “Detergenti si produse pentru ingrijirea locuintei”, “Cosmetice / Produse de Toaleta”, “Adezivi comerciali si profesionali” si “Tehnologii”. In anul fiscal 2005, grupul a realizat vanzari in valoare de 11,9 miliarde de euro. Henkel are peste 50.000 de angajati in intreaga lume.