Bursa de Valori Bucuresti (B.V.B) va pune la dispozitia societatilor de servicii de investitii financiare (S.S.I.F-uri), incepand cu data de 15 ianuarie 2007, o aplicatie ce va facilita colectarea automata a ordinelor din sistemele interne ale S.S.I.F-urilor si introducerea lor in sistemul central al BVB, conform unui comunicat al bursei.

Acest mecanism, denumit Orders’ Collector, a fost dezvoltat si implementat cu ocazia crearii noii versiuni a sistemului Arena.

In prezent, pe langa Arena Orders’ Collector, B.V.B pune la dispozitia S.S.I.F-urilor doua servicii real-time. Arena Tickers furnizeaza date de tip ticker, iar BSE Web Services furnizeaza date cu privire la cele mai mari cinci cresteri ale cotatiilor.

Implementarea acestor mecanisme in sistemele B.V.B si utilizarea lor in aplicatiile interne ale S.S.I.F-urilor vor conduce la cresterea accesibilitatii sistemului Arena, simplificarea si fluidizarea procesului de gestiune a ordinelor pentru client, precum si cresterea vitezei de procesare a ordinelor preluate via Internet.

’’Aceste servicii real-time, oferite de B.V.B in vederea facilitarii tranzactionarii prin internet, fac parte din strategia de dezvoltare a serviciilor bursei in folosul comunitatii utilizatorilor’’, a declarat Stere Farmache, directorul general al B.V.B.