Elena Udrea a facut o declaratie soc in cadrul emisiunii "Sinteza zilei" (Antena 3) spunand ca premierul Tariceanu i-a trimis presedintelui Basescu un biletel rugandu-l sa intervina la Parchet pentru Dinu Patriciu. Udrea spune ca biletelul cu pricina l-a infuriat pe Traian Basescu.

"Era un biletel cu antetul primului-ministru si purtand semnatura acestuia. In biletel se spunea 'Traiane, cand ai timp...' sau ceva de genul asta. Ideea era sa intervina la Parchet pentru Dinu Patriciu. Asa intelege PNL-ul sa-si rezolve problemele. Sunt grupuri de interese si se sutin reciproc..."

In spatele lui Ciuvica se afla Virgil Magureanu

Elena Udrea a conturat si grupul de interese care o ataca constant in presa, precum si filiera pe care i-au fost scoase in presa contractele cu RAPPS.

In spatele lui Mugur Ciuvica se afla Virgil Magureanu care este si nasul lui Razvan Petrovici, a explicat Udrea, dand detalii dupa cum urmeaza:

Razvan Petrovici este prieten cu Dragos Constantinescu, fiul fostului presedinte Emil Constantinescu, si cu Radu Stroe, ministru delegat pentru Coordonarea Secretariatului General al Guvernului (in subordinea caruia se afla RAPPS), omul care l-a ajutat sa obtina mai multe sute de hectare de padure fara licitatie.

Mai mult, Udrea spune ca Radu Stroe i-a cerut sa-l ajute sa devina director al SRI promitandu-i in schimb afaceri profitabile cu statul.

"Radu Stroe mi-a propus un parteneriat prin care imi cerea sa-l ajut sa aiba o relatie buna cu Cotroceniul si sa ajunga director la SRI. Am refuzat categoric aceasta propunere si de atunci au inceput atacurile impotriva mea", a declarat Elena Udrea.

Acuzele aduse lui Razvan Petrovici de catre Elena Udrea

  • Razvan Petrovici, cu ajutorul direct al lui Radu Stroe, a obtinut fara licitatie de la RAAPPS complexul agro-zootehnic Vlasia (peste 400 de hectare) si este pe punctul de a pune mana si pe un teren din Bulevardul Expozitiei (8 hectare in spatele World Trade Center)
  • A decis numirea lui Adrian Dumitru, fost angajat al sau, ca director la RAAPPS.

    Adrian Dumitru a fost numit in fruntea RAAPPS la propunerea PNL dupa ce radu Stroe l-a eliberat din functie pe Cristian Vlad care a fost propus de PD. Adrian Dumitru a fost pana atunci director tehnic la RAAPPS.

    Cristian Vlad a fost eliberat din functie dupa ce s-a descoperit ca fosti demnitari inca mai ocupau locuinte ale RAAPPS, desi nu mai aveau dreptul. Printre acestia se numarau: Mircea Geoana, Vasile Dancu si Dan Iosif.

    Avocatii apropiati lui Tariceanu au mai multe contracte cu RAAPPS

    Elena Udrea a raspuns acuzatiilor aduse de Mugur Ciuvica potrivit carora ea a beneficiat de mai multe contracte cu RAAPPS-ul in perioada in care la guvernare se afla PSD-ul.

    Udrea spune ca acele contracte au fost corect incheiate, iar comisioanele luate de ea pentru reprezentarea in fata instantelor de judecata nu au depasit nici 1% din valoarea sumelor vehiculate in respectivele cauze.

    Mai mult, Elena Udrea spune ca mult mai multe contracte cub RAPPS au fost incheiate de case de avocatura si avocati apropiati ai premirului Tariceanu, dar ca aceastea nu au fost aduse in discutie de Mugur Ciuvica din cauza intereselor. Udrea sustine insa ca si aceste contracte au fost incheiate in mod legal.

    Pentru Petrovici emisiunea a fost prelungita cu o ora

    Dupa ce initial a avut o interventie telefonica, omul de afaceri Razvan Petrovici a venit in studio pe finalul emisiunii si a dorit sa intre in direct. Cum emisiunea a fost pe terminate, realizatorii au obtinut prelungirea ei cu inca o ora.

    Petrovici a negat acuzele aduse de Udrea, spunand cu nu face niciun fel de afaceri cu statul si a spus ca intentioneaza sa o dea in judecata pe aceasta. El a recunoscut ca este prieten bun cu Dragos Constantinescu, Virgil Magureanu si Radu Stroe, dar spune ca nu s-a folosit de aceste prietenii pentru afaceri ilegale.