Multe staruri au creat dispozitive care mai de care mai ciudate. Michael Jackson a realizat un fel de pantofi zburatori, iar actrita Jamie Lee Curtis a creat niste pampersi dotati cu buzunare speciale, unde sunt tinute servetelele umede pentru stergerea bebelusului.

In ciuda faptului ca au devenit cunoscute in lumea intreaga, gratie interpretarilor lor muzicale si din filme, multe staruri sunt inventatori cu acte in regula, dispozitivele create fiind chiar patentate, noteaza cotidianul spaniol El Mundo.

Este si cazul celebrului actor Marlon Brando care, in anul 2002, cu doi ani inainte sa moara, a inventat un dispozitiv de fixare a partii de sus a bongosurilor, un instrument de percutie de forma cilindrica. Inventia acestuia apare pe lista celor peste sapte milioane de inventii patentate inregistrate la Oficiul de Inventii si Marci din SUA, incepand din anul 1790 pana in prezent.

PANTOFII ZBURATORI

Binecunoscutul cantaret american Michael Jackson a realizat o inventie care are oarecum legatura cu activitatea sa artistica: muzica si dansul. In 1993, a creat un fel de pantofi zburatori care creeaza iluzia de stare de imponderabilitate celui care ii poarta. De altfel, solistul a folosit el insusi incaltarile cu pricina in spectacolul sau "Moonwalker".

Actrita Jamie Lee Curtis si-a pus si ea imaginatia la contributie si a creat niste pampersi imbunatatiti. E vorba de un scutec de panza care, intr-o parte, are un buzunar special pentru pastrarea servetelelor umede necesare pentru stergerea bebelusului.

EDIL CU IMAGINATIE

Edilul-sef al orasului New York, Michael Bloomberg, a inventat in 2004, la doi ani dupa ce a ajuns la conducerea primariei, un microreceptor pentru telefon. Unul dintre celebrii frati Marx, Zeppo, a inventat un ceas de mana care masoara pulsul persoanelor care sufera de afectiuni cardiace si le avertizeaza pe acestea atunci cand pulsul nu se incadreaza in valorile normale.

Integral in Ziarul