Congresul PNL

Tariceanu, reales presedinte. Ludovic Orban si Adrian Cioroianu i-au invins pe Bogdan Olteanu si Mihai Razvan Ungureanu

de L.Pirvu, B.Blagu., C.N.A.     HotNews.ro
Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 0:00


sursa: HotNews.ro

Calin Popescu Tariceanu a fost reales presedinte al PNL cu 1194 de voturi "pentru", 61 "impotriva" si 39 de buletine anulate.

Presedintele Calin Popescu Tariceanu a declarat, sambata, dupa anuntarea rezultatelor oficiale, in fata Congresului liberalilor, ca este o onoare pentru el realegerea ca presedinte al PNL cu un vot “consistent” si a multumit colegilor pentru increderea pe care i-au acordat-o.

“Dar, mai mult mai mult decat atat, am o obligatie: aceea de a incerca sa conduc PNL mai bine decat pana acum. Va dau asigurari ca voi face toate eforturile in acest sens. Este o confirmare pentru ideile si valorile liberale care ne tin uniti si care trebuie promovate in continuare in Romania care are inca nevoie de mai multa modernizare si progres pentru a ajunge europena”.

Tariceanu considera ca votul in favoarea sa este un mesaj pentru unitatea partidului.

“Este evident ca daca vom fi uniti nu neaparat in jurul conducerii ci a valorilor si ideilor liberale, atunci PNL va fi o forta pe scena politica romaneasca”, a subliniat presedintele PNL.

Mircea Ionescu Quintus, presedinte Onorific al Partidului National Liberal, l-a felicitat pe Tariceanu pentru noul mandat la conducerea liberalilor.

"Va urez, domnule presedinte, de la inaltimea varstei mele si a experientei mele, sa preluati comanda navei PNL, nu cu pricepere marinareasca, dar cu competenta si intelepciunea pe care o aveti si suntem siguri ca sub comanda dumneavoastra nava va ajunge la tarmul sperantelor noastre", a declarat Quintus.

Suprize la vicepresedinti

HotNews.ro va informa inca de vineri noaptea, dupa ce comisia de numarare a voturilor centralizase o parte a buletinelor pentru vicepresedinti, ca exista rezultate surpriza, lucru confirmat la anuntarea rezultatelor oficiale, sambata dimineata.

Astfel, cea mai mare surpriza s-a inregistrat in cazul vicepresedintelui responsabil cu comunicarea si imaginea, Ludovic Orban. El a castigat in fata lui Bogdan Olteanu cu un avantaj de 258 de voturi: 769 la 511.

Imediat dupa aflarea rezultatelor, Ludovic Orban a declarat, pentru HotNews.ro, ca se astepta sa castige aceasta functie. "De obicei, candidez pentru a castiga si asa cum am spus si in discursul de ieri, cred ca sunt potrivit pentru asta. Cred ca si Bogdan Olteanu merita un loc in structura de conducere, pentru ca este un politician bun" - a adaugat Ludovic Orban.

Tot o surpriza este si la mandatul pentru afaceri europene unde era dat ca sigur castigator Mihai Razvan Ungureanu, dar acesta a pierdut in fata lui Adrian Cioroianu. Europarlamentarul a obtinut 743 de voturi, ministrul de Externe 486, iar senatorul Mihai Lupoi - 55.

Relatiile cu societatea civila vor fi gestionate de Norica Nicolai, care a obtinut 925 de voturi, fata de cele 348 ale lui Adrian Iorgulescu.

Pentru postul de vicepresedinte pentru relatiile institutionale si administratia publica, Victor Paul Dobre a obtinut 650 de voturi "pentru", iar contracandidatul sau, Radu Stroe - 614. Datorita diferentei mici, acesta din urma a cerut renumararea voturilor.

Teodor Atanasiu a castigat mandatul vicepresedinte responsabil de mediul de afaceri cu 1006 voturi, fata de cele 235 ale lui Serban Ungureanu.

La vicepresedinti pe regiuni, Eugen Nicolaescu la invins pe Marius Oprea cu 982 la 278, Varujan Vosganian pe Romeo Stavarache cu 747 la 523, Puiu Hasotti pe Octavian Popa cu 897 la 361, Marian Petrache pe Mircea Ciopraga cu 654 la 583 si Cornel Popa pe Marius Nicoara cu 654 la 535.

Bataia pe vicepresedintii

Congresul PNL a inceput vineri, putin dupa ora 10.30, cei peste 1300 de liberali intalnindu-se si maine la Palatul Parlamentului pentru a-si alege o noua conducere. Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a fost singurul candidat pentru sefia partidului, dar cele 15 mandate de vicepresedinti au fost la mare cautare printre apropiatii acestuia.

59 de persoane si-au depus candidatura pentru cele 30 de functii din Biroul Politic, format din 15 vicepresedinti si tot atatia membri.

Vineri s-a dat votul pentru presedintele si vicepresedintii partidului, iar sambata va fi completat Biroul Politic.

Candidatii pentru functiile de vicepresedinti se impartisera astfel:

pe domenii

Comunicare si imagine - Ludovic Orban si Bogdan Olteanu
Relatii cu societatea civila - Norica Nicolai si Adrian Iorgulescu
Relatii institutionale si administratie publica - Radu Stroe si Victor Paul Dobre
Probleme politice - Crin Antonescu
Relatii internationale - Teodor Melescanu
Afaceri europene - Mihai Razvan Ungureanu, Mihai Lupoi si Adrian Cioroianu
Mediul de afaceri - Teodor Atanasiu, Serban Ungureanu

pe regiuni

Centru - Eugen Nicolaescu si Marius Oprea
Nord-est - Varujan Vosganian si Romeo Stavarache
Bucuresti - Mircea Ciopraga si Marian Enache
Vest - Dan Radu Rusanu
Sud - Adrian Miutescu
Oltenia - Mihai Voicu
Sud - est - Puiu Hasotti si Octavian Popa
Nord-vest - Marius Nicoara si Cornel Popa

Anuntat initial ca si candidat pentru portofoliul "mediul de afaceri", Varujan Vosganian a intrat in cursa pentru vicepresedentia ce revine regiunii de nord-est, in competitie cu primarul Bacaului, Romeo Stavarache.

Desi nici un alt liberal nu si-a depus candidatura pentru sefia partidului, o intentie in acest sens a fost anuntata de Ludovic Orban, suparat ca Bogdan Olteanu este contracandidatul sau pentru mandatul de vicepresedinte responsabil cu imaginea partidului.

Orban a renuntat insa la depunerea candidaturii, dar nici nu s-a prezentat dimineata la lucrarile Congresului. El a transmis liberalilor ca are treaba la Primaria Capitalei si va sosi la Palatul Parlamentului in cursul dupa-amiezii.

Primul vot dat de liberali a fost pentru modificarea Statutului partidului.

Incepand de astazi, votul in PNL va fi uninominal, iar doua dintre organismele de conducere, Biroul Permanent Central si Comitetul Executiv, vor fi comasate in Biroul Politic.

De asemenea, de astazi dispar si incompatibilitatile intre functiile de conducere la nivel local si central, permitand astfel liderilor diin rovincie sa candideze pentru functiile nationale.

Gandul rau

Gheorghe Turlica, unul dintre delegatii filialei din Tulcea, a incercat sa-si depuna candidatura pentru presedintia partidului, dar a aflat, in timpul discursului de la tribuna Congresului, ca simplul anunt public nu este de ajuns.

Turlica le-a spus liberalilor ca nu vrea sa faca parte din corul sustinatorilor actualei conduceri, moment in care audienta din sala a inceput sa huiduie puternic. La finalul discursului, Mircea Ionescu Quintus i-a atras atentia ca nu a respectat procedura pentru depunerea candidaturii, observatie care a fost aplaudata furtunos de delegatii din sala.

Mai putin de un sfert de ora mai tarziu, lui Turlica i s-a facut rau, fiindu-i acordata asistenta medicala de un echipaj aflat de vecghe la Congresul liberal. El nu a fost transportat la spital, starea de slabiciune fiind pusa de cadrele medicale pe seama caldurii si a emotiilor puternice.

Un singur scrutin

Foto: HotNews.ro

Datorita timpului inelungat necesar pentru vot, liberalii au decis la Congres sa nu organizeze scrutine separate pentru presedinte si vicepresedinti.

Cei aproape 1500 de delegati au primit cate doua buletine vot dupa prezentarea candidatilor pentru mandatele de vicepresedinte si au avut la dispozitie opt cabine de votare.

Buletinele de vot au fost introduse in urne separate, astfel incat numararea s-a facut face separat pentru presedinte si vicepresedinti.

Update, ora 11.10: Ludovic Orban a transmis liberalilor ca are treaba la Primarie si va sosi abia vineri dupa-masa la Congres.
Update, ora 15.40: Calin Popescu Tariceanu si-a anuntat candidatura pentru functia de presedinte.
Update, ora 15.45: Unui liberal din Tulcea, care ar fi vrut sa candideze impotriva lui Tariceanu, i s-a facut rau.
Update, ora 18.15: Liberalii au decis sa organizeze un singur scrutin pentru presedinte si vicepresedinti.
Update, ora 22.00: S-a incheiat votarea.
Update, ora 22.30: Voturile liberalilor vor fi numarate in cursul noptii, iar rezultatele vor fi facute publice sambata dimineata.
Update, ora 00.50: S-a incheiat numaratoarea voturilor pentru presedintia PNL.

Repere din programul Congresului

Vineri
15.00 - 15.30 Prezentarea si adoptarea Statutului
15.30 - 16.00 Prezentarea candidatilor pentru functia de presedinte
16.00 - 17.30 Votul delegatilor pentru alegerea presedintelui PNL
17.30 - 19.00 Numararea voturilor pentru alegerea presedintelui PNL
17.30 - 19.00 Prezentarea candidatilor pentru functiile de vicepresedinte
19.00 - 19.30 Prezentarea rezultatelor votului pentru alegerea presedintelui PNL. Discursul presedintelui PNL ales.
19.30 - 21.30 Votul delegatilor pentru alegerea vicepresedintilor PNL
20.30 Receptie la Palatul Parlamentului

Sambata
10.00 - 10.15 Prezentarea rezultatelor votului pentru alegerea vicepresedintilor PNL
10.15 - 10.45 Strategia politica a PNL pentru perioada 2007 - 2008
10.45 - 11.30 Dezbateri si adoptari de proiecte
11.30 - 13.00 Prezentarea candidatilor pentru membrii Biroului Politic Central
13.00 - 15.00 Votul delegatilor pentru alegerea membrilor Biroului Politic Central
15.00 - 18.00 Numararea voturilor pentru membrii Biroului Politic Central
18.00 - 18.15 Prezentarea rezultatelor votului pentru membrii Biroului Politic Central
18.30 - 19.00 Conferinta de presa


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


212 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Congres (Vineri, 12 ianuarie 2007, 11:36)

  Liberaloid [anonim]

  Uff, ce-mi plac congresele astea. Sforarii, cuvinte mari, emfaza si un picutz de circ. Sa vedem cu cate voturi va fi reales Caaaaaaliiiiiiiiiiin Poooooooopescuuuuuuuuuu!
 • 0 (0 voturi)    
  re: congres (Vineri, 12 ianuarie 2007, 11:41)

  Cristi liberalu [anonim]

  mda... Nume noi pe firmament, dar tot am impresia puternica a unor aranjamente... democratice... Nominalizari la candidaturi, apoi retrageri, ca pana la urma cam tot "cine trebuie" sa iasa. As fi preferat sa existe vot direct al sustinatorilor (open primaries, cei care citesc Hotnews.ro in mod curent stiu ce sunt astea), altfel acum se voteaza ei intre ei...
 • 0 (0 voturi)    
  Pt. Cristi (Vineri, 12 ianuarie 2007, 11:53)

  johnnie umblaretu [anonim]

  Evident ca sint aranjamente, probabil insa ca vor fi si niste surprize. Mici. Cit despre open primaries, forget about it. Democratia noastra e frageda, o asemenea transparenta ar da-o peste cap :))
 • 0 (0 voturi)    
  a alege (Vineri, 12 ianuarie 2007, 12:22)

  florin [anonim]

  A alege insemna o actiune in care iti manifesti o optiune pentru una din variantele posibile. Ce variante au cei din congres la alegere presedintelui? Aceleasi pe care le avea pcr-istii in randurile carora incerca sa intre si C P Tariceanu. Deosebirea e ca Ceausescu a cazut intr-un context istoric pe cand e C P Tariceanu va cadea definitiv pe mana incapacitatii lui.
 • 0 (0 voturi)    
  stavarache, ai luat-o-n freza! (Vineri, 12 ianuarie 2007, 12:50)

  bacau [anonim]

  primarul bacaului s-a laudat latoatalumea ce prieten la catrama e cu premierul, cum ca tariceanu l-a rugat sa fie vicepresedinte, bla bla bla. acum ca il are contracandidat pe vosganian, sa vedem cum mai descilceste itele!
 • 0 (0 voturi)    
  Precizare... (Vineri, 12 ianuarie 2007, 13:26)

  Diana-Andreea [anonim]

  Congresul asta este facut numai pentru a-l reconfirma pe Tariceanu in functia de presedinte... In rest, nu conteaza... este numai peisaj...

  Dar daca nu-l confirma !? Hai ca asta ar fi cea mai tare lovitura !
 • 0 (0 voturi)    
  raspuns (Vineri, 12 ianuarie 2007, 14:31)

  Cristi [anonim]

  Asa e, democratia noastra e frageda, dar paote ca tocmai de asta s-ar putea intampla sa se introduca la noi acest sistem. In celelalte tari din UE, alegerile deschise sunt niste flori rare... Doar in America sunt regula...

  Iata voturile mele, in cazul unor alegeri deschise:
  presedinte - nu stiu daca sa votez daca nu am de unde alege
  pe domenii:
  Comunicare si imagine - B. Olteanu
  Relatii cu societatea civila - Adrian Iorgulescu
  Relatii institutionale si administratie publica - Radu Stroe
  Probleme politice - abtinere
  Relatii internationale - idem
  Afaceri europene - Mihai Razvan Ungureanu
  Mediul de afaceri - Teodor Atanasiu

  pe regiuni:
  Centru - Marius Oprea
  Nord-est - Varujan Vosganian
  Bucuresti - nu cunosc candidatii (ii cunoaste cineva?)
  Vest - Dan Radu Rusanu
  Sud - Adrian Miutescu (?)
  Oltenia - Mihai Voicu
  Sud - est - nu votez
  Nord-vest - Cornel Popa
 • 0 (0 voturi)    
  parca suntem la un congres PCR (Vineri, 12 ianuarie 2007, 17:27)

  nu_tin_cu_nimeni [anonim]

  As vrea sa vad ingresistrarea congresului. Ca tot vorbea
  cineva de congresele PCR , ma intreb daca nu a observat
  nimeni ca istoria se repeta daca va mai aduceti aminte de
  congresul al XII-lea al PCR cand Parvulescu ( aka Gheorhe
  Turlica ) vrea sa atraga atentia ca nu e normal sa aiba doar
  un canditat la functia suprema in partid ( ma rog in PCR era
  secretatul de partid iar acum avem presedinte de partid ) si
  toti agitatorii din sala il huiduiesc, ca apoi sa vina salvarea in
  zilele noastre Mircea Ionescu Quintus ( pe cel de la
  congresul PCR nu mai stiu cum il chema ) si toata sala sa il
  aplaude furtunos. O singura chestie parca lipseste .. si
  anume Ceausescu reales la al XII-lea congres ... sau s-a
  schimbat doar denumirea conducatorului si numarul
  congresului ? .. cine stie. BTW .. parca si motivatia e la fel ...
  in PNL nu s-a respectat procedura la candidatura ( lipsea
  cererea la secretariat presupun ) .. pe cand in la PCR nu
  depusese cererea la secretariat ... excelent .. vedeti vreo
  diferenta ?

  PS Pentru cine nu isi mai aduce amine: http://
  www.youtube.com/watch?v=UXjlz5S0JGQ
 • 0 (0 voturi)    
  mare noroc... (Vineri, 12 ianuarie 2007, 19:09)

  vali [anonim]

  Daca liberalii nu au avut sansa sa aiba un om de talia lui Vanghelie, bine ca macar il au pe Poteras ...
  Oricum, se pare ca vom scapa de ei !
 • 0 (0 voturi)    
  voturile mele (Vineri, 12 ianuarie 2007, 23:12)

  radu [anonim]

  Daca ar fi alegeri deschise, cam astea ar fi voturile mele:

  Presedinte: Tariceanu
  Comunicare si imagine - B. Olteanu
  Relatii cu societatea civila - Adrian Iorgulescu
  Relatii institutionale si administratie publica - Radu Stroe
  Probleme politice -C. Antonescu
  Relatii internationale - ma abtin
  Afaceri europene - Mihai Razvan Ungureanu
  Mediul de afaceri - Teodor Atanasiu

  pe regiuni:
  Centru - Marius Oprea
  Nord-est - Varujan Vosganian
  Bucuresti - ?
  Vest - contracandidatul lui Rusanu, oricine ar fi el
  Sud - ?
  Oltenia - Mihai Voicu
  Sud - est - Octavian Popa
  Nord-vest - ?

  Despreunii stiu prea putin, de aceea am pus "?".
 • 0 (0 voturi)    
  Felicitari! (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 8:27)

  Soso [anonim]

  Felicitari pentru re-alegere, domnule Tariceanu! Asa cum domnul Basescu pare a fi cel mai competent dintre presedintii pe care i-a avut Romania dupa revolutie, imi pare ca domnul Tariceanu este cel mai bun prim ministru. Disidentele si reasezarile din PNL nu conteaza prea mult, atata timp cat vor avea la conducere un om piolitic corect, cum pare sa fie Tariceanu.
 • 0 (0 voturi)    
  alegeri PNL (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 11:06)

  Popescu Marin [anonim]

  Felicitari! Alegerile au aratat ca cei care fac figuratie in PNL (gen Razvan Ungureanu si Bogdan Olteanu), chiar daca au "spate politic" nu au sustinere, nu reprezinta nimic. E un avertisment serios de care ar trebui sa tina seama. De fapt Razvan Ungureanu este liberal ca sa ocupe postul de Ministru de Externe, iar functia de vicepresedinte i-ar fi folosit ca sa devina europarlamentar, nu-mi amintesc sa fi facut politica liberala. Iar Bogdan Olteanu are singurul merit ca e il ataca pe presedintele Basescu. Dar astea tin de loc de politica liberala?
 • 0 (0 voturi)    
  pt. florin//re: a alege (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 11:59)

  codru vrabie [anonim]

  pentru mine, diferenta fundamentala dintre "alegerile" dinainte de 89 si cele de-acum este urmatoarea:

  - inainte de 89 exista un singur candidat si o singura optiune--sa votezi pentru acel candidat (ar mai fi existat varianta sa nu te duci deloc la vot, da' asta mi se pare ca e un alt subiect);

  - dupa 89, mai ales dupa 2000, daca exista un singur candidat, din fericire, ai doua optiuni--sa votezi pentru sau impotriva (anularea voluntara a buletinului de vot echivaleaza cu un vot impotriva!)

  --> asadar, daca existau la congresul PNL oameni opusi acestei candidaturi, presupunand ca sunt suficient de inteligenti incat sa gandeasca o modalitate de exprimare a votului, ar fi gasit o solutie pentru a-si face cunoscuta pozitia (indiferent daca solutia seamana cu cea propusa de mine ori ba)... am vazut ca ~100 de voturi au fost nule sau anulate, insa aceasta proportie (sub10% din electorat) este absolut naturala... abia cand proportia voturilor nule devine anormal de mare se poate trage concluzia c'a fost vorba despre un gest deliberat, concertat...

  si ma-ntorc la varianta absenteismului--poate era buna/utila inainte de 89, da' acuma nu mai e... acum, cand avem optiuni chiar si in prezenta unui singur candidat, a nu te duce la vot inseamna a-i creste sansele acelui unui candidat de-a fi ales, in cele din urma... daca nu-ti place candidatul sau nu-ti place ideea unui singur candidat (pentru ca vrei competitie!), eu cred ca ai datoria sa mergi la vot si sa-ti anulezi buletinul, pentru ca asta e singurul mod in care poti sa atragi atentia... daca 40% din voturi sunt anulate, politicienii trebuie sa ia aminte si sa intreprinda ceva--si-atunci iti poti face glasul auzit...

  cu optimism si naivitate auto-cultivata, inainte! :) --Codru
 • 0 (0 voturi)    
  pt Popescu Marin (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 12:16)

  suca [anonim]

  poate-mi explici ce politici liberale a dus orban in fara de a latra la basescu si a canta la chitara?:)

  un simulacru de congres. au condidat doar cei care sunt apropiati lui tariceanu, poate cu singura exceptie sa spunem ungureanu.
  oricum discursul lui Quintus la desemnarea castigatorului presedentiei PNL m-a teleportat pe vreme lui ceasca:)
  "sunteti singurul om capabil sa conduca PNL spre victorie"
  poate nu am citat exact dar undeva pe acolo.

  cand il aud pe tariceanu ca va duce mandatul de premier pana la capat pt cetateni ma apuca damblaua. se considera din start singurul capabil sa fie prim-ministru in acest moment. cred ca-ncepe sa-si implanteze ideea-n cap ca e cel mai si cel mai. daca el pleaca din guvern se alege prafu de romania.
  jenant.
  prefer care mai bea un pahar de vin, un om care greseste dar isi cere scuze cum a facut ieri si a mai facut si-n trecut decat unul care se considera cel mai tare si scuzele nu fac parte din vocabularul lui.
  asta-i diferenta intre un prim-ministru diplomat si un presedinte grobian.
  cam asta a fost diferenta intre hitler si churchill si hitler. primul un alcoolic celalalt n-a baut si n-a fumat in viata lui.

  dar pentru romanii care considera ca surprize surprize este emisiune de top si vorba reclamei "care cred ca pe bacnota de 5 lei este noul mall" este normal sa-l considere pe tariceanu diplomat si un baiat de treaba. la fel e si mircea radu... :)
 • 0 (0 voturi)    
  Alegeri PNL (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 12:43)

  Bogdan [anonim]

  Cred ca deja nu prea mai ii pasa nimanui ce se intampla prin PNL. Se agita si ei cat pot, dar pana la urma politica e plina de fosti securisti si comunisti si nu conteaza ce nume au ei (PD, PNL, PSD, etc) ci faptul ca se bat ca prostii pe putere si bani in timp ce noi astia mai tineri ne gandim cum sa plecam mai repede de aici.
  Eu unul m-am saturat de marlania, nesimtirea si lipsa de sanse de aici.
 • 0 (0 voturi)    
  PNL = PSD (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 12:58)

  checu [anonim]

  Inseamna ca pnl-ul nu este departe ca filozifie si doctrina de psd. Doar in psd erau promovate lichelele si incompetentii. Plus lingaii.

  De mult m-am convins ca pnl nu mai merita votati, asta e inca un motiv. Slava domnului ca exista oameni ca Stolojan si Stoica sa duca mai departe doctrina liberala, pentru ca ce se intampla in PNL nu este liberalism ci orice altceva. Eventual psdism.

  Sictir Tariceanu si toata gasca ta!
 • 0 (0 voturi)    
  A fost ca la GRADINA ZOOLOGICA (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 12:58)

  Popescu [anonim]

  Acolo a fost ca la Gradina Zoologica.

  Niste maimute portocalii au ales niste sobolani..
  Dac Eugen Nicolaescu cretinul de la SANATATE ala care pune ingineri navali directori de spitale pe motiv ca au fost colegi de ani si chiar subalterni de ai lui basesesc,ala care pune directori de spitale fosti tahnchisti sau acre pune alt inginer director de spital la Tg.Bujor insemna ca anormalitatea este generala la nivelul acestui partid asociatie.
  TRAICEANULE DUTE BA IN P....MATIi.
  RAMII LA PNL PLEACA DE LA GUVER.
  TE FELICIT CA AI CISTIGAT LA PNL DAR PLEACA DE LA GUVERN.LASA PE ALTII CARE TIN CU ROMANII SI CU ROMANIA.

  PLEACA !!!!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Bravo PNL! (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 13:13)

  observator [anonim]

  UN congres care a dat peste bot tuturor celor care urlau sus ;i tare ca Tariceanu ar fi inconjurat de grupuri de interese.
  In PNL sunt doar cei care tin la ideea de liberalism.
  Dealtfel asa a si castigat PNL-ul alegerile, pentru ca electoratul a avut nevoie de o politica liberala.
  Sa-i mai aud pe aia de la PLD ca ar fi numai grupuri de interese.
  Alegerile au fost democratice, prin vot direct si secret.
  Faptul ca a pierdut Mihai Razvan Ungureanu in fata lui Adrian Cioroianu spune multe. Domnul ministru a fost de partea lui Basescu - si a facut magaria din seara de Revelion - iar Cioroianu a stat in banca lui.
  Da, liberalii sunt uniti si nu vor putea fi dezbinati de ambitiile unuia sau altuia.
 • 0 (0 voturi)    
  Unde s-a dus obiectivitatea noastra ? (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 14:48)

  Andrei [anonim]

  Vai de capul nostru, ca public, cititori, critici.. Nu mai avem obiectivitate, nu te intereseaza substanta, doar parerile si sentimentele personale. Lasand la o parte pe cei multi cu ochi albastri pusi de unii sau de altii sa sustina comentarii 'targhetate' in articole, parerile pe care le vad cel mai des exprima doar 'imi place basescu' sau 'imi place tariceanu'. Rar cate ceva mai cu cap.. Suntem niste figuranti mai mari si mai patetici ca ei.. Parerea mea, vorba aia..
 • 0 (0 voturi)    
  lepre ! (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 16:51)

  Cristina [anonim]

  Tariceanu, Orban, Poteras...Asta-i PNL, o adunatura de lepre !
 • 0 (0 voturi)    
  Papagalagismele cuprind acum bunul mai mare in locul raului mai mic. (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 17:37)

  OARE CINE [anonim]

  In afara de papagalagismele lui Tariceanu, de neschimbat-,,prin urmare” si „vreau sa va spun ceva”- mai exista mitul alegerii raului mai mic, inlocuit acum, la congres, cu ...ritul bunului mai mare.

  Prin urmare, vreau sa va spun ceva.

  De fapt nu e nicio urmare, pt ca nu am formulat nicio ipoteza, din contra am tras direct concluzia, fara demonstratie, si nu stiu daca vreau sa spun ceva deosebit. Am spus si eu asa, ca sa castig timp, sa-mi dau seama ce, si daca, vreau sa spun, asa cum procedeaza realesul ...pe alese.

  Prin urmare, abia acum vreau sa va spun ceva,

  despre Ludovic Orban: mi-a fost foarte antipatic.
  Nu mai spun de ce pentru ca ...nu asta vreau sa spun. Am spus-o ...fara sa vreau.

  Prin urmare, vreau sa va spun ...altceva.

  Cum era Ludovic Orban - MIC SI RAU, adica mic-fara o functie in conducerea partidului si rau-nu mai spun cum si nici de ce nu vreau ( sa nu repet, ca papagalul), dar ,din momentul in care l-a invins pe Bogdan Olteanu considerat un MARE ...BUN al partidului, Ludovic Orban mi-a devenit mai putin antipatic.

  Prin urmare, vreau sa-i spun ceva : felicitari !

  Prin urmare, vreau sa mai spun ceva.

  Felicitarile sunt sincere, pentru ca in loc sa fie ales RAUL MAI MIC (care nu putea fi decat marele bun si fin) a fost ales chiar Orban, cu toate ca ara cotat ca fiind RAUL MAI MARE tocmai pt ca era mai mic, chiar daca era rau.

  Prin urmare, vreau sa va spun ceva.
  Asa a fost inlocuit mitul raului mai mic, cu ...ritul bunului mai mare, numit acum Ludovic Orban si s-a creat un papagalagism :

  Raul nu-i destul de mare, daca-l lasi la fel de mic,
  Dar nici bunul nu-i ce pare, cand ajunge ...de nimic.
  Precum vorba romaneasca, cu prostul ala fudul,
  Cand se de da drept rau ...de mare si de fapt e prea ...destul.

  Prin urmare, vreau sa va spun ceva.
  Nu mai am spatiu suficient sa va spun ceva. Prin urmare, ma opresc aici. Deocamdata.
 • 0 (0 voturi)    
  Papagalagismele cuprind acum bunul mai mare in locul raului mai mic.(2) (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 19:20)

  OARE CINE [anonim]

  Un adevar si o dreptate tot au iesit la suprafata prin compensare, deoarece BUNUL din camara prea fusese supraestimat, supraevaluat, de ziceai ca chiar se pregateste ...de privatizare in CA-urile calcate fara mila sau rusine, unde se ducea sa-si pregateasca ...indeplinirea singurei sarcini, inca nerezolvata: sa faca prezenta in camera fara cvorum, a deputatilor, prin studiu la distanta.

  Prin urmare vreau sa va spun, ca singura grija a lui B Olteanu in CA era sa faca act de prezenta, sa RIDICE CHIAR EL MANA ...cu miliardul de lei pe sezon. Ca in sport, in atletism, in ...goana dupa „Golden League”, pana la ...finish.

  Prin urmare, vreau sa va mai spun ceva.

  Tariceanu-reales la al ...rupt in paispele-lea congres, nu se lasa pana nu infiinteaza o functie de BAGATOR DE SEAMA pt finul ajuns rau, sa se piteasca ...mic, pe langa usa consiliului de conducere facand ...treispe-paispe, sa fie cat de cat BAGAT IN SEAMA ca nu se poate ca lumea sa inceapa (sedintele) fara el si sa se sfarseasca (de suferinta) ca nu mai este si el.
  In bezna cautarii luminii de la capatul ...puterilor, s-au cascat capetele, ochii si aripile primitoare de la 5 la 15 vicepresedinti, ca sa para mai mare dimensiunea liberala si tot n-a incaput „valoarea” lui B Olteanu, pusa intr-o lumina rela-eclipsata de o alta, „orbitoare”.

  Prin urmare, vreau sa va spun ceva: am si ceva ce NU vreau sa va spun.

  Daca am spus ca Ludovic Orban nu-mi mai este la fel de antipatic, nu inseamna ca vreau sa spun ca mi-ar fi simpatic, dar ma ajuta sa nu va mai spun nimic despre valoarea inestimabila, care a ZACUT SI ZACE in fruntea camerei.

  Prin urmare, vreau sa va spun ca ceva-ceva s-ar putea face.

  Realesul, daca ar putea (sac!) ar incerca sa-si realeaga papagalagismele prin inghitirea celor actule, cam asa :
  -Prin urrr...zeli am facut si am dres busuiocul, dar vrea sa va sss...upun atentiei ceva ...ce nu vreau sa va spun.

  Prin urmare, vreau sa spun ceva: Pa! E destul.
 • 0 (0 voturi)    
  Ce comicarie trista! (Duminică, 14 ianuarie 2007, 3:29)

  Alex [anonim]

  Mai intai mi-am zis ca e gretoasa slugarnicia televiziunilor de stiri s-o tina langa cu Congresul PNL cat e ziua de lunga dar s-a dovedit , probabil involuntar, o optiune buna . Ca tot suntem in plin Caragiale zilele astea , de ce sa n-avem parte si de o sedinta de alegeri de toata nostimada : o doamna dand citire , excedata , unui pomelnic de nume si numere , conu ' Tariceanu dand indicatii de regie intr-o ploaie de miticisme , enervat ca madam Norica nu respecta scenariul si da buzna pe podium ,pupaturi fiecare cu toata lumea minute in sir ...iar Orban parea aghezmuit de-a binelea !
  Mai putin comica mi s-a parut trecerea tuturor noilor alesi sa primeasca binecuvantarea de la domnul Iordanescu , avocat al marilor cauze patriciene , ce statea in primul rand si nu i-a scapat unul ! Asta nu mai era din Caragiale era din alt (mare) film !
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru Cristina (Duminică, 14 ianuarie 2007, 8:19)

  Vaporul esuat(nema flota roman [anonim]

  Cristinco, imi pare rau, da n-ai nimerit-o. Leprele sunt dincolo la asa zisul p.l.d..Liberalii,liberali au ramas in PNL. Cum se cheama,atunci cand raliezi la LEPRE,sau mai bine spus- cum te numesti (lepra te numesti).Nici in vis nu sunt liberal, da asta-i adevarul.Nimicnicia aia de stolo... este manevrat de bisnitar. Ce este acela bisnitar !!, iti zice DEXUL : BISNITAR : persoana care practica afacerismul, realizand profituri personale pe cai necinstite, meschine.
  BISNITA : afacere necinstita, marunta; gainarie
  Lucratorii din marina comerciala romana (de la simplu marinar la comandant nava) erau numiti "bisnitari".
  Analizati modul de comportare al primului "bisnitar al tarii"-naravul nu se schimba,doar parul

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by