Marea invinsa in cursa de preluare a BCR, banca portugheza Millenium va intra, in sfarsit, pe piata romaneasca. Potrivit noilor norme, banca isi va incepe functionarea fara a mai trece printr-un proces de autorizare din partea Bancii Nationale Romane (BNR). Cu toate acestea, Millenium se va supune in Romania tuturor normelor si reglementarilor Bancii Centrale.

Sectorul bancar romanesc mai castiga un jucator odata cu intrarea pe piata a bancii portugheze Millenium BCP. Aceasta nu este la prima tentativa de a functiona in Romania, banca portugheza fiind invinsa de Erste in cursa de cumparare a BCR.

Cu toate ca la acea data oficialii bancii anuntau ca nu sunt interesati decat de cumpararea BCR si ca nu vor intra pe piata romanesca sub alta forma, Millenium va deschide totusi o filiala in Romania. In acest scop, banca a depus o notificare la BNR prin care si-a anuntat intentia de a functiona pe piata de la noi.

“La acest moment, orice banca autorizata intr-una din tarile europene poate sa functioneze in Romania fara a mai parcurge un proces de autorizare din partea noastra. Tot ce trebuie sa faca este sa ne notifice intentia de a lucra in Romania”, a declarat pentru HotNews Mugur Stet, purtator de cuvant al BNR.

Millenium BCP este cea mai mare banca privata din Portugalia, fiind prezenta in acelasi timp in tari din Europa, Asia, Africa, America si Australia unde functioneaza sub diferite branduri, respectiv banca de investitii, companie de asigurari si pensii private sau banca de investitii imobiliare.

Pe piata europeana, Millenium BCP este prezenta in Luxemburg si Franta, avand dezvoltat segmentul de retail banking.

Pe continentul american, portughezii au filiale atat in SUA, cat si in Canada, in timp ce in Africa detin Banca Internationala a Mozambicului, iar in Asia au cumparat Banca Comerciala din Macao.