Barbu si Vladescu trag mata de coada

Taxa auto ramane neschimbata, in ciuda avertismentelor CE

de L.A.     HotNews.ro
Vineri, 12 ianuarie 2007, 0:00


foto: Barbu si Vladescu
sursa: HotNews.ro

Ca urmare a scandaluri iscate de nivelul taxei de prima inmatriculare, cei doi ministri direct responsabili, Sulfina Barbu si Sebastian Vladescu, au organizat o conferinta de presa in dorinta de a explica motivele pentru care in Romania aceasta taxa are un nivel mult superior celorlalte state europene.

Concluzii? Taxa de prima inmatriculare auto ramane in vigoare la acelasi nivel stipulat in Codul Fiscal, nimeni nu stie cand se va modifica nivelul ei, si nici macar cuantumul cu care va fi modificata.

Ministrul Finantelor si cel al Mediului au sustinut ca principala motivatie a acestei taxe o reprezinta protectia mediului si sanatatea romanilor, cetateni europeni de acum.

Sulfina Barbu a declarat ca daca Romania ar fi invadata de masini second-hand intregul efort depus de guvern cu “programul rabla” ar fi apa de ploaie.

Au fost evidentiate maretele realizari ale acestui program, responsabil de innoirea parcului auto national cu aproape 30.000 de autovehicule.

Foarte ecologist, dar taxa cand se va reduce?

Intrebat daca se poate vorbi despre o eventuala reducere a acestei taxe, Sebastian Vladescu nu a putut oferi decat un termen aproximatix: cateva saptamani. Pana atunci, taxa ramane in vigoare si toate inmatricularile, atatea cate se mai fac, va trebui sa respecte modelul de calcul.

Cei doi oficiali au tinut sa precizeze ca autoritatile europene nu au demarat inca procedurile oficiale impotriva Romaniei, ministrul Finantelor Publice tinand sa precizeze ca Guvernului nu ii este frica de deciziile Comisiei.

“Nu e o masura de protectie a producatorilor interni”

Vladescu a tinut sa precizeze ca taxa de prima inmatriculare are o motivatie strict ecologica, Ministerul Finantelor nefiind partizan cu producatorii interni sau cu importatorii de automobile noi.

Ministrul Finantelor a vrut sa elimine orice suspiciune legata de posibilele influente ale lui Calin Popescu Tariceanu, care in calitatea sa de presedinte onorific al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor Auto at fi direct avantajat de existenta acestei taxe.

Sulfina Barbu a dat exemplul altor state membre UE care au taxe asemanatoare. Conform ministrului Mediului, numai 16 state au in Codul Fiscal o astfel de taxa.

Taxa controversata

Taxa pentru prima inmatriculare a intrat in vigoare la 1 ianuarie, odata cu noul Cod Fiscal. Ea este aplicabila atat masinilor noi, cat si celor second-hand. Practicata de stat ca o masura antipoluare, taxa pentru prima inmatriculare este in realitate o masura care urmareste avantajarea producatorilor autohtoni de automobile, precum si a importatorilor de masini noi.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


528 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  cine va plati amenda? (Vineri, 12 ianuarie 2007, 13:40)

  claudiu [anonim]

  Daca se va ajunge,intr-un final, ca Romania sa fie amendata, cine va plati amenda?

  Daca e guvernul, atunci vom plati toti, pentru a castiga producatorii autohtoni si importatorii.

  Sau poate o platesc Sulfina si Vlady...

  Voi ce credeti?
 • 0 (0 voturi)    
  amenda.... (Vineri, 12 ianuarie 2007, 14:00)

  sandel [anonim]

  daca se va ajunge la a fi amendat statul roman din cauza incompetentilor care cu orice chip doresc sa interzica intrarea in romania a unor masini mult mai bune calitativ decat cele autohtone, atonci as fi de acord ca d-l tariceanu si cei 2 ministrii vinovati de introducerea acestei taxe sa suporte contravaloare acesteia.
 • 0 (0 voturi)    
  TAXA + TVA???!!!! (Vineri, 12 ianuarie 2007, 14:02)

  meteogogu [anonim]

  Pana cand, oare va avea parte tara asta de politicieni care lucreaza doar pentru niste grupuri de interese??? Astia cred ca le merge cu CE cum le merge cu fraierii de romani, care suporta orice le baga ei pe gat??? Vreau ca Sulfina si Vladescu sa se angajeze sa plateasca din buzunarul lor amenda pe care o va lua Romania!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Eu unul...... (Vineri, 12 ianuarie 2007, 14:07)

  Claudiu [anonim]

  cred ca acesti doi ministri sint total nepasatori la aceasta situatie. Mai precis ii doare in c... Niste nesimtiti ! Oricum vor dispare intr-o luna cind vor fi anticipate.
 • 0 (0 voturi)    
  s-a refacut alianta DA !!! (Vineri, 12 ianuarie 2007, 14:23)

  claudiu [anonim]

  Stiti care este partea amuzanta, ma rog, daca este vreuna:::(((?

  Ca un ministru PD (Sulfina) si unul PNL (Vlady) au aceleasi pareri. Oaauuuu...
 • 0 (0 voturi)    
  PENTRU (Vineri, 12 ianuarie 2007, 14:29)

  Radu [anonim]

  Personal sunt PENTRU mentinerea taxei de inmatriculare. Romania este plina de sarantoci, si depozitele de masini vechi si de fiare vechi din vest sunt pline de rable care isi asteapta cumparatorii. Daca nu ar exista o stavila, in Ro s-ar repeta situatia din '90, cind la deschiderea granitelor s-a umplut tara de toate tinichelele si ruginiturile aruncate de altii.
  Europa are interes sa o tina una si buna cu deschiderea granitelor din interese strict economice: pe ei ii costa reciclarea unei masini vechi, nu e mai bine nu numai sa nu ii coste nimic, ba chiar sa ia niste sute/mii de euri de la prostii din est??
  Cit priveste teoria cu "masini mult mai bune calitativ", o sustin bizonii care nu au mers cu o masina veche de afar sau cu una noua din Romania. Am mers pe renault sau vw vechi de 3-4 ani, cu peste 100000 de km la bord, si sunt fubarizate la fel ca orice vechitura. Dar daca sustii ca sunt mult mai bune decit o dacie sau o alta masina noua, inseamna tata ca esti un om fin, cu gusturi alese, si atunci trebuie sa platesti pe rabla care iti e atit de draga mai mult decit ai plati pe o dacie de cacat.
  Iar daca nu iti permiti o masina noua, poate ca atunci nu iti permiti o masina, punct, poate tot ceea ce iti permiti e un abonament de autobuz. Nu trebuie sa ma obligi pe mine sa iti respir fumul din motorul terciuit, sau sa ma supui riscului de a-mi terfeli masina noua cind pe tine nu te tin frinele sau iti zboara roata.
 • 0 (0 voturi)    
  taxa ptr. prima inmatriculare (Vineri, 12 ianuarie 2007, 14:37)

  ionel [anonim]

  Trebuie sa fim de acord ca masini vechi cu un grad mare de poluoare este bine a fi aduse intr-un nr. cit mai mic in tara. La fel trebuie sa ne dam seama ca sunt multe interese in stabilirea taxei ptr. prima inmatriculare. Dar ceea ce nu pricem este - cum este posibil sa percepi taxa ptr. masini noi, ptr. masini de 2,3 ani care au euro3, euro4 si ptr care platesti in jur de 2000 e. Oare aceste masini ( de 2.3 ani ) sunt asa de mari poloatoare incit se cere o taxa asa de mare.
  Eu cred ca aici ar trebui umblat ( daca se respecta ideea ca taxa este impotriva poluorii)
 • 0 (0 voturi)    
  O.K. (Vineri, 12 ianuarie 2007, 14:37)

  Liviu [anonim]

  De acord cu taxa pentru o masina adusa,veche,dar de ce si pentru una adusa noua?
 • 0 (0 voturi)    
  Radu mamii, Raduleee!!!! (Vineri, 12 ianuarie 2007, 14:39)

  flxn [anonim]

  am o dacia de 10 ani si merge brici... prinde 150km/h oricand... am un peugeot 205 care l-am luat cu 2000 euro... merge beton...

  sunt masini superbe in afara la preturi de 400-500 euro, pe care si le-ar permite fiecare om...

  bagati-va taxa voua!... undeva...
 • 0 (0 voturi)    
  pentru toata lumea (Vineri, 12 ianuarie 2007, 14:39)

  claudiu [anonim]

  Ma poate lamuri cineva care e problema lui Radu?

  O masina din vest care corespunde din pdv thenic e mai buna si mai putin poluanta decat cea mai mare parte a Daciilor care au revizia ITP. Sau nu?

  Ca sa il parafrazez, "sarantocilor faceti partie ca vine radu cu masina lui noua si ii cam pute de voi"...

  E penibil...
 • 0 (0 voturi)    
  Expulzati din UE (Vineri, 12 ianuarie 2007, 15:20)

  Reader [anonim]

  Si uite cum din cauza unora care se cred mai presus de Comisia UE "ministrul Finantelor Publice tinand sa precizeze ca Guvernului nu ii este frica de deciziile Comisiei", romania in 2 ani va fi exclusa din comunitate. mai bine inmatriculez masina in italia (sau ungaria ca-i mai aproape) si odata la 3 luni ies din tara cu ea.
 • 0 (0 voturi)    
  Expulzati din UE (Vineri, 12 ianuarie 2007, 15:26)

  Reader [anonim]

  Si uite cum din cauza unora care se cred mai presus de Comisia UE "ministrul Finantelor Publice tinand sa precizeze ca Guvernului nu ii este frica de deciziile Comisiei", romania in 2 ani va fi exclusa din comunitate. mai bine inmatriculez masina in italia (sau ungaria ca-i mai aproape) si odata la 3 luni ies din tara cu ea.
 • 0 (0 voturi)    
  Expulzati din UE (Vineri, 12 ianuarie 2007, 15:29)

  Reader [anonim]

  Si uite cum din cauza unora care se cred mai presus de Comisia UE "ministrul Finantelor Publice tinand sa precizeze ca Guvernului nu ii este frica de deciziile Comisiei", romania in 2 ani va fi exclusa din comunitate. mai bine inmatriculez masina in italia (sau ungaria ca-i mai aproape) si odata la 3 luni ies din tara cu ea.
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru Radu..... (Vineri, 12 ianuarie 2007, 15:44)

  Robert [anonim]

  Fiidca esti familiarizat cu strainatatzuri si pe deasupra esti "aranjat" iti spun un curat "f..k you!" anglo-saxon. Esti o jaga parvenita!
 • 0 (0 voturi)    
  intrebare (Vineri, 12 ianuarie 2007, 15:49)

  gica [anonim]

  Stie cineva care este componeta cat de cat exacta a tipurilor de masini care circula in Romania? M-ar intersa numarul lor, vechimea, categoriile de poluare la care se incadreaza, etc...
  cred ca daca am avea aceste informatii s-ar vedea mai bine cum urmaresc "ai nostrii guvernanti" sa reduca poluarea in Ro.
  poate are RAR-ul informatiile...
 • 0 (0 voturi)    
  taxa (Vineri, 12 ianuarie 2007, 15:52)

  MARIA [anonim]

  CU O ASA ECHIPA DE MINISTRI DEPUTATI SI >>RAHATI
 • 0 (0 voturi)    
  Scarbit de ce vad in jurul meu... (Vineri, 12 ianuarie 2007, 16:01)

  adi [anonim]

  Ma intreb oare pana cand o sa fie bataia asta de joc la noi in tara... ca eu m-am saturat deja, cred ca trebuie sa-mi iau bagajelul si sa plec... daca la astia de sus nu le e frica nici de UE ce pot sa mai zic??
 • 0 (0 voturi)    
  tot cu taxa (Vineri, 12 ianuarie 2007, 16:06)

  Eu [anonim]

  Mai bine calmati disputele ca nu intereseaza pe nimeni asta.
  Nimeni nu ne va scoate din UE cu adevarat, ci doar ne vor marginaliza, cum de altfel, inca, nimeni nu ne-a bagat cu adevarat in UE.

  Legat de subiect eu vad adevarul la mijloc si anume ca dintr-o intentie posibil buna a iesit o mare varza de care nu si-au dat seama la inceput sau poate nu au vrut sa-si dea seama.
  Ideea a fost sa ne protejam de rable, ok, dar de aici si pana a merge de jos pana sus cu taxa ...
  Sunt perfect de acord cu taxe si mai mari pt masini f vechi si poluante (de exemplu mai poluante ca Logan ca si asa este singura la care te mai poti raporta ca prima inmatriculare si nu cu ce face toata lumea Dacii de 10-20 ani - pt astea oricum nu se plateste). Nu pot fi in schim de acord cu taxe pe masina noua. Ei, Finantele, nu au inteles de fapt ca la intrare in UE nu mai sunt accize si au incercat sa le dea o noua definitie. Practic o parte din taxe sunt chiar vechile accize si o puteti vedea doar calculand diverse configuratii de motoare la achizitia de nou.
  La cat sunt de cretini nu m-ar mira ca ei sa-si fi gandit bugetele din aceste accize inca de cand au facut cota unica, iar acum s-au trezit descoperiti si astfel au gasit superfugiu.
  Ma rog toate bune si cu taxa si fara taxa!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  tot cu taxa (Vineri, 12 ianuarie 2007, 16:08)

  Eu [anonim]

  Mai bine calmati disputele ca nu intereseaza pe nimeni asta.
  Nimeni nu ne va scoate din UE cu adevarat, ci doar ne vor marginaliza, cum de altfel, inca, nimeni nu ne-a bagat cu adevarat in UE.

  Legat de subiect eu vad adevarul la mijloc si anume ca dintr-o intentie posibil buna a iesit o mare varza de care nu si-au dat seama la inceput sau poate nu au vrut sa-si dea seama.
  Ideea a fost sa ne protejam de rable, ok, dar de aici si pana a merge de jos pana sus cu taxa ...
  Sunt perfect de acord cu taxe si mai mari pt masini f vechi si poluante (de exemplu mai poluante ca Logan ca si asa este singura la care te mai poti raporta ca prima inmatriculare si nu cu ce face toata lumea Dacii de 10-20 ani - pt astea oricum nu se plateste). Nu pot fi in schim de acord cu taxe pe masina noua. Ei, Finantele, nu au inteles de fapt ca la intrare in UE nu mai sunt accize si au incercat sa le dea o noua definitie. Practic o parte din taxe sunt chiar vechile accize si o puteti vedea doar calculand diverse configuratii de motoare la achizitia de nou.
  La cat sunt de cretini nu m-ar mira ca ei sa-si fi gandit bugetele din aceste accize inca de cand au facut cota unica, iar acum s-au trezit descoperiti si astfel au gasit superfugiu.
  Ma rog toate bune si cu taxa si fara taxa!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Pot acesti doi ministri sa-mi raspunda ? (Vineri, 12 ianuarie 2007, 16:10)

  Cristian [anonim]

  Sa zicem ca sunt de acord ca taxa este pentru protectia mediului inconjurator. Sa ne fie noua bine si copiilor...
  DAR. De ce avem taxa pentru masinile noi? Si de cele noi trebuie sa ne protejam mediul? Sa fim realisti, un raspuns nu am sa primesc, dar am sa-l dau eu. Ministri nostri nu dau prea multi bani pe sanatate, bugetul sarmanul este de vina.
  Sa auzim numai de bine.
 • 0 (0 voturi)    
  Hotii naibii (Vineri, 12 ianuarie 2007, 16:12)

  Gica [anonim]

  Guvern de hoti din tata in fiu! Bine ca isi umplu ei buzunarele cu firmele lor de import de masini...De ce sa isi piarda ei si prietenii lor afacerea? Ca de aia sunt in Guvern: sa puna legile pentru ei, nu pentru romanu' de rand care ca prostul il voteaza si indura toate hotiile lor. Mama lor de netrebnici! Nu le mai ajunge cat au furat..tot mai trag cat se poate..Ii doare pe ei in cot de Curtea de Justitie a UE si amenzile lor..Cat timp stau la ciolan trag si fura ca nu platesc ei.. asta e clar..tot romanu' de jos ca pana acum.
  Ma intreb oare cat ne mai trebuie sa devenim si noi "europeni", ca balcanismele se tot tin lant la noi in tara..
 • 0 (0 voturi)    
  Hotii naibii (Vineri, 12 ianuarie 2007, 16:14)

  Gica [anonim]

  Guvern de hoti din tata in fiu! Bine ca isi umplu ei buzunarele cu firmele lor de import de masini...De ce sa isi piarda ei si prietenii lor afacerea? Ca de aia sunt in Guvern: sa puna legile pentru ei, nu pentru romanu' de rand care ca prostul il voteaza si indura toate hotiile lor. Mama lor de netrebnici! Nu le mai ajunge cat au furat..tot mai trag cat se poate..Ii doare pe ei in cot de Curtea de Justitie a UE si amenzile lor..Cat timp stau la ciolan trag si fura ca nu platesc ei.. asta e clar..tot romanu' de jos ca pana acum.
  Ma intreb oare cat ne mai trebuie sa devenim si noi "europeni", ca balcanismele se tot tin lant la noi in tara..
 • 0 (0 voturi)    
  Astia isi bat joc de noi d-le (Vineri, 12 ianuarie 2007, 16:16)

  Sergiu [anonim]

  Pe cuvantul meu, ca este bataie de joc pe fata. Taxa de 5 mii de eur pentru o masina din 95 ? Rabla pentru un mercedes inseamna poate peste 25 ani, deci daca intr-adevar se vrea protejarea de rable sa existe o limita de 15-20-25 ani.

  In al doilea rand, pentru ce exista RAR-ul ? Nu cumva pentru a verifica daca autoturismele corespund din punct de vedere al ecologiei (de exemplu daca emisiile depasesc limita legala nu poti inregistra masina si deci nu poti circula cu ea) ? Taxa asta are acelasi scop (cica) cu RAR-ul. Deci trebe de desfiintat RAR-ul sau de desfiintat taxa.

  In al treilea rand - este protectionism pe fata. Si cine spune altfel, este un mare bigot si om fara rusine!

  Si in final, daca luam amenda, domnilor, tot noi o luam in cap. Asta este realitatea - nici Tariceanu, nici Sulfina-Vlady nu vor scoate din buzunar un banut. Tot din impozite se va plati, iar sistemul politic este in asa fel facut ca nu exista practic nici o modalitate sa-i facem responsabili in vreun fel pentru bataia de joc de popor si "furt" din buzunarele noastre.

  La mai mult si la mai mare ...
 • 0 (0 voturi)    
  2 PROSTI - Sulfina Barbu si Sebastian Vladescu (Vineri, 12 ianuarie 2007, 16:52)

  Sulf-INA [anonim]

  Sulfina Barbu si Sebastian Vladescu 2 PROSTI ATAT e suficient!
 • 0 (0 voturi)    
  Guvernul romaniei joaca poker (Vineri, 12 ianuarie 2007, 17:08)

  Mircea [anonim]

  Vad ca cei doi sunt foarte senini. Pe langa faptul ca taxa mentionata este JAPCA - termen traditional romanesc cu uzitare maxima la nivel de management economic romaneasc - nu stiu de unde atata seninatate si relaxare intr-o decizie in care daca se pierde trebuiesc suportate niste contraventii care le preia statul roman (adica noi) nu cei doi functionari de stat (scuzati parafrazarea dar eu asa ii numesc)
  Nu ma intereseaza politica si nu ma intereseaza partidele care stau in spatele celor 2 spun doar ca RAR-ul exista ptr. a-si face treaba pe care o are, guvernul ptr. a reprezenta si gestiona interesele economice ale statului in favoare statului care nu inseamna guvernantii sau oamenii politici ci cetatenii.
  Asadar, SULFINA si cu VLADESCU luati in calcul ca exista posibilitatea sa raspundeti ptr. seninatatea de care dati dovada atunci cand luati decizii de capul vostru durandu-va la basca de oamenii care "beneficiaza" de natura ecologica a deciziei date. Nemaivorbind de faptul ca adevaratele PROBLEME existente care ameninta cu adevarat biosistemul beneficiaza fara restrictii inclusiv de reclama televizata.....
  Rusinos modul prin care va efectuati activitatea.
  Imi este scarba....
 • 0 (0 voturi)    
  iata unde trebuie scris la UE: adrese (Vineri, 12 ianuarie 2007, 17:17)

  resp [anonim]

  puneti mina si scrieti la urmatoarele adrese. Nimeni nu o sa o faca in locul nostru.
  Din ceea ce s-a scris aici in forum si din Cotidianul, iata adresele unde deduc ca trebuie sa scriem si sa reclamam la UE (5 adrese/ institutii):
  1) Comisia Petitii a Parlamentului UE
  Parlement europeen Commission des petitions Secretariat, Rue Wiertz B-1047 BRUXELLES, e-mail: petitions@europarl.europa.eu
  2) Comisia Europeana
  Commission of the European Communities (Attn: Secretary-General), B-1049 Brussels, Belgium e-mail: SG-PLAINTES@ec.europa.eu.
  3) Comisarul pt Protectia Consumatorului, dna Kuneva, la Comisia europeana
  4) Comisarul pt taxe si vami, dl Laszlo Kovacs, la Comisia european, e-mail: Laszlo.Kovacs@ec.europa.eu
  5) Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene
  Palais de la Cour de Justice, Boulevard Konrad Adenauer Kirchberg L-2925 Luxembourg, tel.: (352) 4303.1,
  fax: (352) 4303.2600, Internet: http://curia.europa.eu/

  Scrieti in loc sa va lamentati la nesfirsit. Daca Ungaria a fost condamnata, inseamna ca exista jurisprudenta si hotii nostrii de la guvernare pot fi pusi la punct. Se poate scrie in limba romana si probabil si direct pe mail.
 • 0 (0 voturi)    
  Taxa = hotie pe fata (Vineri, 12 ianuarie 2007, 17:24)

  Dana [anonim]

  Sa va fie rusine domnilor ca va bateti joc de noi!!!
  Si va intreb, oare cate motive o sa ne mai dati noua tinerilor sa plecam din tara asta...?!
  Ati furat tot ce a fost de furat din tara, iar acum...furt pe fata cu aceasta "taxa de inmatriculare"!
  Sa ne auzim cu bine...
 • 0 (0 voturi)    
  Taxa = hotie pe fata (Vineri, 12 ianuarie 2007, 17:31)

  Dana [anonim]

  Sa va fie rusine domnilor ca va bateti joc de noi!!!
  Si va intreb, oare cate motive o sa ne mai dati noua tinerilor sa plecam din tara asta...?!
  Ati furat tot ce a fost de furat din tara, iar acum...furt pe fata cu aceasta "taxa de inmatriculare"!
  Sa ne auzim cu bine...
 • 0 (0 voturi)    
  infecta viziune a lui radu (Vineri, 12 ianuarie 2007, 17:37)

  neradu [anonim]

  Radule,te-ai umplut de penibil cu viziunea ta ecologica ,purificatoare si protectoare pentru "neoarienii auto" printre care te numeri.As vrea sa faci un drum in germania cu masina ta noua(sper din tot sufletul sa fie o dacie) si sa constati ca masinile de 3 ,4 ,5 ... ani nu sunt o povara pt ei ,ba,dimpotriva,au foarte multe targuri de masini second hand pentru clienti ,acestia fiind deopotriva cetateni germani si straini. Sa inteleg ca ei imbratiseaza poluarea ,nu ca noi.

  PS :alor mei le-a sarit roata Loganului de 5 luni la 60 km /h,drum intins,urmand un "norocos" accident pe contrasens.

  Daca erai pe contrasens in momentul ala?Mai faceai afirmatiile de mai sus?
 • 0 (0 voturi)    
  Cei doi oficiali au tinut sa precizeze ca autoritatile europene nu au demarat inca procedurile oficiale impotriva Romaniei, ministrul Finantelor Publice tinand sa precizeze ca Guvernului nu ii este frica de deciziile Comisiei. (Vineri, 12 ianuarie 2007, 17:39)

  Ieseanul [anonim]

  Cum adica nu ii este frica dar cu cine crede el ca se pune? cu padriciu sau udrea, sau poate cu ion sau vasile?, Ministrul asta e bolnav la cap, lui si guvernului "nu ii este frica de deciziile Comisiei", poate nu io fi daca plateste din buzunarul lui vreo 200-300 de milioane de euro, poate il ajuta si tariceanu ca o sa vand o multime de Citroen (care apropo propun sa nu mai cumparam aceasta marca in semn de protest...sa moara APIA si Tariceanu de ciuda), si o sa faca o multime de bani si platesc ei..eu zic sa ne pastram banii pentru 2008 ca atunci o sa uite de ecologie si o sa nea dea masini cu si fara euro numai sa-i mai votam odata...Ei domnule prim-ministru, domnule ministru al finantelor, doamna ministru a mediului, vreu sa va anunt ceva dumneavoastra sunteti NON-EURO sunteti PREA scumpi si noi nu ne putem permite asta pentru ca SUNTETI POLUANTI, si ELIMINATI GAZE TOXICE SI ROMANIA NU ARE NEVOIE DE RABLE asa ca VA ASTEPTAM LA ALEGERI....
 • 0 (0 voturi)    
  Taxa auto ramane neschimbata, in ciuda avertismentelor CE (Vineri, 12 ianuarie 2007, 17:47)

  Alin Neculai [anonim]

  Dar de ce sa fie schimbata? Nu cumva succesiunea stirilor e menita sa ne duca la concluzia ca ar fi ok daca se schimba la 1000E? Mai bine sa nu existe deloc. Si daca o masina polueaza peste o anumita limita sa nu circule. Daca iubim asa de mult natura de ce sa permitem poluarea in cazul in care cineva plateste?
  Mi se par toate stirile despre acest subiect precum o negociere. Nu mai e 10000. E 1000! Ura!
  Se pun accize pentru motorina. Pentru ca polueaza. Ok! Dar ce se face cu banii pentru natura? N-am auzit ca s-ar cumpara pamant si s-ar impaduri.
  Se ignora avertismentele Comisiei Europene. Ok. Dar cine isi asuma amenda? Oare doamna Sulfina Barbu si domnul Sebastian Vladescu?
 • 0 (0 voturi)    
  infecta viziune a lui radu (Vineri, 12 ianuarie 2007, 18:00)

  neradu [anonim]

  Radule,te-ai umplut de penibil cu viziunea ta ecologica ,purificatoare si protectoare pentru "neoarienii auto" printre care te numeri.As vrea sa faci un drum in germania cu masina ta noua(sper din tot sufletul sa fie o dacie) si sa constati ca masinile de 3 ,4 ,5 ... ani nu sunt o povara pt ei ,ba,dimpotriva,au foarte multe targuri de masini second hand pentru clienti ,acestia fiind deopotriva cetateni germani si straini. Sa inteleg ca ei imbratiseaza poluarea ,nu ca noi.

  PS :alor mei le-a sarit roata Loganului de 5 luni la 60 km /h,drum intins,urmand un "norocos" accident pe contrasens.

  Daca erai pe contrasens in momentul ala?Mai faceai afirmatiile de mai sus?
 • 0 (0 voturi)    
  DACA VOI CALCATI LEGEA O CALC SI EU (Vineri, 12 ianuarie 2007, 18:51)

  dan popa [anonim]

  Daca da UE o lege si voi guvernanti nu o respectati atunci nici eu nu voi respecta legea.Ce ati face voi care va considerati statul roman daca eu nu voi plati nici un fel de impozit?. De unde dracu vati lua voi bani pentru amenda pe care trebuie sa o platiti?
  De unde ati mai lua voi salarii de unde ati mai fura .NU AM SA PLATESC NICI UN IMPOZIT DE NICI UN FEL PANA CAND NU VETI RESPECTA LEGEA UNIUNI EUROPENE SI DACA VAD CA O SA RAMANETI LA FEL DE PROSTI AN CONTINUARE VOI PLECA DIN TARA SA RAMANETI VOI CA SANTETI TARE DESTEPTI ATAT DE DESTEPTI CA MA FACETI SA-MI FIE SCARBA CA SANT ROMAN
 • 0 (0 voturi)    
  Taxe (Vineri, 12 ianuarie 2007, 19:01)

  Alex [anonim]

  Ok. Se pare ca parerile sunt imaprtite. Eu sincer sunt de acord cu aceasta taxa, chiar si la valorea ei actuala, exceptie facand masinile noi, care practic nu fac scopul unei taxe de mediu si aici avem o practica protectionista.
  Poluarea, mai ales in asezarile urbane aglomerate, cum este Bucurestiul devine un factor de risc. Chiar citeam zilele acestea de o posibila interzicere a circulatiei in Bucuresti a autovehicolelor cu emisii de noxe peste un prag fixat - ceea ce este laudabil.
  Pentru cei care vor sa faca comparatie cu vestul, le-as sugera sa-si cumpere bicicleta ca sa facem o comparatie echitabila, sau sa fie benzina si la noi 1,15 eur? Ce ziceti? Eu zic sa plecati toti cei care vreti sa traiti la standarde germane. Chiar nu stiu de ce mai stati?!
  In final romanul chiar trebuie sa aiba masina, chiar daca e un golf II pe care a dat in germania 1000 de eur.
  Apropos, stiti care e durata medie de viata pentru un autovehicol dat de producator? Va spun eu: intre 7 si 9 ani. Iar pentru cel care vrea sa ia un mercedes din '95 chiar trebuie taxat cu 5000 de eur.
  Doamnelor si domnilor, va recomand bicicleta. Care este tot mai mult incurajata folosirea ei in vest. De exemplu in viena, daca ai un card VISA, fara sa platesti nici o taxa, sunt sute de biciclete in oras care poti sa le inchiriezi gratis, puse la dispozitie de municipalitatea orasului. Asa ca nu mai faceti comparatii pripite si daca doriti sa va informati, un punct de plecare ar fi acesta http://www.wolvesonwheels.co.uk/german/German%20Bike%20Rail.htm
 • 0 (0 voturi)    
  Plateste romanule ca de aia te-ai nascut (Vineri, 12 ianuarie 2007, 19:10)

  iulisimo [anonim]

  In privintza taxelor de inscriere romania invatza de la vecinii ei. De 20 de ani Grecia plateste amenda pentru ca incalca aceasta lege, si ii convine. Incasarile sunt cu mult mult mai mari decat amenda. Deci singura solutie ar fi sa se adune platitorii (oile, cum ne considera "pastorii" din guvern), si sa ii sperie putin cu ceva molotoave. Dar nu ii vad pe romani capabili de asa acte de barbatzie si demnitate.
 • 0 (0 voturi)    
  e LOGIC (Vineri, 12 ianuarie 2007, 19:22)

  bobiro [anonim]

  Mmmm....taxa asta este doar de fatada!
  Destabilizarea guvernului Tariceanu este condusa de Basescu, care, pervers nevoie mare, e doar mai smecher..."Dezbina si distruge".
  La revedere d-le Tariceanu, sunteti patetic si de-o prostie incomensurabila !!!!Sunteti bun numai de papusha la vreun spectacol de copii !!!! Basescule, bucura-te...ai fost mai tare !!!Cine urmeaza ?Nu ma intereseaza..ma duc sa-mi fac pasaport :P
 • 0 (0 voturi)    
  Taxa prostilor destepti (Vineri, 12 ianuarie 2007, 19:51)

  ioan popescu [anonim]

  O taxa aberanta.Un guvern competent,si obligatoriu,care traieste in Romania,ar trebui sa stie ca in Romania mor anual mii de carutasi si biciclisti,care incurajati de politruci sa traiasca asa cum traiesc,adica in urma cu 100 de ani,circula pe toate drumurile,provocandu-si lor,dar mai ales altora ,necazuri,suferinte si MOARTE.
  Circuland oriunde in tara,nu poti sa nu simti direct efectele
  poluarii drastice ale celebrelor RAB(L)E,producatoare performante de dare de fum gros "cat maneca",si asta pentru a se deplasa cu viteza astronomica de 30 km/ora.
  Va asigur ca daca s-ar calcula in victime efectele poluarii produse de autovehiculele s.h.importate pe timp de 10 ani,efectivele de carutasi si biciclisti morti ca urmare a protectiei INTERESATE promovate de politruci imbecili,vor fi inzecit mai mari decat efectele poluarii produse de Mercedesuri vechi de 20 de ani.
  Exista in vest masini ca si noi,cu rulaje de 10-20.000 km,care se pot cumpara cu cateva sute de euro. TEST PENTRU GUVERNANTI:
  Subventionati toti amaratii{foarte multi!}care nu detin inca o masina cu 500 euro,ajutati-i sa-si cumpere din occident cate o astfel de masina,AJUTATI-I sa le inmatriculeze fara nici o taxa,si veti face primul pas real pentru modernizarea Romaniei.Veti salva mii de vieti,veti sterge rusinea de a fi confundati in permanenta cu un popor de nomazi in carute,si veti putea castiga enorm din turismul practicat intr-o tara CIVILIZATA.Lumea sa vina sa vada oameni europeni,nu iobagi care si-au vandut boii de saracie si au inhamat la caruta o vaca,pe care intamplator sa o cheme SULFINA.Sau pe boul vandau,VLADESCU.
  Pun pariu ca taxa va ramane,pentru ca fiind destepti in ce priveste interesele lor materiale,cei vizati o fac pe prostii cand e vorba de interesele blandului,stoicului si prostului poror roman.
  Semneaza, ION,
  care indeamna carul cu prosti!Fiti destepti,uniti si verticali si refuzati TAXA.T-ui Sulfina masii....
 • 0 (0 voturi)    
  solutia corecta (Vineri, 12 ianuarie 2007, 19:53)

  Andrei [anonim]

  Daca se doreste protejarea mediului solutia e alta: TAXAREA ANUALA in functie de norma de poluare si capacitatea motorului. Asa se procedeaza in Europa. Si o asemenea taxa ne va scapa in 2-3 ani si de miile de rable care fumega astazi pe soselele patriei. Varianta actuala de taxare nu face decat sa protejeze aceste rable, pt ca oamenii vor tine de ele neputand sa-si permita alta masina. Adoptarea solutiei existente demonstreaza ca altele au fost interesele guvernantilor nostri si nu protectia mediului. Taxarea anuala ar aduce la buget o suma mult mai mare, fiind perceputa pe toata durata de viata a unui autovehicul, si nu doar o data. Totodata ea ar fi si mai usor de suportat, de inteles si de acceptat.
 • 0 (0 voturi)    
  . (Vineri, 12 ianuarie 2007, 20:11)

  ion [anonim]

  astia din guvern au inebunit. dar cu toate taxele, dacie sau renault nu`mi iau ...
 • 0 (0 voturi)    
  O masina(noua/veche) e un produs de lux...e normal sa fie taxat (Vineri, 12 ianuarie 2007, 20:12)

  Va lipseste bunul simt [anonim]

  O masina e un produs de lux . Cel putin in Bucuresti...poti foarte bine circula cu metroul. Si pentru o masina veche si pentru una noua intretinerea si benzina costa si nu putin

  Daca nu ai bani sa-ti iei masina noua de ce atatea mofturi ?
 • 0 (0 voturi)    
  taxa REANULT,PORSCHE LEASING si restul trupei (Vineri, 12 ianuarie 2007, 20:20)

  robert [anonim]

  Baietii isi doresc sa-si vanda masinile lor noi pentru care iau comisioane,castiguri si adaosuri cat CHINA.Pai daca ne cumparam masini cu 3000 de Euro moare PORSCHE LEASING si cu RCI LEasing(jigodiile drek) de foame nene.Pai de ce sa nu stati in ROmania prostilor sa va platiti ratele.Ca dupa ce ti-ai facut rata la casa si la masina nu-ti mai arde de plecat chiauca prin Italia!!! Stai aici si munceste ca prostu' pe un salariu de kakat.Intamplator am firma de comert cu anvelope.Ma obliga statul sa-mi iau masina nou in leasing sa platesc rata ca sa- mi scada cheltuielile si implicit impozitul pe profit..Adica ma oblica sa bag 10.000 Euro avans si dupa aia rata ca se scade din profit.Daca imi iau o masina cu 10.000 de euro din Germania intra pe amortizare 7 ani nene nu se scade direct din profit!!!!iSi de unde plecasem: vin obosoti din astia din Italia si ma intreaba:"Bah cat costa anvelopele aste la tine? 300 RON raspund."Bah da in Italia costa 2 milioane";Si ii zic bah boule da tu muncesti pe 300 de Euro? Si ce pusca mea italianul care vinde cauciucuri vinde 400 de astea pe luna ca sunt cacalau masini pe cand eu vand 10.Si ce ma-sa ca chiria e mai mare in Romania!!!

  Hai sictir cu taxa voastra!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  taxa REANULT,PORSCHE LEASING si restul trupei (Vineri, 12 ianuarie 2007, 20:21)

  robert [anonim]

  Baietii isi doresc sa-si vanda masinile lor noi pentru care iau comisioane,castiguri si adaosuri cat CHINA.Pai daca ne cumparam masini cu 3000 de Euro moare PORSCHE LEASING si cu RCI LEasing(jigodiile drek) de foame nene.Pai de ce sa nu stati in ROmania prostilor sa va platiti ratele.Ca dupa ce ti-ai facut rata la casa si la masina nu-ti mai arde de plecat chiauca prin Italia!!! Stai aici si munceste ca prostu' pe un salariu de kakat.Intamplator am firma de comert cu anvelope.Ma obliga statul sa-mi iau masina nou in leasing sa platesc rata ca sa- mi scada cheltuielile si implicit impozitul pe profit..Adica ma oblica sa bag 10.000 Euro avans si dupa aia rata ca se scade din profit.Daca imi iau o masina cu 10.000 de euro din Germania intra pe amortizare 7 ani nene nu se scade direct din profit!!!!iSi de unde plecasem: vin obosoti din astia din Italia si ma intreaba:"Bah cat costa anvelopele aste la tine? 300 RON raspund."Bah da in Italia costa 2 milioane";Si ii zic bah boule da tu muncesti pe 300 de Euro? Si ce pusca mea italianul care vinde cauciucuri vinde 400 de astea pe luna ca sunt cacalau masini pe cand eu vand 10.Si ce ma-sa ca chiria e mai mare in Romania!!!

  Hai sictir cu taxa voastra!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  taxa REANULT,PORSCHE LEASING si restul trupei (Vineri, 12 ianuarie 2007, 20:25)

  robert [anonim]

  Baietii isi doresc sa-si vanda masinile lor noi pentru care iau comisioane,castiguri si adaosuri cat CHINA.Pai daca ne cumparam masini cu 3000 de Euro moare PORSCHE LEASING si cu RCI LEasing(jigodiile drek) de foame nene.Pai de ce sa nu stati in ROmania prostilor sa va platiti ratele.Ca dupa ce ti-ai facut rata la casa si la masina nu-ti mai arde de plecat chiauca prin Italia!!! Stai aici si munceste ca prostu' pe un salariu de kakat.Intamplator am firma de comert cu anvelope.Ma obliga statul sa-mi iau masina nou in leasing sa platesc rata ca sa- mi scada cheltuielile si implicit impozitul pe profit..Adica ma oblica sa bag 10.000 Euro avans si dupa aia rata ca se scade din profit.Daca imi iau o masina cu 10.000 de euro din Germania intra pe amortizare 7 ani nene nu se scade direct din profit!!!!iSi de unde plecasem: vin obosoti din astia din Italia si ma intreaba:"Bah cat costa anvelopele aste la tine? 300 RON raspund."Bah da in Italia costa 2 milioane";Si ii zic bah boule da tu muncesti pe 300 de Euro? Si ce pusca mea italianul care vinde cauciucuri vinde 400 de astea pe luna ca sunt cacalau masini pe cand eu vand 10.Si ce ma-sa ca chiria e mai mare in Romania!!!

  Hai sictir cu taxa voastra!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  PENTRU TAXA !! (Vineri, 12 ianuarie 2007, 20:33)

  Max [anonim]

  Nu ii dau dreptate lui Radu in totalitate, dar situatia e cam trista: avem multe vechituri in tzara, si NU avem nevoie de altele! Cei care isi cumpara o vechitura, sunt impartiti in 2: cei care n-au bani, si cei carora le plac vechiturile. Primii, dupa parerea mea, fac o greseala ca isi cumpara o masina veche, in loc sa mai stranga un pic si sa ia una noua in leasing/rate. La 4-5000eur gasesti un peugeot/toyota/renault/citroen nou, in rate pe cativa ani, in loc de o vechitura unde nu stii ce are sub capota!! Spune asta unul care ca condus 3 masini nou-noute, acum sunt la a 4-a. Si, ocazional, mai conduc si una second, de vreo 4 ani. Sincer, nu recomand nimanui o vechitura, mereu sunt alternative!!
 • 0 (0 voturi)    
  taxe (Vineri, 12 ianuarie 2007, 21:36)

  aquaviva [anonim]

  Propun sa deschidem o petitie online in legatura cu aceasta lege. Precedentul exista. Tarile europene au renuntat la ea. Ministrii nostri inca nu sunt europeni. Ma rog , nu cred ca vor fi niciodata. Haideti sa concepem o petitie si sa o trimitem parlamentului european. Recunosc nu prea le am cu redactarea dar poate ne ajuta careva. Haideti sa fim totusi europeni. Ei ne-au primit, noi nu prea nimerim usa ...
 • 0 (0 voturi)    
  RE: O masina(noua/veche) e un produs de lux...e normal sa fie taxat (Vineri, 12 ianuarie 2007, 21:55)

  MoLoZ [anonim]

  As dori si eu explicatii argumentate de la autorul post-ului:
  A) de ce este autovehiculul un lux? si
  B) de ce trebui taxat luxul!?

  Eu zic ca lucrurile stau chiar pe dos, si argumentez:

  1) uita-te in calendar: suntem in 2006, mileniul III. Autovehiculul NU mai este un lux. A fost. Ca din pacate unii romani traiesc inca in Evul Mediu, ... asta e alta problema (pe care va trebui s-o rezolvam)

  2) LUXUL NU TREBUIE TAXAT !
  Rationament simplu: daca se taxeaza luxul, se impiedica dezvoltarea. Sa luam un exemplu: daca nu ar fi fost niste "iubitori de lux" care sa accepte sa dea sume mari de bani initial pe Video-Discuri si pe tamplarie tip termopan (ca sa dau doua exemple banale), productia de astfel de bunuri n-ar fi crescut si pretul n-ar fi scazut. Ti-ai inchipui o viata in casele noastre in care sa bata vantul prin tamplaria de lemn contorsionata de vreme, iar tu in mijlocul camerei deruland la pix o caseta de casetofon in loc sa asculti un CD, ....si asta in anul 2006?!?
  Ca sa beneficiem si noi, "cei de rand" cat mai repede de avantajele "celor ce beneficiaza de lux", trebuie sa-i incurajam sa cheltuiasca pe obiecte ce azi sunt "de lux" iar maine vor fi doar "normale". In nici un caz sa-i taxam!!!!


  Astept ordonantele dvs.
 • 0 (0 voturi)    
  Asociata Importatorilor de autoturisme Second-Hand (Vineri, 12 ianuarie 2007, 21:59)

  Star Automobile [anonim]

  Cine doreste sa se inscrie sa trimita email pe predafloo@yahoo.com pentru a avea si noi un cuvant de spus(sunt asteptati atat Firmele din domeniu cat si persoanele fizice) cu cat suntem mai multi cu atat puterea creste.
 • 0 (0 voturi)    
  Ii doare undeva de mediu... (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 0:18)

  CM [anonim]

  Ii doare undeva de mediu... Chiar ne iau de prosti ? Sa se duca sa salveze niste copaci, daca chiar le pasa de mediu ? Ca si asa este un jaf inimaginabil cu padurile...
  Daca ar fi cu adevarat ingrijorati de poluarea auto, au impune masuri severe la reviziile RAR sa nu se mai ia cu spaga, si atunci ar putea sa faca o selectie reala la masinile poluante
  Dar nuu... Ei stiu sa ia numai taxe taxe taxe taxe .. ca sa isi umfle buzunarele prin orice metoda. Halal politicieni europeni !
 • 0 (0 voturi)    
  Se minte cu nerusinare (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 2:21)

  Argos [anonim]

  Au si gasit cum sa se ocupe de mediu...
  Daca 25% din banii de pe taxa ajung unde trebuie ar fi mare minune. Daca tot le pasa de ecologie, nu mai taiau padurile ca tampitii, opreau vanalizarea parcurilor si strangeau gunoaiele (doar aca le dai foc si tot obtii profit).
  Taxa asta e clar ca favorizeaza importatorii de auto noi. Pacat ca cel care are de suferit este romanul de rand si cel amarat.
 • 0 (0 voturi)    
  taxa prima inmatriculare (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 8:57)

  Florin [anonim]

  Care este protectia mediului si a cetatenilor atita timp cat pamantul se invirteste,vorba lui G.G.,si in celelate state europene sunt masini non euro,euro 1,2?
 • 0 (0 voturi)    
  taxa (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 9:03)

  ghe [anonim]

  Taxa=HOTIE=lipsa de bun simt fata de propriu popor care cistiga un salar de 100 euro si vrea si el o masina ce sa mai astepte cit EI guvernantii cu cistigurile lor nemasurate nici macar cu masini nu circula cu avioane etcse uita la prostime de sus vor aer curat.Si daca platim aceste taxe pt fum acea rabla nu va mai polua? Amintitiva vremea comunistilor =comunisti nostri ne frecau cel mai tare aveau grija de noi sau circulam duminica ,iarna etc Concluzie:GUVERNANTI=HOTII POPORULUI ROMAN
 • 0 (0 voturi)    
  ce fac ei fara taxa? (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 9:24)

  lake [anonim]

  Anularea taxei (care deja e ilegala) deranjeaza mafia importatorilor de auto noi , primarii care nu fac nimic decat sa jecmaneasca prin taxe si pe multi altii. Mafia e generalizata,
  nu are culoare politica, a infestat toate structurile statului, ar fi o
  mare lovitura sa piarda niste venituri uriase cu care jefuiesc
  populatia. II DOARE IN COT DE MEDIU, ROMANIA E CEA MAI MURDARA TARA DIN EUROPA....
 • 0 (0 voturi)    
  ecologie (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 9:34)

  luzi [anonim]

  Si cand te gandesti ca era atat de simplu:
  1. taxa de la 0(pt masini noi) pana la... , progresiv cu varsta pt prima inmatriculare
  2. taxa 0 daca aduci o masina mai noua decat aia care o ai deja si te obligi sa o scoti din circulatie(gen program rabla).
 • 0 (0 voturi)    
  ecologisti my ass! (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 9:39)

  Om [anonim]

  Daca taxa are numai scop ecologic de ce nu se refera exclusiv la normele de poluare?! Ce treaba are tara de provenienta la poluare?
  Dar de fapt in rromania exista norme privind inspectia tehnica periodica; de ce se permite atunci ocolirea lor prin spaga si trafic de influenta?
  Eu cred ca le e pur si simplu jena sa abandoneze acum taxa, pentru ca sunt ca niste elevi idioti carora profesorul le-a adus extemporalul cu nota 2, dar nu vor sa mai vada nimeni. De aceea probabil vor reduce taxa dar nu o vor desfiinta complet.

  Va amintiti figura penibila a primarului din Calarasi care sustinea ca taxa instituita de el este facultativa? Exact la fel de idioti ar parea si Sebastian Tudor Gheorghe Vladescu si Sulfura Barbu daca ar desfiinta acum taxa.
 • 0 (0 voturi)    
  INTREBARE (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 11:41)

  Nelu [anonim]

  Stie cineva cum procedeaza Bulgaria in problema importurilor de masini sh ?
 • 0 (0 voturi)    
  Taxa de inmatriculare (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 18:13)

  Sarbu Radu [anonim]

  Stiti ce mi se pare mie curios ?Ca aceasta taxa de inmatriculare e chiar mai ieftina decat TVA-ul si accicele dinainte. Concret : am platit pe un VW Passat din 2002 70 mil tva si accize in octombrie ,iar acum vad ca e in jur de 62-63 mil. Eu cred ca aceasta taxa e aberanta mai ales ca taxeaza si masinile Euro 4 cand noi cu dacia noastra de abia am scapat in 2004-2005 de Euro 2 si am inceput si noi odata cu Loganul sa facem Euro 3 . Cred ca ar trebui sa se revina serios asupra acestei taxe.
 • 0 (0 voturi)    
  Pucina&Paduchescu (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 18:34)

  coxma [anonim]

  Oare care o fi diferenta intre democratie si comunism?nici una!!Atata timp cat ni se baga pe gat toate porcariile de taxe si accize nu mai exista democratie ci poate in cel mai fericit caz totalitarism!!!Aia doi din poza articolului le doresc sa aiba parte numai de necazuri si boli grele fir-ati ai dracului de ordinari imutzitzi!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  propunere (Sâmbătă, 13 ianuarie 2007, 18:52)

  luci [anonim]

  Ma gandesc ca programul "rabla" sa fie extins putin. Cei care isi inlocuiesc vechiile masini non-euro cu masini ceva mai nepoluante (>=euro2), sa fie scutiti de taxa. Ar castiga si mediul (nu ar mai fi poluat de masinile vechi), ar scapa de harburi si cei care nu isi permit o masina noua (sunt destui).
 • 0 (0 voturi)    
  Sperante UE, rovigneta, provincia si evaziunea (Duminică, 14 ianuarie 2007, 1:04)

  MoLoZ [anonim]

  1) Credinta mea este ca romanul de rand asta a sperat in primul rand de la primirea noastra in UE: sa aduca masini la liber si sa poata circula peste tot fara vize. Dat fiind ca taxa aceasta obstructioneaza aducerea masinii dorite, nu imi explic cum de nu se mobilizeaza lumea la o manifestatie prin Pta Victoriei. Cand vor fi toate ecranele pline de "Proteste impotriva Guvernului", mare lucru nu va fi in tara, ca observam ca nu vrea absolut nimeni anticipate. Dar de acum conteaza si credibilitatea externa, ca nu e prea frumos sa se vada la BBC Pta Victoriei plina si Guvernul contestat..... Totusi vad ca nu suntem in stare sa ne mobilizam. :o(

  2) Daca tot sunt guvernantii asa iubitori de mediu, straini de interese de grup si insetati de dreptate, de ce naiba n-au pus taxa asta in rovigneta (eventual o rovigneta pentru oras, ... se gasea o solutie)?! Diferentiata pe norme de poluare, regulamentar..... Cat circul platesc corespunzator cu poluarea pe care o produc, cat nu circul nu platesc. Simplu, liberal, demorcatic si chiar si portocaliu.

  3) Iar artificiul cu taxa care se aplica si la auto noi si deci nu discrimineaza, le cam descalifica inteligenta. Pai UE e un spatiu comun domnilor: daca eu cumpar masina din alt "judet", trebuie sa se intample acelasi lucru indiferent din ce judet cumpar, Arad, Bavaria, Irlanda de Nord sau Caliacra!!

  4) Sa ma ierte spiritul civic din mine, da' daca statul este intr-un mod atat de evident nedrept, trebuie sa accept ca devine moral sa evazionez fiscal pana recuperez banii respectivi.

  Portocaliilor, vad ca dumneavoastra continuati sa intretineti leapsha cetatean - stat. Va urez un bilantz cum vi-l asterneti!
 • 0 (0 voturi)    
  hotie (Duminică, 14 ianuarie 2007, 1:16)

  geo [anonim]

  e hotie pe fata fratilor
 • 0 (0 voturi)    
  O mare minciuna (Duminică, 14 ianuarie 2007, 9:52)

  BBU [anonim]

  Este adevarat ca fara taxa Romania ar fi invadata de masini mai vechi de anul 2000. Destul de multe, pentru ca avem destul de multi oameni saraci. Efectul: pai nu ar fi mai multa poluare decat acum.

  Este adevarat si ca producatorii romani, adica in principiu Dacia, ar fi afectati, precum si importatorii.

  DAR este (si as vrea sa foloses un superlativ al adevarului, cu toate ca nu se poate) extrem de adevarat ca masini cu Euro3 nu polueaza mai mult decat Dacia.

  Propunerea mea: oameni buni, bagati taxa pentru masini vechi, uite stiu eu - un Golf 2, Opel Astra din 95, vectra din 95.. si din astea.. si scoateti taxa pentru masini dupa 2001, 2002.
 • 0 (0 voturi)    
  concluzia o trageti Voi (Duminică, 14 ianuarie 2007, 11:26)

  gogu [anonim]

  Am avut o Skoda Octavia 4x4 (buna masina) achizitionata in leasing.Cam 25000 de euro per total.Dupa 4 ani ,230000 km si aproximativ 3000 de euro reparatii,am dat-o.Adunind cheltuielile( exceptind pe cele de intretinere ) scazind suma cu care am vindut-o si impartind la anii de exploatare am ajuns la vreo 5000 de euro/an.Bani pierduti in final.Cistigati de altii.
  Am cuparat apoi un Golf V sh ,2004 ,40000 km, f.bine dotat.Nu poate polua mai mult decit suratele ei din acelas an provenite de la Porshe, Midocar etc.Dar chiar de as merge cu ea tot atit de mult ca si cu skoda apoi dupa 4 ani as duce-o direct la gunoi tot nu voi ajunge la 5000 de euro / an pierderi.Sub nici o forma.Nu sunt sunt prosti ,aritmetica stiu si Ei ca si noi.Diferenta dintre Ei si noi este ca noi i-am ales ales.Dar nu pe viata.
 • 0 (0 voturi)    
  masinile mai vechi de 5 ani (Duminică, 14 ianuarie 2007, 16:09)

  florik [anonim]

  Dna Sulfina Barbu eu am o skoda 100 s cu anul fabricatiei 1977 si nu inteleg de ce vreti sa le scoateti din circulatie,daca ma duc la verificarea tehnica (R.A.R) si masina corespunde din punct de vedere tehnic,atunci care este problema.VA MULTUMESC
 • 0 (0 voturi)    
  taxa (Duminică, 14 ianuarie 2007, 17:12)

  cip [anonim]

  pentru un golf 3 1.4 din 95 euro2 se plateste taxa undeva la 2600euro. solenza din 2004 are tot 1.4 tot euro2.
  intrebare: oare asa rabla si gunoi e un euro2 sa-l taxezi cu 2600euro, atata timp cat se comercializa cu 2 ani in urma masina noua cu aceleasi caracteristici (oarecum)
 • 0 (0 voturi)    
  Ma bucur! (Duminică, 14 ianuarie 2007, 19:13)

  rumburak [anonim]

  Ma bucur pentru taxa din cel putin 2 motive:
  1) Nu o sa se mai aduca rable in tara. Europa de vest va trebui sa-si gaseasca o alta lada de gunoi.
  2) O sa se oftice o gramada de bisnitari. Ii stiti? Descriere: adidasi albi, trening nou de fas, lant si bratara groasa la gat, telefon ultimul racnet, tunsi scurt si masini smechere. Nu le plang de mila. La cat sunt de smecheri se reprofileaza ei....
 • 0 (0 voturi)    
  RE: Ma bucur! (Duminică, 14 ianuarie 2007, 23:30)

  MoLoZ [anonim]

  Pane Rumburaku .... da-mi voie:

  1) Lada de gunoi se cheama un tomberon care primeste orice arunci in el. Locu' in care se pune ce cumperi din oras (Europa) se cheama CAMARA! Fiecare isi umple camara dupa posibilitati, cu ce poate.

  2) Desi declari ca nu-ti plac, vad ca esti prietenul bisnitarilor: vrei sa ii califici si in alte domenii, sa devina atotstiutori.

  Brava!
 • 0 (0 voturi)    
  La subiect ! (Luni, 15 ianuarie 2007, 11:55)

  A. Dan [anonim]

  -Normal ca celor de la guvernare nu le pasa de taxa din moment ce ei se plimba pe banii nostrii cu masini platite tot de noi ! De populatie zic , din taxe si impozite. Cine isi permite sa isi i-a masina noua cine nu ..... va ajunge la una second ca doar nu toti santem milionari . Personal posed o masina din 94 inmatriculata in UE si sant foarte multumit de ea. Am luat-o cu doar 650 euro si a trebuit sa ii fac si itp-ul in tara de unde am luat-o pt. ca era expirat , si vreau sa zic ca a trecut cu brio , frane ,directie , caroserie , tot ! cu 1000 de euro dati pe ea la noi imi luam o dacie mai vechiuta dar tot de prin 95 poate mai noua .e ca si cum as da sareta pe un dovleac. eu sant de parere ca numai asa putem scapa de jafurile de dacii luandu-ne in aceiasi bani o masina mult mai buna din ue. second normal.Oricine are DACIE si chear noua sa fie sa se urce intr-un vw din 95-96 sau un opel din 95-96 rulate afara , imediat ar face diferenta si ar renunta efectiv la dacie. Nu se compara.
  -
 • 0 (0 voturi)    
  La subiect ! (Luni, 15 ianuarie 2007, 12:42)

  A. Dan [anonim]

  -Normal ca celor de la guvernare nu le pasa de taxa din moment ce ei se plimba pe banii nostrii cu masini platite tot de noi ! De populatie zic , din taxe si impozite. Cine isi permite sa isi i-a masina noua cine nu ..... va ajunge la una second ca doar nu toti santem milionari . Personal posed o masina din 94 inmatriculata in UE si sant foarte multumit de ea. Am luat-o cu doar 650 euro si a trebuit sa ii fac si itp-ul in tara de unde am luat-o pt. ca era expirat , si vreau sa zic ca a trecut cu brio , frane ,directie , caroserie , tot ! cu 1000 de euro dati pe ea la noi imi luam o dacie mai vechiuta dar tot de prin 95 poate mai noua .e ca si cum as da sareta pe un dovleac. eu sant de parere ca numai asa putem scapa de jafurile de dacii luandu-ne in aceiasi bani o masina mult mai buna din ue. second normal.Oricine are DACIE si chear noua sa fie sa se urce intr-un vw din 95-96 sau un opel din 95-96 rulate afara , imediat ar face diferenta si ar renunta efectiv la dacie. Nu se compara.
  -
 • 0 (0 voturi)    
  poluare din romania sau de afara? (Luni, 15 ianuarie 2007, 22:00)

  somax [anonim]

  Am inteles ca 80% din poluarea existenta in romania a venit din afara tarii
  De asemenea am inteles ca romania a acceptat unele concesii pentru statele membre (si-a vandut dreptul la poluare cand a intrat in UE in favoarea altor state cu multe masini poluante)

  Asadar care e logica taxei?
 • 0 (0 voturi)    
  de unde vine poluarea (Marţi, 16 ianuarie 2007, 11:38)

  Gh. Lazar [anonim]

  Poluarea vine din fabrici si uzine si de la rablele deja inmatriculate. Nu de la altii. Mergeti unde vreti voi sa vedeti ce aer curat e. In orase mari din Europa e un aer foarte curat si nu e praf aproape deloc. Dar aia nu-si distrug vegetatia, aia cand fac un santier nu emana tone de praf (ca-si iau niste amenzi de nu se reculeg), iar fabricile nu scot ce au ele chef pe cosuri. Si noi acuma, vezi Doamne, ne aparam de parlitii aia de vestici care vor sa ne umple de rablele lor. Haida de. Ipocrizia, incompetenta si in primul rand CORUPTIA tuturor guvernelor de pana acum ne-au adus in starea asta. Ati vandut padurile, ati vandut aerul, ati vinde-o si pe mama lui Stefan cel Mare ca pe a voastra ati vandut-o de mult. Va pasa voua de mediu...
 • 0 (0 voturi)    
  Taxa pt prima inmatriculare, un rahat enorm bagat pe gatul fraierilor de romani (Joi, 18 ianuarie 2007, 12:36)

  xxx [anonim]

  Draga Radule, vad ca iti permiti masini noi si sustii ideea taxei asteia de cacat, dar am si eu o intrebare: Tu ce dreq cauti in Romania? Tu ar trebui sa fi la ora asta prin Rai unde exista ABSOLUTUL asa cum vrei tu, cu toata lumea cu masini noi, sau la BALAMUC (Spitalul de nebuni inseamna ,asta in caz ca esti destul de idiot, pentru ca asa pari dupa ideile tale)! Cum dreq poti tu sa ai pretentia sa-si ia toata lumea masina noua cum iti iei tu mey dobitocule? In Germania, Irlanda, Anglia, Franta, tu crezi ca toata lumea circula su masini noi sau isi permit masini noi mey belitule? Si acolo exista targuri de masini cu o gramada de masini SH si se cumpara si se vand fara restrictii. Cum iti permiti tu mey cacanarule sa ne trimiti pe noi sa mergem cu metroul sau cu bicicleta daca nu ne permitem sa ne luam masini noi? Poate ca nu am lins cururi si nici nu ne-am murdarit pe bot cu cacat asa cum ai facut tu, ma-ta sau tac-tu ca sa ajungi sa iti permiti masini noi, poate noi am fost intr-atat de prosti incat am preferat sa muncim si sa nu furam sau sa lingem cacaturile unora, si asta ar trebui sa fie respectul unora ca tine pentru noi? sa ne trimiti sa circulam cu metroul? incearca tu sa circuli mey dobitocule, dar iti doresc sa circuli cu DRICUL (ala de morti, stii tu ;) ). Unde dreq te trezesti, in Paradis? cum sa-si ia lumea masini noi din salarii mici, sau noi nu meritam sa ne deplasam cu masina? Noi trebuie sa acceptam aceleasi trenuri, autobuze, metrouri si tramvaie de cacat? Poate nu imi permit o masina noua cretinule, dar asta nu inseamna ca nu merit sa-mi iau o masina tampitule!!!!
  Daca te-ai plimbat cu masini de vechi de 3-4 ani luate de afara, cum dreq ai nesimtirea sa minti ca un ordinar ca sunt proaste, pentru ca orice GOLF, BMW, MERCEDES, OPEL vechi de 3-4 ani da clasa la orice LOGAN nou-nout! Nu numai tu ai condus masini noi si SH, mai sunt si altii si stiu si altii sa faca diferente, nu esti tu ala mai destept si retul prosti pe langa tine tampitule!
 • 0 (0 voturi)    
  Propunere (Joi, 18 ianuarie 2007, 13:03)

  Catalin [anonim]

  eu propun sa existe aceasta taxa de inmatriculare dar la un nivel mai scazut! Iar acei detinatori de masini mai vechi sa aiba dreptul sa-si cumpere din vest un autoturism euro 2 iar in schimbul casarii masinilor vechi sa fie scutiti de taxa de inmatriculare! Protejam si buzunarele clasei cu putere financiara mai scazuta si reducem si poluarea! Ce polueaza mai mult? O Dacie din 1995 sau un Vw din acelasi an? Luati aminte la propunere!
 • 0 (0 voturi)    
  VAGABONTILOR (Vineri, 19 ianuarie 2007, 1:19)

  Gurzau Mihai Gheorghe [anonim]

  mai Vagabontilor!!! ati lua shi pielea de pe noi ma bulangiilor...ce poluare ma vagabontilor? shi "program rabla"? ma haimanalelor shi jigodiilor ce sunteti pe cine credeti ca fraieriti ma?...explicatii la popor ca din cauza poluarii shi a si a programului nu scoateti taxa...da cine va crede ma?..voi chiar asha de cretini shi de inculti ne credeti? mai bine taceati mai shi nu ne dadeati nici o explicatie pt taxa decat sa ziceti asha ceva......atzi merita sa fiti spanzurati ca SADAM si nu numa voi toti care ati saracit tara daca nu furati voi nu ne trebuia noua nici o UNIUNE EUROPEANA......eram peste ITALIA SI SPANIA
 • 0 (0 voturi)    
  Adevarati Vababonti (Vineri, 19 ianuarie 2007, 2:05)

  Bogdan [anonim]

  Are mare dreptate baiatul asta Gurzau Mihai Gheorghe.Bravo tata.Uite ca vad si eu un om cu ochii larg deschisi.Ai cea mai mare dreptate.Ar trebui spanzurati sau pusi in fata plutonului de executie si vorbesc la modul cel mai serios.Sunt toti niste bulangii si niste labagii.Au ruinat tara si oamenii astia,compatriotii nostrii au inca ochii inchisi.Ar trebui sa iasa lumea in strada ca in 89.Nu se mai poate frate.Nu te lasa sa faci nimik.Stii cum zic parazitii in melodia aia:,,LEGILE AU FOST FACUTE TOT DE HOTI,,Multi nu au nici ce manca din cauza muistilor astora.Trebuie executati toti incepand cu Iliescu pt ca el a fost capul rautatilor si de la el a inceput tot.Trebuie votat neaparat si unu ca Becali ca sa se schimbe ceva.Oricum daca i votam tot pe comunistii astia tot asa o sa fie sau chiar mai rau.Macar daca l votam pe Becali speram la ceva mai bun.Cu astia nu mai avem la ce sa speram.Au trecut 17 ani si tara tot in jos se duce si lumea asta nu si da seama ca nenorocitii astia isi bat joc de noi si ne manevreaza cm vor ei.S AU FURAT MILIARDE DE EURO FRATI ROMANI IAR NOI MURIM DE FOAME.TREZITI VA ODATA.
 • 0 (0 voturi)    
  Nenorocitii (Vineri, 19 ianuarie 2007, 13:16)

  Cristina [anonim]

  Cum se poate ca sa isi bata in halul asta joc de oameni...ei nu se gandesc ca marea majoritate a romanilor abia reusesc sa isi plateasca datoriile si mancarea se imparte in mod egal...adica putin azi , putin maine si foarte putin poimaine ca nu mai au pe ce sa isi cumpere....Cum se poate ca in tara noastra niste hoti si nesimtiti sa isi permita atatea fara ca noi,romanii adevarati sa avem niste beneficii....ce se intampla cu imnul national...DESTEAPTA-TE ROMANE....???Poate ca ar trebui schimbate rolurile...ei sa fie noi si noi ei....sa vada si sa guste si ei putin din saracia care e in Romania...lor ce le pasa?Au de toate...si isi permit orice...eu spun una...INVATATI ROMANASII MEI IMNUL NATIONAL...si actionati ca atare.
  Cu respect pentru toti romanii care sufera...Cat mai puteti sa inghititi toate porcariile si resturile care vi se arunca peste gard????
 • 0 (0 voturi)    
  pfffff (Vineri, 19 ianuarie 2007, 19:46)

  CoZo [anonim]

  nu va mai saturati ! va trebuie si taxa de inmatriculare acum ! nesimtitilor
 • 0 (0 voturi)    
  poluare? (Sâmbătă, 20 ianuarie 2007, 12:34)

  Dani [anonim]

  Mai oamenilor...poluarea de la masini este deja in tara..adica Daciile vechi de 30 de ani la care RAR le da verificare tehnica...poi aici ar trebui schimbat...RAR sa fie mai sever si sa nu mai dea verificarea tehnica oricarei Daci sau masini de 30 de ani...iar ministri astia pun accize de nu iti vezi capu pe masini de 2 ani sau chiar 10....care nici nu polueaza cat polueaza "jafurile"noastre de 30 de ani...si asa sufera romani ca noi care nu isi permit masini noi ...Concluzia : Dragi romani luati-va de aici din Ro orice "jaf" ca primiti sigur verificare tehnica...iar daca nu datzi putina spaga ca merge...
 • 0 (0 voturi)    
  este corect ? (Duminică, 21 ianuarie 2007, 18:19)

  IO [anonim]

  Am facut calcule pentru o masina euro 3 , 2000 cmc mai veche de 6 ani rezulta 1710 E fara tva si la aceiasi masina dar de 3-4 ani taxa este de 1877 E fara tva, intrebare ce legatura are taxa cu poluarea ?
 • 0 (0 voturi)    
  bravo (Duminică, 21 ianuarie 2007, 22:49)

  alex [anonim]

  bravo!sa nu se mareasca nici o taxa!pai ala care are de un bmw din germania are si 2000 de e sa plateasca vama,nu?sa nu se scoata nici o taxa ca m-am saturat de smecheri si smecherii!
 • 0 (0 voturi)    
  Se putea si altfel (Luni, 22 ianuarie 2007, 10:41)

  Sisu Adrian [anonim]

  De ce nu s-a adaptat programul "rabla" in loc de taxa pe inmatriculare.Adica sa predai o masina mai veche de 20 ani inmatriculata,sa poti inmatricula una cu euro 2 de ex.,mult mai putin poluanta si mai buna si sa nu mai platesti nici o taxa.
  Alesii nostrii nu fac legi pentru noi.
 • 0 (0 voturi)    
  taxe (Luni, 22 ianuarie 2007, 14:02)

  stefan [anonim]

  va referiti toti la aceasta taxa darce ziceti de noile impozite pe masini?.......E
 • 0 (0 voturi)    
  taxa auto (Luni, 22 ianuarie 2007, 14:38)

  Cristel [anonim]

  Hallo guvernantilor

  de ce nu puneti taxe pe poluare si pe frigidere si pe ambalajele din import care in final si ele polueaza si pe orice alta material / masina din import care oricum intr-o forma sau alta polueaza?
  Si mai spuneti ca mafia Tariceanu nu are nici o tangenta cu "taxa auto pe poluare"?

  Nu cumva va vine ideea sa puneti taxa pe poluare si pe dioxidul de carbon pe care il expiram?

  Sunteti niste mafioti absolut ridicoli, nici macar clasa nu aveti, o dati direct cu nesimtirea.

  Atentie, in februarie va fi meeting de protest in fata Guvernului...daca Tariceanu va mai fi prim ministru pana atunci.
 • 0 (0 voturi)    
  Total superficial (Miercuri, 24 ianuarie 2007, 3:31)

  Lexus [anonim]

  O propunere: daca toti suntem atat de "bine" tratati de alesii nostrii ... intrebare: atunci de ce sa nu alegem altii? - Raspuns: pentru ca nu avem pe cine de 17 ani s-a schimbat decat 2-3 oameni de la conducere fie ei ceausescu, iliescu zamfirescu sau mai stiu io cine... bun diferenta care era intre ei? una singura - ceausescu ne "mana" prin intermedioul securitatii iar astia prin intermediul fiscului.

  in legatura cu taxa: bun cum sa nu introduca ei taxa asta ca peste cativa ani apar alte modele de Touareg si tre sa mai cumpere cateva... tara moare de foame, inca mai sunt SATE LA TARA CARE NU AU ENERGIE ELECTRICA si hotii astia isi cumpara 107 Touareguri ... pai de ce dracu nu si-au luat si ei logan daca pe noi ne obliga sa mergem cu el... de ce a trebuit sa cumpere 107 touareguri de la nemti... ce noi avem cururile mai tabacite si putem sa stam si in dacie ... ei saracii de ei au curu catifelat si le trebuie touareg full... pe care nu ma suparam daca isi cumparau .. nu aveam nici o treaba dar atata timp cat noi am dat banii aia se schimba radical situtatia.

  asa ca eu as propune un meeting pe 1 Februarie in P-ta revolutiei unde v-a fi si presa prezenta si tot tacamu .. inclusiv hotii aia.. de ce sa nu luptam pt democratie ... eu impreuna cu prietenii mei o sa fim pe 1 incepand cu orele 9:30 in pta revolutiei cu plancadele de riguare si cu fluturasi

  va astept
 • 0 (0 voturi)    
  ATAC LA BUNASTARE (Joi, 25 ianuarie 2007, 0:02)

  Franz/Germania [anonim]

  Taxa asta nenorocita e un atac la bunastarea poporului roman ce ar trebui sa vina odata cu 2007. Sunt roman cu domiciliul in Germania si va spun sincer ca si aici sunt nemti amarati dar isi pot lua chiar si cu cateva sute de euro o masina buna pe care ar folosi-o inca 1-2 ani fara probleme. Ex: Opel Vectra B din 97cu euro 2 sau D3, Ford Mondeo din 97 tot cu D3 la numai 800euro sau Golf 3 cu 500e!!! Ei ce ziceti?Ce poti lua la noi cu banii astia? Un jaf de Dacie??? La noi, daca ati observat bine, ''toti'' guvernantii vor sa vanda masini noi dar ce fac cei ''multi si goi'' care nu-si pot permite un Logan nou la 7000e de ex? Astia nu sunt tot romani si, mai mult, din cei care v-au votat Domnilor Guvernatori si Presedinti? Nu tre sa-si ia si ei o masinuta buna pt uzul familiei la pret subtirel pt buzunarasele lor? Si de unde sa-si ia, daca la noi una din masinile de mai sus gen Vectra B etc sar de 5000e, decat din afara unde e la cateva sute???Si uite asa cand sa se bucure si saracul roman ca are si el o facilitate din partea U.E., adica masina visata, buna si ieftina, vine Nea Taricel si zice: Stop! Stop BUNASTARII ca am de vandut Citroenurile mele de kakat. Prost sa fie al de ia o asa masina! Nu va lasati fratilor, pe ei cu PARUL ca nu mai tine, pana cand sa mai rabdati????????????
  P.S.: Poluare? Sa fim seriosi! Dar ce, nemtii mai mergeau cu masini de-astea daca erau asa poluante?Daca merg la ei merg si la noi vedeti-va de treaba. Nu in asta consta poluarea Romaniei. A se vedea camioanele fumigene tip Roman Diesel etc care inca bantuie pe strazile tarii sau daciile normale care nu au nici macar euro1, sunt noneuro, si s-au fabricat inclusiv pana in 2006. RUSINE ba Taricel....Du-te sa te-mpusti....Scapa si tara asta de un Tepar Ordinar!
 • 0 (0 voturi)    
  Pt .Alex (Sâmbătă, 27 ianuarie 2007, 22:37)

  gabi [anonim]

  Ba frate e vorba sa poata si romanul de rand, care nu are 8000e pt un dric de Logan, sa-si aduca o masina din afara la vreo 2000e catalizata d3, ex: Opel Vectra B din 98, nu de ce spui tu de smecheri, aia treaba lor ce fac, si e vorba ca se incalca libera circulatie a marfurilor in U.E. daca stii ce-i aia....asa ca las-o frate pe seama altora care stiu despre ce e vorba....pa
 • 0 (0 voturi)    
  sclavie moderna (Miercuri, 31 ianuarie 2007, 22:47)

  cristi [anonim]

  In ziua de azi nu ne mai bate nimeni cu biciul ca sa ne comande dar ni se impun legi impotriva vointei si puterii noastre. Nu putem alege sa ne facem viata mai usoara cumparand masini din afara care oricum sunt mult mai bune decat daciile romanesti care te lasa in drum cand ti-e lumea mai draga sau cand nu te astepti. daca s-ar inlocui atatea dacii cate masini s-ar cumpara de dincolo cu siguranta ar scadea poluarea in Romania. Nu mai este pic de rusine la guvern, nici macar nu mai privesc in sus sa vada ca e un Dumnezeu car vede totul si care judeca totul pe fiecare dupa faptele lui.
 • 0 (0 voturi)    
  taxa ptr. prima inmatriculare (Miercuri, 7 februarie 2007, 12:14)

  sasa [anonim]

  A devenit deja rutina inventarea de noi si noi TAXE,care mai de care mai mari si mai aberante,specifice unor GUVERNE ORDINARE,care nu au in gand decat bunastarea lor personala si bunul mers al propriilor afaceri.Nu va asteptati la un trai mai bun din partea unor oameni care,constient,isi bat joc de batrani,copii,oameni fara nici o alta sursa de venit decat o pensie ordinara de 120 lei si,care in prostia si nesimtirea lor,isi maresc salariile cu sume exorbitante(ca de,parlamentarii nu-s chiar atat de usor de intretinut).Concluzia mea,a unui om normal si testat psihologic la fiecare 6 luni,este urmatoarea:
  - exista mari sanse ca noi,aceasta natie, sa suferim de un mare complex(din pacate),si anume acela al SARACIEI,care ne determina sa devenim foarte EGOISTI si TAIETORI IN CARNE VIE atunci cand pozitia in care ne aflam ne permite luarea unor decizii capabile sa schimbe destinele si modul de viata al oamenilor.Si tot noi,vitejii lui Stefan,stam sa suportam cu atata seninatate bataia asta de joc,fara nici un fel de opozitie.
  DE EXEMPLU:
  In vara anului 2000,guvernul englez a marit pretul carburantilor cu 15 penny,o suma infima,dealfel,pentru englezi.REACTIA?Ample procese de strada din partea camionagiilor sub directa indrumare a sindicalistilor de care apartineau(SINDICATE DEMNE DE TOATA CONSIDERATIA,DEALFEL,CARE RESPECTA MUNCITORUL SI NU CAD LA INVOIALA CU GUVERNANTII PENTRU UNELE FACILITATI PERSONALE).Guvernul a revenit asupra deciziei si treburile s-au linistit.
  Doresc,sincer, ca acest mesaj sa NU fie perceput de nimeni ca o INSTIGARE LA VIOLENTA,insa suportam aceste MARI NELEGIUIRI cu prea multa seninatate.Multi europeni,prieteni ai mei,ne cosidera modul de viata - supravietuire o MINUNE,afirmatia lor fiind aceea ca , matematic, ei nu vad nici un rezultat pozitiv al raportului VENIT/CHELTUIELI cu care noi ne confruntam zi de zi. Dar,POATE CA ASTA E VOINTA LUI DUMNEZEU(PENTRU CEI CARE CRED).

  MULTUMESC
 • 0 (0 voturi)    
  spagarii de la guvern (Miercuri, 7 februarie 2007, 16:28)

  bogdan [anonim]

  Bucuria voastra, a celor de la guvern, ca romanul nu poate face nimic in privinta asta, sau poate ca da, o noua revolutie, ca la legile care le bagati pur si simplu va bateti joc de noi. Noi v-am votat si acum ne pare rau. Noi avem cele mai multe si cele mai mari taxe din Europa, iar salariul ....... (puneti ce vreti in loc de pcte pcte). Cica am intrat in UE, dar tot la MUIE dati romanului. Sa traiasca coruptia si iubitii nostri alesi din fruntea guvernului.
 • 0 (0 voturi)    
  taxa-auto protest (Vineri, 9 martie 2007, 12:37)

  taxa-auto [anonim]

  taxa-auto - id messenger, veniti cat mai multi, sa facem si noi ceva impotriva acestor comunisti, unde-s multi puterea creste, gasim noi o solutie , un protest ceva


  www.simplu-shop.ro
 • 0 (0 voturi)    
  structurile mafiote din romania fac legile in favoarea lor! (Joi, 15 martie 2007, 11:50)

  dorin tudor [anonim]

  cea mai mare structura mafiota din romania care sa consolidat inclusiv la nivel guvernamental si prezidential este cea a importatorilor si producatorilor de autoturisme.legile in domeniu sunt facute de ei,cei desemnati sa le faca numai le pun in aplicare si asta fara nici o dezbatere sau intarziere.nu exista nici o indoiala ca aceasta este o structura si functioneaza dupa reguli mafiote din moment ce nici unu din guvernantii desemnati de noi nu are curajul macar sa discute despre aceste subiecte dar mai sa ia masuri.primele legi care le favoriza afacerile au fost autoturisme pana in 8 ani,apoi cele cu euro 2,3,4 ca in final sa apara cea cu taxa de prima inmatriculare.primele legi au fost elaborate chiar de actualul presedinte pe cand era ministrul transporturilor iar ultima lege de guvernul actual in care priministrul este desemnat de aceasta structura mafiota presdinte de onoare,dumnealui fiind si cel care nici nu vrea sa auda de vreo modificare a acestei taxe dar mai de anularea ei.acesta este modul clasic de functionare al structurilor mafiote prin infiltrarea in cele mai inalte structuri pentu a controla in totalitate zonele de interese.daca romania va trebui sa plateasca pentru astfel de greseli vom plati tot noi contribuabili de rand,presedintele si prim ministru sunt interesati de binele lor nu al nostru ca dovada si scandalurile din ultima vreme cauzate tot de sferele de interese.in incheiere vreu sa spu ca totusi ori ce rau e in spre bine,pe aceste legi are si tara noastra un loc in topul miliardarilor,cine nu si-ar dori sa-i mearaga asa usor in afaceri!
 • 0 (0 voturi)    
  sa'i taiem pe nenorociti (Joi, 24 mai 2007, 14:19)

  Velicu [anonim]

  nu am cuvinte pentru ceea ce se intampla in romania, eu acum sunt plecat in adevarata ue, daca se vor schimba lucrurile si pe la noi vreau sa ma intorc. imi pare rau pentru voi care ati ramas in suferinta, in ochii politicienilor suntem umplutura nicidecum oameni. e clar ca nu le pasa deloc de bunastarea oamenilor de rand, eu nu inteleg de ce se mai voteaza in romania, ce votam oare??? ar trebui sa se faca mandate de 1 an si care nu'si respecta promisiunile si e prins cu rata'n gura sa intre direct la inchisoare si sa i se confiste toata averea, sau sa'i impuscam si pe ei ca pe ceausescu.
 • 0 (0 voturi)    
  TAXA (Luni, 28 mai 2007, 22:56)

  CRISTI FRANTA [anonim]

  TARICEANULE SA ITI PUI TAXA DE PRIMA IM. PE PIEPT *** EU ORI SI CUM CIRCUL CU NUMERE STRAINE SI INVIT ROMANII SA FACA LA FEL

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by