„Contractul lui David Beckham este o rusine!” spune Terry Cooke, fost coleg al englezului la Manchester, actualmente jucator la Colorado Rapids.

“Nu sunt decit bani pentru marketing, nu si pentru performantele sportive”, adauga Cooke, amintind ca fotbalul din SUA se intoarce in perioada anilor 70 cind a intrat in faliment pentru ca a cumparat cu orice pret staruri precum Pele sau Beckenbauer, in loc sa asigure dezvoltarea naturala a jocului.

In acea perioada a fost instituita o limitare a salariilor profesioniste (“salary cap”), insa fiecare grup are dreptul sa angajeze o vedeta al carei angajament nu intra sub incidenta acestei prevederi. Este exact cazul lui Beckham care va cistiga de 500 de ori mai mult decit coechipierii.

Patronul Major Soccer League, Don Garber a primit cu entuziasm vestea recrutarii lui Beckham... Se poate spune ca era si pregatit pentru acest episod, avind in vedere ca a modificat in urma cu putin timp regulamentul plafonului salarial, ajutind echipele sa mareasca dimensiunea angajamentelor.

Los Angeles Galaxy Best Goals 2006

Los Angeles Galaxy a inceput deja operatiunea de culegere a profitului - clubul a anuntat un turneu in Asia, unde Beckham seamana cu o icoana, in viziunea iubitorilor de fotbal. Totodata, tricoul jucatorului va oferi marcii “Galaxy” sansa de a iesi in lume, pe celelate piete.

In primele 4 ore dupa anuntul transferului, Los Angeles Galaxy a vindut 1000 de abonamente. Este semnul ca echipa ar putea sa umple in curind stadionul Carson (27 000 de locuri), performanta care nu i-a reusit niciodata.

In anii 70, cind a venit la Cosmos New York, celebrul Pele nu a reusit sa dea fotbalului statutul de joc important in SUA. Beckham are aceeasi misiune, iar de aceasta data are in spate toate structurile Major Soccer League, asociatie care pentru a deschide cu adevarat piata asteapta cu nerabdare sosirea celei mai pretioase “jucarii” a momentului.

“Ultima incercare de a salva imaginea de superstar!”

Presa britanica este acida in comentariile pe marginea despartirii lui Beckham de Real Madrid. Jurnalistii englezi sunt convinsi ca talentul lui David s-a stins iremediabil, “dar asta oricum nu conteaza in America, acolo unde fotbalul este considerat un sport pentru copii”.

Si de fapt impresia tuturor este ca decizia a fost luata de Victoria si de ambitia de a-si dezvolta cariera in California. “Cine il crede pe David care spune in comunicat ca plecarea in America nu este legata de bani? Expeditia celor doi nu este decit un alt episod din Goana dupa Aur!”.