Muncitorii imigranti din sudul Thailandei au inventat un nou drog, in componenta caruia se gaseste heroina, amfetamina, lapte si sirop de tuse. Numit ASEAN, noul drog considerat destul de periculos, este vandut in sticlute mici la un pret de circa 80 de centi americani, se arata intr-un comunicat al politiei tailandeze, citat de AFP.

Politia thailandeza a descoperit intr-un raid efectuat in provincia Ranong, din sudul Thailandei, mai multe sticlute ce contineau un lichid vascos. Sticlutele erau distribuite pe piata neagra la un pret de 30 de bahti tailandezi (80 de centi americani). Cei care preparau acest cockteil considerau ca stupefiantul le oferea energia necesara pentru a calatori perioade lungi pe mare.

"Vom interzice comertul acestui dorg si vom incerca sa stopam distribuirea lui pe piata thailandeza", a declarat penru AFP, un responsabil din cadrul politiei.

Se pare ca drogul a fost numit ASEAN , in semn simbolic, de la "Asociatia Natiunilor din Sud-Est-ul Asiei" ai carei lideri s-au intalnit saptamana aceasta la un summit in Filipine.