Presedintele Traian Basescu a recunoscut ca a facut o greseala cand a divulgat numele candidatului la conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Anton Pandrea, la sedinta de joi a CSM.

"A fost o eroare pe care am facut-o. Si nici nu stiam regulamentul, ca se pot depune candidaturi chiar pana in momentul realizarii votului. Adica oricine putea sa spuna: Si eu vreau sa candidez. Am gresit-o, am gresit-o, acum nu o mai pot trage inapoi. Ce sa-i fac?!", a declarat seful statului, vineri, la intalnirea primarilor de la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa.

Traian Basescu a afirmat ca nu se inscrisese nimeni in cursa pentru sefia CSM cu o seara inainte, lucru extrem de neplacut, iar vestea ca judecatorul Pandrea si-a depus candidatura a primit-o, pe drum spre intalnire, ca "o usurare ca nu va trece sedinta fara sa desemnam presedintele CSM".

Seful statului i-a urat succes lui Anton Pandrea, seful Sectiei Penale de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cand lista candidatilor era inca deschisa, lucru care a fost interpretat ca un sprijin neconditionat pentru unicul candidat.

Basescu a recunoscut ca in momentul in care a rostit numele lui Anton Pandrea nu a analizat efectele publice ale unui astfel de anunt inainte de incheierea sedintei CSM.