"Regii asfaltului" scot bani buni din soselele din Romania, chiar si atunci cand nu le construiesc. Eurocostruct, Spedition UMB si PA&CO, companii detinute de oameni de afaceri romani, au primit, la finele anului trecut, prin incredintare directa sau in urma unor licitatii, contracte de milioane de euro pentru deszapezire.

Interesant este ca, chiar daca nu prea ninge si firmele respective nu vor avea de lucru in aceasta iarna, potrivit contractelor, intre 10 si 30% din valoarea acestora vor reveni oricum companiilor castigatoare.

"Pentru utilajele care stationeaza in garaj si pentru personalul alocat pentru manevrarea si intretinerea acestora, se va plati o taxa de amortisment si intretinere a utilajelor intre 10 si 30% din valoarea contractului", ne-au declarat surse din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi (CNADNR).CNADNR a incheiat, la finele anului trecut, un contract cu Euroconstruct, in valoare de 30,36 mil.

lei (8,9 milioane euro), si a atribuit firmei Spedition, controlata de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, doua contracte prin negociere directa, pentru activitati de deszapezire in iarna 2006-2007. Contractul cu Euroconstruct Trading a fost incheiat in 4 decembrie 2006, in urma unei licitatii, la care CNADNR a primit doua oferte.

Integral in Gandul