Congresul PNL nu a oferit surprize in cazul realegerii lui Calin Popescu Tariceanu in fruntea liberalilor dar a dat emotii si a starnit suparare dupa anuntarea rezultatelor votului pentru vicepresedinti.

Cum au reactionat marii perdanti

Surse din PNL au declarat pentru HotNews.ro ca Bogdan Olteanu, care a pierdut postul de vicepresedinte pentru comunicare si imagine in favoarea presedintelui PNL Bucuresti, Ludovic Orban, va solicita votul de incredere al grupului parlamentar liberal din Camera, pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Potrivit acelorasi surse, Olteanu considera faptul ca a pierdut in fata lui Orban, un vot de blam din partea colegilor.

In fata ziaristilor, Olteanu s-a declarat insa optimist si a spus ca va merge inainte.

“Imi voi desfasura activitatea ca si pana acum. Voi fi, in continuare, alaturi de premier si partid in noul biroul politic, daca vor avea nevoie de sprijinul meu”, a declarat Olteanu.

Invingerea lui de catre Orban in postul de vicepresedinte responsabil cu comunicarea si imaginea a fost cea mai mare surpriza. Ludovic Orban a castigat cu o diferenta de 258 de voturi: 769 la 511.

Mihai Razvan Ungureanu care a pierdut, cu 257 de voturi, mandatul pentru afaceri europene unde era dat ca sigur castigator, in fata lui Adrian Cioroianu, pare resemnat.

“Este un vot democratic. Ma bucur ca pentru postul de afaceri europene vine cineva care are o experienta de contact si relationare cu forul legilslativ al UE. Sunt convins ca se va descurca foarte bine si ca-si va face treaba cum se cuvine. Se va bucura de tot sprijinul meu”, a declarat Ungureanu.

Intrebat de ziaristi daca pleaca din PNL la PLD, Mihai Razvan Ungureanu a raspuns ca un asemenea gest ar fi “imoral” si “absurd”.

O alta surpriza: Radu Stroe a pierdut la o diferenta mica postul de vicepresedinte pentru relatiile institutionale si administratia publica, in fata lui Victor Paul Dobre.

"Il felicit, in mod special, pe domnul Dobre pentru ca si eu daca eram in locul dansului, mi-ar fi placut sa fiu felicitat. Nu sunt dezamagit, poate un pic mahnit pentru ca nu poti fi fericit atunci cand vrei sa castigi si nu castigi", a declarat pentru HotNews.ro Radu Stroe.

El a spus ca se astepta oarecum la acest rezultat.

"Domnul Dobre este un om serios, cu experienta unui liberal cunoscut, ca si mine. Numai ca eu nu am luat voturi suficiente", a adaugat Stroe.

Victor Paul Dobre a obtinut 650 de voturi "pentru", iar contracandidatul sau, Radu Stroe - 614. Datorita diferentei mici, acesta din urma a cerut renumararea voturilor.

Tariceanu iritat de rezultatul votului la vicepresedinti

Liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu a fost extrem de surprins si iritat de rezultatul votului la functia de vicepresedinte pentru comunicare si realtii publice. Conform unor surse din interiroul comisie de numarare a voturilor, Tariceanu se astepta ca „protejatul sau”, Bogdan Olteanu sa obtina aceasta functie.

Conform aceleiasi surse, in cursul noptii, dupa prima numaratoare a voturilor, in randul membrilor comisiei s-a creat agitatie cand Orban a obtinut aproape 200 de voturi in fata lui Olteanu. Numaratoarea s-a repetat de trei ori, in ciuda faptului ca rezultatul era clar: Orban era catigatorul functie de vicepresedinte.

Tariceanu a fost pus in fata faptului implinit si nu a mai putut schimba nimic.

La inceperea celei de-a doua zile a Congresului, liderul PNL si-a iesit din fire cand au fost anuntati castigatorii posturilor de vicepresedint. Vizibil, iritat Tariceanu s-a rastit la Norica Nicolai care dorea sa urce la prezidiu inainte de a se anunta si scorul contracandidatului ei, Adrian Iorgulescu.

„Norica nu te grabi, stai, Norica, te rog!” a suierat printre dinti Tariceanu.

Dupa aceasta interventie, pe acelasi ton iritat, Tariceanu a cerut vicepreseidntilor sa-si limiteze discursurile la cateva minute fiecare. Intrebat de presa de ce crede ca Orban a intarziat, liderul PNL a raspuns ca n-are de unde sa stie, pentru ca nu este consilierul acestuia.

Un alt episod care l-a determinat pe Tariceanu sa-si manifeste nemultumirea a fost absenta lui Ludovic Orban in momentul anuntarii rezultatelor votului.

Orban a sfidat audienta din nou

Castigatorul functiei de vicepresedinte pentru comunicare si relatii publice, Ludovic Orban, a explicat lipsa sa de la anuntarea oficiala a rezultatelor votului, prin faptul ca nu a vrut ca in prezidiu sa il invite presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, ci delegatii la Congresul extraordinar al partidului.

„Nu am vrut sa ma asez la prezidiu cand ma pune dl. Tariceanu, ci cand ma aseaza congresul', a declarat Orban.

Confruntat in ultimul moment cu candidatura presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, Ludovic Orban parea a fi perdantul Congresului PNL, insa, scandalulul „scrisorii” i-a determinat pe delegatii liberali sa-l aleaga pe Orban , acesta fiind cunoscut ca un aspru critic al lui Traian Basescu