Omul de afaceri Ion Tiriac a organizat, sambata si duminica, pe fostul domeniu de la Balc al lui Nicolae Ceausescu, o partida de vanatoare. Au fost invitate personalitati marcante, printre care Wolfgang Porsche, proprietarul concernului cu acelasi nume, presedintele Chrysler, fostul mare fotbalist german Klaus Fischer, printul Dimitrie Sturdza, precum si fostul premier Petre Roman.

Dupa cum transmite Realitatea TV, cei 46 de vanatori au reusit sa doboare, conform primei numaratori, in jur de o suta de mistreti, mai putini fata anii trecuti. Partida de vanatoare s-a desfasurat pe o suprafata de 1.500 de hectare.

Imbracat in straie de cioban, Ion Tiriac le-a amintit invitatilor regulile care trebuie respectate cu sfintenie la vanatoare. Odata instructajul facut, vanatorii s-au urcat in masinile de teren si au plecat catre locurile stabilite. Vanatoarea s-a incheiat, duminica la pranz, fara incidente.

Dupa cum transmite Radio France International, partida de vanatoare organizata la Balc a starnit nemultumirea organizatiilor de protectie a animalelor.

Fondul Mondial pentru Natura - Programul Dunare-Carpati nu poate uita scandalul din ianurie 2005, cand fostul premier Adrian Nastase ar fi impuscat 185 de mistreti, iar presa centrala a vorbit atunci despre un adevarat macel pe domeniul omului de afaceri Ion Tiriac.

O atitudine asemanatoare au avut-o si membrii organizatiei Greenpeace Romania, care au apreciat ca vanatoarea de la Balc "depaseste cu mult orice asteptari si orice estimari si aprobari legale".