Grupul Tata a prezentat o oferta pentru Daewoo Automobile Romania, a declarat luni ministrul delegat Iuliu Winkler in cadrul unei conferinte de presa la New Delhi, fara a preciza insa valoarea ofertei sau marimea participatiei, transmite publicatia online Autonews. Potrivit lui Winkler, reprezentantii grupului indian au inaintat o scrisoare de intentie pentru compania romaneasca.

Tot luni, presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca tara sa este interesata de privatizarea Uzinelor Auto de la Craiova.

Tata, care controleaza producatorul Indian de automobile Tata Motors, se alatura unora din cele mai importante companii din domeniu, printre care General Motors si Ford, care si-au exprimat interesul pentru cumpararea Daewoo Automobile Romania, in timp ce chinezii de la Chery nu au mai facut nici un anunt legat de privatizarea Daewoo.

Uzina craioveana are in prezent mai mult de 4.000 de angajati si produce anual 25.000 de automobile, desi capacitatea este de cinci ori mai mare.

Statul roman, reprezentat de Automobile Craiova, a redobandit in august 2006 controlul asupra fabricii de automobile Daewoo, prin semnarea contractului de transfer de actiuni si tranzactie asupra creantelor intre Daewoo Motor Co. Ltd Coreea si Daewoo Automobile Romania.

Guvernul a decis pe 10 ianuarie 2007 infiintarea comisiei de privatizare a Daewoo Craiova, al carei presedinte a fost numit ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.