"Biletul" pe care presedintele Traian Basescu i l-a dat lui Radu Stroe atunci cand acesta a depus juramantul de numire in functie, biletel care l-a panicat pe moment pe demnitarul liberal, a fost facut public pentru prima oara de catre Cotidianul si Realitatea TV. Este vorba despre o copie a unei stenograme CSAT.

"Presedintele Traian Basescu mi-a dat acest bilet pentru a ma pune intr-un anumit gen de dificultate", a declarat Secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, in editia speciala a stirilor Realitatea TV de luni seara.

Informatia pe scurt

  • In momentul in care Radu Stroe se pregatea sa depuna juramantul pentru numirea in functia de Secretar general al Guvernului, presedintele Traian Basescu ii inmaneaza acestuia un biletel.

    Citirea "biletelului prezidential" l-a debusulat serios pe Radu Stroe, in timp ce Traian Basescu nu-si ascundea satisfactia fata de reactia "victimei" liberale.

  • in presa au aparut imediat mai multe exoplicatii in legatura cu ceea ce putea sa cuprinda biletelul
  • cu toate ca presedintele Basescu a afirmat ca ceea ce scria pe foaia lui Stroe nu era niciun secret, Radu Stroe nu a nu a oferit detalii sporind si mai mult misterul.
  • recent, Radu Stroe a explicat ca nu a dorit sa faca public pana acum documentul pentru ca nu a stiut daca este legal sau secretizat. El a cerut o precizare, in acest sens, de la Administratia Prezidentiala.
  • Secretariatul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, in calitate de emitent al intregului document, apreciaza ca acesta nu contine informatii secrete.

    Si-a incalcat Stroe cuvantul si a dat presei documente secretizate?
    Ce a vrut sa spuna Traian Basescu prin acel biletel? In februarie 2006 in CSAT se discutau legile sigurantei nationale. Atunci Traian Basescu le-a propus celorlalti membri ca proiectul de lege sa fie dezbatut mai intai cu toate partidele politice inainte de a fi date publicitatii.

    Alaturi de ceilalti membri si Radu Stroe si-a luat angajamentul sa nu dea presei informatii legate de acest proiect legislativ, cu atat mai mult cu cat cele discutate in sedinta CSAT aveau caracter secret.

    Numai ca la cateva zile dupa informatii legate de proiectul legilor sigurantei nationale apar in presa. Cel banuit a fost Radu Stroe, ministru liberal.

    De ce ar fi dat Radu Stroe informatii secretizate presei? Fiindca varianta sustinuta de presedintie nu ar fi fost agreate de catre premierul Tariceanu.

    In urma dezbaterilor ce au urmat legile sigurantei nationale au fost modificate la presiunea societatii civile intr-o forma pe care serviciile secrete nu o agreeaza nici in prezent.

    Biletelul lui Stroe vine sa-l contracareze pe cel al Elenei Udrea?

    Radu Stroe a declarat la Realitatea TV ca iesirea sa cu explicatii in presa abia acum nu este facuta cu scopul de a contracara efectele declaratiilor Elenei Udrea privind un alt biletel. "Am iesit azi fiindca abia acum am primit raspuns privind caracterul secret sau nu al biletului. Daca primeam raspunsul de acum o luna il dadeam publicitatii inca de atunci", a declarat Radu Stroe.

    Stroe isi va da demisia din functie intr-o saptamana sau doua

    Radu Stroe a declarat ca-si va da demisia din fruntea de secretar general al Guvernului abia peste o saptamna sau doua ca sa mai poata rezolva anumite probleme si ca sa demonteze acuzatiile aparute in presa privind posibile afaceri necurate facute de RAAPPS cu anumiti oameni de afaceri apropiati de el.