Un grup de jurnalisti din Baia Mare au protestat, la Sighetu Marmatiei, fata de arestarea lui Dan Parcalab, directorul de dezvoltare al trustului Gazeta, acuzat de santaj, constituirea unui grup de criminalitate organizata si spalare de bani. Protestul a avut loc cu putin timp inainte ca Traian Basescu sa ajunga la intalnirea cu presedintele Ucrainei.

Jurnalistii aveau bannere pe care scria "Eliberati-l pe Dan Parcalab", "Justitia vrea sange", "Opriti agresiunea impotriva jurnalistilor".

Adi Rusu, director la cotidianul "Detectivul de presa", din Baia Mare, a discutat cu presedintele si i-a inmanat un dosar de presa care contine o scrisoare deschisa, o prezentare a situatiei, in opinia jurnalistilor din Maramures ilegala, si o lista cu semnaturi pentru eliberarea lui Parcalab.

"I-am cerut presedintelui sa-l elibereze, iar acesta mi-a raspuns ca nu poate face asa ceva pentru ca ar presupune o imixtiune in hotararile justitiei", a spus Adi Rusu.

Directorul de la "Detectivul de presa" a mai precizat ca jurnalistii din Baia Mare nu discuta vizavi de vinovatia sau nevinovatia lui Parcalab si ca doresc ca acesta sa fie cercetat in stare de libertate. "La toate acestea, presedintele mi-a spus ca va monitoriza acest caz", a mai precizat Adi Rusu.

Arestat pentru santaj

Procurorii DIICOT Cluj au inceput, ieri, prezentarea materialului de urmarire penala in cazul directorilor si jurnalistilor de la trustul Gazeta, arestati pentru santaj, constituirea unui grup de criminalitate organizata, evaziune fiscala si spalare de bani.

In maximum o saptamana, procurorii DIICOT vor intocmi rechizitoriul si vor sesiza instanta pentru judecarea celor arestati. Dan Parcalab a fost arestat pe 4 ianuarie 2007. In fata judecatorilor, jurnalistul de la "Gazeta de Maramures" s-a declarat nevinovat si a spus ca nu a semnat in viata lui niciun contract de publicitate.

Integral in EvZ