Nicolina Iasi va publica pana cel tarziu miercuri un nou anunt pentru vanzarea fabricii de utilaje de constructii si a sectiei de utilaje terasiere, pentru a isi achita datoriile si a evita astfel lichidarea voluntara, se arata intr-un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) remis HotNews.ro.

Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, alaturi de alti membri ai institutiei, a avut luni o intalnire cu reprezentanti ai conducerii si ai sindicatului Nicolina Iasi.

„Am solicitat conducerii societatii sa mai publice inca o data un anunt pentru vanzarea activelor functionale: fabrica de utilaje de constructii si sectia utilaje terasiere, lucru pe care il vor face cel tarziu miercuri, 17 ianuarie. Ii invitam pe cei interesati sa vina si sa achizitioneze cele doua active, astfel incat sa poata fi continuata productia”, a declarat Teodor Atanasiu.

”Speram ca, de aceasta data, sa vindem activele, iar societatea sa poata achita din datoriile pe care le are. In cazul in care, nici de aceasta data nu vor fi cumparate, luam in considerare varianta lichidarii voluntare”, a continuat presedintele AVAS.

Pana in prezent, societatea a organizat mai multe licitatii care nu s-au finalizat cu semnarea unui contract de vanzare.

Compania Nicolina are ca obiect de activitate proiectarea si productia de masini si echipamente pentru constructii, boghiuri pentru vagoane de cale ferata, echipamente de transport mecanic si pneumatic,piese turnate si forjate,scule si dizpozitive.