Compania United Romanian Breweries Bereprod (URBB) a inregistrat in 2006 o crestere cu 15% in volum a vanzarilor de bere fata de anul precedent, iar cifra de afaceri a crescut cu 30% fata de 2005, se arata intr-un comunicat al producatorului de bere.

“Urmand acest trend, pentru 2007 estimam o crestere cu 20% in volum a vanzarilor de bere ale companiei noastre fata de anul trecut”, a declarat Shachar Shaine, presedinte URBB.

United Romanian Breweries Bereprod a investit anul trecut dublare a capacitatii de productie 15 milioane de dolari, urmand ca in acest an suma alocata procesului de extindere sa depaseasca 20 de milioane de dolari.

Investitia totala alocata acestui proiect este de 50 de milioane de dolari, scopul urmarit fiind cresterea capacitatii de productie a fabricii la doua milioane de hectolitri, pana la finele acestui an.

De asemenea compania a investit 900.000 de dolari intr-o instalatie de recuperare a dioxidul de carbon rezultat din procesul de productie a berii.

URBB este unul dintre cei mai mari producatori de bere de pe piata locala. Portofoliul companiei cuprinde exclusiv marci internationale de bere: Tuborg, Tuborg Strong, Tuborg Christmas Brew, Holsten, Carlsberg, Skol, Guinness si Kilkenny. Numarul angajatilor URBB depaseste 850 de persoane.